پس از تسخیر لانه جاسوسی، آنها به تلاش خود ادامه دادند و از راههای مختلف به توطئهچینی علیه کشورمان مبادرت کردند و بهدنبال راهی برای نفوذ در کشورمان میگشتند؛ نمونه این تلاشها را میشد در جریان فتنه 88 بخوبی دید.
حالا با جمع بندی مذاکرات بین ایران و 1+5 آمریکا بار دیگر تلاشهای خود را تشدید کرده است تا بتواند در ایران حضور داشته باشد. با توجه به سابقه جاسوسی و شنود آمریکا از مقامات کشورهای مختلف که در سالهای اخیر جزئیات آن منتشر شده و نیز با نظر به دشمنی تاریخی واشنگتن با انقلاب اسلامی، روشن است که جنس این حضور، جاسوسی است و باید مراقب باشیم که به بهانه این توافق، زمینه نفوذ ایالات متحده در کشورمان فراهم نشود.
بهعنوان مثالی ساده از تلاشها برای حضور آمریکاییها در کشورمان، میشود به طرح موضوع بازگشایی شعبههای مکدونالد در ایران اشاره کرد که موضوعی بیاهمیت برای ایران بوده و پیداست دردی را از کشورمان دوا نمیکند. بنابراین چه در حوزه مسائل فرهنگی، چه هنری و حتی علمی، آمریکا برای نفوذ در ایران تلاش خواهد کرد و هدف اصلی از تلاش برای چنین حضوری، تفرقهافکنی در داخل کشورمان است.
گرچه تاریخچه تفرقهافکنی در کشورهای مختلف از جمله ایران، به عملکرد انگلیسیها بازمیگردد، اما آمریکا نیز سالهاست با جذب افراد ناآگاه یا آنها که عرق ملی نداشته و با انگیزههای سیاسی به دنبال سیاستهای واشنگتن هستند، درصدد نفوذ در کشورمان بوده و تفرقه و چنددستگی در ایران را دنبال میکند.
بنابراین باید مراقب باشیم که جذب چنین افرادی چه به بهانه فرستادن خبرنگار ـ چنان که پیش از این شاهد بودیم ـ و چه با راههای دیگر، موجب تفرقه در ایران و از بین رفتن انسجام ملی در کشورمان نشده و راه برای عملیاتی شدن برنامههای آمریکاییها در ایران هموار نشود.
سید باقر حسینی - عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد