دکتر سرافراز در اختتامیه هشتمین اجلاس اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های اسلامی تاکید کرد:

داعش ؛مخلوق شبکه‌های آمریکایی - انگلیسی

مراسم اختتامیه هشتمین اجلاس اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های اسلامی دیروز با حضور رئیس سازمان صدا و سیما، آیت‌الله اراکی دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی، سردار علی فضلی جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین و نمایندگان رسانه‌های 35 کشور دنیا در سالن همایش‌های سازمان صدا و سیما برگزار شد.
کد خبر: ۸۲۷۲۴۵

رئیس سازمان صدا وسیما در این مراسم گفت: رسانه‌های اسلامی در تولید و توزیع پیام، انحصار شبکه‌های غربی را بشکنند.

به گزارش روابط‌عمومی رسانه ملی، دکتر محمد سرافراز در مراسم اختتامیه هشتمین اجلاس اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های اسلامی که در مرکز همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما برگزار شد با اشاره به جنگ‌هایی که تاکنون در منطقه شکل گرفته است، گفت: در تحولات منطقه به جنگی نیابتی می‌رسیم که از حمله آمریکا به عراق و افغانستان تا ظهور گروه‌های تکفیری ادامه یافته است.

وی افزود: اتفاقی که از نظر رسانه‌ای رخ داده، کمی با اقدامات نظامی تفاوت دارد و آن این‌که در جنگ‌های اشغالگرانه که هیچ‌کدام به هدف نرسیده‌اند، با رسانه‌های پر قدرت منطقه‌ای و بین‌المللی مواجه بودیم که با ظاهری متفاوت و مانند دو روی یک سکه عمل می‌کردند.

ایجاد ناآرامی در داخل

رئیس سازمان صداو سیما با بیان این‌که رسانه‌های هر دو طرف در جریان جنگ‌های پیش آمده باطل بودند، گفت: این مساله را در جریان جنگ‌های افغانستان و عراق و رسانه‌هایی که از آمریکا، طالبان یا صدام حمایت می‌کردند، مشاهده کردیم. بعد از شکست آمریکا در حمله مستقیم نظامی و نیز ایجاد پایگاه‌های نظامی در منطقه،غرب متوجه ایران شد و دریافت که یکی از عوامل مهم شکستش، جمهوری اسلامی ایران است، بنابراین باید ایران را از درون دچار مشکل می‌کرد.

سرافراز با اشاره به انتخابات ریاست‌جمهوری سال 88 و اتفاقات بعد از آن خاطرنشان کرد: غربی‌ها و آمریکایی‌ها نتیجه انتخابات را با این‌که واضح بود، اعلام کردند که قبول نداریم و تلاش کردند کشور را ناآرام کنند.

رئیس رسانه ملی افزود: در این زمینه هم دشمنان به موفقیت دست نیافتند زیرا نظام دینی استقامت کرد و اجازه نداد دشمنان به اهدافشان برسند و نتیجه،عکس خواسته غربی‌ها شد و در ادامه راه شاهد بیداری اسلامی و تحرکات فراوان در کشورهای منطقه بودیم.

وی با بیان این‌که مردم کشورهای اسلامی علیه استبدادهای دینی قیام کردند و دیکتاتورهایی با سابقه 30 ساله را به زیر کشیدند، گفت: البته در میانه راه، استعمار و استکبار جهانی طراحی جدیدی انجام داد تا بیداری اسلامی به نتیجه نرسد و این بیداری به جنگ‌های قومی و مذهبی تبدیل شود و نقطه آغاز آن از کشور سوریه کلید خورد و امروز در جوامع مختلف مانند عراق و یمن ادامه یافته است.

مشخص بودن مرز جنگ رسانه‌ای

سرافراز خاطرنشان کرد: این حرکت به‌تدریج به جنگی نیابتی تبدیل شد؛ نبردی که گروه‌های افراطی و تکفیری به نمایندگی از قدرت‌های بین‌المللی در آن نقش مهمی داشته و دارند.

وی افزود: حرکت رسانه‌ای ما در امتداد چنین جنگی قرار گرفته است، یعنی اگر در زمان اشغال عراق و افغانستان، رسانه‌های ما به عنوان یک جریان سوم وارد عمل شدند تا باطل بودن دو طرف درگیر را نشان دهند، امروز مرزبندی مشخصی در جبهه جنگ رسانه‌ها قابل مشاهده است.

رئیس سازمان صدا و سیما با اشاره به این‌که ماهیت جنگ رسانه‌ای به دلیل این‌که دشمنان به اهداف خود نرسیده‌اند، تغییراتی می‌یابد، گفت: رویکردها و ابعاد این جبهه رسانه‌ای نیز دائما تغییر می‌کند.

وی با بیان این‌که در حال حاضر در مرحله جنگ نوین و نرم رسانه‌ای قرار داریم، خاطرنشان کرد: در این مرحله خاستگاه دشمنان، مدیریت ادراک طرف مقابل است یعنی آنها به دنبال از بین بردن انگیزه ما هستند و از راهکارهای مختلفی هم استفاده می‌کنند که یکی از آنها حرکت بخشی از نیروهای خودی در جهت اهداف و نقشه دشمن است .

بی‌انگیزه کردن نیروهای خودی

سرافراز عنوان کرد: الگوسازی رفتاری با استفاده از رسانه‌های نوین و شبکه‌های اجتماعی از دیگر ویژگی‌های جنگ نوین رسانه‌ای است و بعد از آن نیز الگوسازی غربی- آمریکایی به جایگزینی الگوهای بومی و ملی در کشورهای منطقه، جهانی‌سازی توزیع پیام که اهمیت آن حتی به مراتب بیشتر از تولید پیام است از دیگر ویژگی‌های این جنگ رسانه‌ای به شمار می‌رود.

رئیس رسانه ملی با اشاره به نقش شبکه‌های پر قدرت اجتماعی و اینترنتی اضافه کرد: آنها در این جنگ ایجاد جامعه شبکه‌ای را به منظور تشکیل یک شبکه جهانی مورد توجه قرار داده اند تا از این طریق نیروهای خودی را بی انگیزه کنند؛ نکته‌ای که باید به آن توجه شود، زیرا کاربران این‌گونه شبکه‌ها می‌توانند به مُبَلغ دشمنان تبدیل شوند تا جنگ روانی آنها را ادامه دهند. وی گفت: دشمنان به دنبال این هستند که در بستر اینترنت و شبکه‌های اجتماعی به شکل‌دهی جنبش‌های اجتماعی برسند.

وی با اشاره به نقش رسانه‌های غربی در تبلیغ داعش گفت: امروز داعش را می‌بینیم که مخلوق شبکه‌های اجتماعی آمریکایی و تولیدات رسانه‌ای انگلیسی است، زیرا اگر رسانه‌های بین‌المللی این غول پوشالی را تبلیغ نمی‌کردند امروز چیزی به نام داعش شکل نمی‌گرفت.

سرافراز با اشاره به وظایف رسانه‌های مسلمان در این شرایط گفت: پیگیری و تقویت گفتمان مقاومت نخستین وظیفه ما محسوب می‌شود،باید گفتمان مقاومت را تبیین و ابعاد آن را از نظر کمی و کیفی روشن کرد تا در مقابل گفتمان سازش و ذلت، چیزی برای ارائه داشته باشیم .

شکست انحصار خبری

رئیس رسانه ملی با تاکید بر ضرورت شکست انحصار خبری در تولید و توزیع پیام از سوی رسانه‌های اسلامی افزود: امروز می‌بینیم تولید پیام در انحصار چند رسانه محدود غربی است، در حالی که این انحصار باید شکسته شود و ابعاد کامل‌تری پیدا کند. وی ادامه داد: مقابله با اسلام‌هراسی و ترسیم چهره اخلاقی پیامبر اسلام (ص) و تبلیغ وحدت اسلامی در مقابله با هجمه گسترده‌ای که به واسطه گروه‌های تکفیری مانند داعش به وجود آمده، دیگر وظیفه‌ای است که بر عهده رسانه‌های مسلمان گذاشته شده است. دکتر سرافراز با بیان این‌که لازم است شبکه‌های اجتماعی جبهه مقاومت را گسترش دهیم، گفت:این شبکه‌ها می‌توانند با اتحاد در کنار یکدیگر، جبهه‌ای رسانه‌ای را در مقابل استکبار جهانی به وجود آورند؛ضمن این‌که استفاده از ابزار‌های نوین رسانه‌ای در ابعاد نرم افزاری و سخت افزاری و اتکا به دانش روز در استفاده از شبکه‌های مجازی جزو رسالت‌های سنگین همه مسلمانان است.

دنیای رحمت پیامبر (ص) در قاب سینما

همزمان با برگزاری هشتمین اجلاس اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های اسلامی از مجید مجیدی، کارگردان فیلم محمد(ص) تجلیل شد.

به گزارش ستاد خبری هشتمین اجلاس مجمع عمومی اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های اسلامی، مجید مجیدی در این مراسم گفت: به نظرم فیلم محمد(ص) می‌تواند موجب وفاق امت اسلامی شود و جریانی فرهنگی و نهضتی عظیم را در دنیای اسلام به راه بیندازد.

وی با بیان این‌که مروج و مبلغ جریان عظیم معرفی چهره رحمانی پیامبر اکرم(ص)، شخص رهبر معظم انقلاب هستند، خاطرنشان کرد: واقعیت این است که امروز جهان اسلام در حق پیامبر عظیم‌الشأن ما کم‌لطفی کرده و اگر امروز شاهد هتاکی جهان غرب نسبت به ایشان هستیم، مقصر کشورهایی اسلامی هستند که با دلارهای نفتی خود، نگاه خشونت‌آمیز برآمده از پروژه اسلام‌هراسی را دنبال می‌کنند. مجیدی تاکید کرد: تلاش کرده‌ایم قطره‌ای از دریای رحمت پیامبر اسلام(ص) را در قالب فیلم محمد(ص) به نمایش بگذاریم و امیدواریم این فیلم گامی در راستای معرفی فرهنگ صحیح اسلامی باشد .

وی با بیان این‌که برخی رسانه‌ها تلاش کردند بگویند شیعیان با فیلم محمد(ص) سعی دارند قرائت خودشان از اسلام را ارائه دهند، گفت: حقیقت آن است که برای نگارش فیلمنامه این اثر از منابع مهم اهل سنت هم استفاده کرده و با علمای سنی مذهب هم دیدارهایی داشته‌ام و اخیرا یکی از علمای مشهور ترکیه فیلم را دیده و گفته است فیلم «محمد(ص)» می‌تواند چراغ راهی برای دنیای اسلام باشد و خلأ معرفتی نوجوانان و جوانان مسلمان را پر کند.

مبارزه با ظلم و دفاع از مظلوم

دبیرکل اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های اسلامی نیز در این مراسم گفت: رسالت اصلی رسانه‌های اسلامی، مبارزه با ظالمان و دفاع از مظلومان است و همه ما آمادگی داریم تا در این راه به شهادت برسیم.

حجت‌الاسلام کریمیان با بیان این‌که گل سرسبد برنامه‌های هشتمین اجلاس، دیدار با رهبر معظم انقلاب حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای بود که مطالب بسیار مهمی را مطرح کردند، اظهار کرد: سخنان رهبری منشوری اساسی برای فعالیت‌های رسانه‌ای ما محسوب می‌شود به همین دلیل کمیته‌ای در دبیرخانه اتحادیه تشکیل می‌شود تا فرمایشات ایشان را برای تدوین راهکارهای رسانه‌ای مورد استفاده قرار دهد. وی افزود: رسالت اصلی رسانه‌های اسلامی، مبارزه با ظالمان و دفاع از مظلومان است و همه ما آمادگی داریم تا در این راه به شهادت برسیم؛ این وعده را به خانواده شهدا می‌دهیم که در این مسیر ثابت قدم بمانیم.

جدی گرفتن کودکان و نوجوانان

مدیر شبکه کودک صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران گفت: رسانه‌های اسلامی باید پرداختن به گروه سنی کودکان و نوجوانان را بسیار با جدیت پیگیری کنند.

محمد سرشار با اشاره به برگزاری این اجلاس و ششمین بازار فیلم اسلامی، در سخنانی اظهار کرد: امروز جهان اسلام در فضای سیاسی از مشکلی رنج می‌برد که در حوزه رسانه و هنر نیز این مشکل خود را بازتولید کرده و آن حاکمیت ظالمانه و تعمیم سلیقه آنها بر همه ملت‌هاست.

بازدید رئیس سازمان صدا و سیما از بازار فیلم اسلامی

رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران از بازار فیلم اسلامی که در حاشیه هشتمین اجلاس رادیو و تلویزیون‌های اسلامی برپاشده است بازدید کرد. دکتر محمد سرافراز پس از سخنرانی در مراسم اختتامیه هشتمین اجلاس مجمع عمومی اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های اسلامی با حضور در بازار فیلم اسلامی با شرکت کنندگان در این بازار به گفت‌وگو پرداخت. وی در این بازدید با نمایندگان و برخی از مدیران شبکه‌های غیرایرانی حاضر در بازار فیلم به گفت‌وگو پرداخت. در این بازدید نمایندگان موسسات رسانه‌ای و شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی حاضر در بازار فیلم اسلامی نیز توضیحات کوتاهی در مورد فعالیت‌های خود ارائه کردند.

رئیس رسانه ملی در جمع خبرنگاران

دکتر محمد سرافراز، رئیس سازمان صدا و سیما درجمع خبرنگاران و در پاسخ به این پرسش که مهم‌ترین اقدامات شما از زمان تصدی ریاست سازمان صدا و سیما تا به امروز چه بوده و عملکردتان را چگونه ارزیابی می‌کنید، گفت: این سوال را شما باید به عنوان رسانه پاسخ بدهید، زیرا کار صدا و سیما پخش برنامه است. ما برنامه‌های مورد رضایت مخاطبان را در حوزه فیلم و سریال پخش کردیم. پخش برنامه‌هایی مانند خندوانه که به ایجاد شورو نشاط درمیان مخاطبان منجر شده است. در مجموع برنامه‌های متنوع در ساختارهای متنوع تولید و روی آنتن فرستادیم. علاوه بر آن من خودم را خبرنگار می‌دانم و من هم مثل شما باید پرسشگر باشم. وی با اشاره به شبکه‌های اجتماعی گفت: این شبکه‌ها می‌توانند به عنوان مکمل شبکه‌های ماهواره‌ای باشند. بنابراین ما تلاش می‌کنیم در همه عرصه‌ها حضور داشته و مسلط به تکنولوژی‌های متفاوت باشیم تا بتوانیم پوشش پر قدرتی داشته باشیم.

وی با بیان این‌که ایجاد تغییرات اساسی در جهان اسلام با سرمایه‌گذاری در آینده اتفاق می‌افتد و مهم‌ترین و مطمئن‌ترین سرمایه‌گذاری پرداختن به کودکان و نوجوانان است، تصریح کرد: کودکان و نوجوانان با توجه به ویژگی‌های آرمانخواهی و حقیقت‌طلبی، قطعا ظرفیت بیشتری برای شنیدن حق و حقیقت و مبارزه با ظلم و بی‌عدالتی دارند، از این رو رسانه‌های اسلامی باید پرداختن به این گروه سنی را بسیار با جدیت پیگیری کنند.

بسیج رسانه‌ای برای مبارزه با دشمن

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: امروز رسانه‌های اسلامی باید نیروهای موثر خود را برای مبارزه و مقابله با رسانه‌های سیاه دشمنان بسیج کنند. آیت‌الله محسن اراکی در جمع خبرنگاران در سخنانی اظهار کرد: در شرایط کنونی که نوعی جنگ جهانی به راه افتاده است، سلاح رسانه یکی از مهم‌ترین سلاح‌هایی است که به کار گرفته می‌شود.

تفکیک جبهه حق و باطل

جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین نیزگفت: امروز رسانه‌های اسلامی باید تفکیک جبهه حق و باطل و خطوط فاصل این دو را برای مردم بویژه جوانان بیان کنند.

سردار علی فضلی در گفت‌وگو با ستاد خبری هشتمین اجلاس اتحادیه رادیو‌و‌تلویزیون‌های اسلامی گفت: امروز فعالیت در عرصه رسانه، یک میدان جهاد و حمایت از اسلام و مقاومت است و تکلیف اصلی رسانه‌ها، تبیین حقایق و واقعیت‌ها و تفکیک جبهه حق از باطل است.

لزوم تشکیل قطب رسانه‌ای جهان اسلام

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دیروز گفت: باید قطب رسانه‌ای جهان اسلام تشکیل شود تا چهره رحمانی دین مبین اسلام به دنیا معرفی و توطئه‌های دشمن خنثی شود. به گزارش ستاد خبری هشتمین اجلاس مجمع عمومی اتحادیه رادیو وتلویزیون‌های اسلامی، علی جنتی دیروز در نشست تخصصی مسئولان رادیو وتلویزیون‌های اسلامی گفت: رسانه‌های اسلامی اگر با همگرایی و در یک مسیر گام بردارند، قطعا در دیپلماسی رسانه‌ای برتری خواهند داشت و نظام سلطه رسانه‌ای غرب را که عمدتا منبع صهیونیستی دارند به چالش می‌کشانند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به برگزاری اجلاس اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های اسلامی گفت: این اجلاس می‌تواند در راستای برملا کردن اهداف شوم رسانه‌های صهیونیستی گام بردارد. بر کسی پوشیده نیست که در جهان امروز دیپلماسی رسانه‌ای بر دیپلماسی نظامی پیشی گرفته و جبهه‌ای جدید و پرنفوذ را در خود جای داده که نمی‌توان از آن گذشت.

تجلیل از خانواده شهدای رسانه

همچنین در این مراسم از خانواده شهید علی رشن، شهید حسین فاضل حسن و شهید علی قاسم از شبکه العهد عراق، شهید علی انصاری از شبکه الغدیر عراق، شهید حسن عبدالله از شبکه المنار لبنان، شهید خالد الوشلی از شبکه المسیره، شهید فضل مرتجی و شهید سامع العریان از شبکه الاقصی و از شهیده سرناشیم از شبکه پرس‌تی‌وی تجلیل به عمل آمد.

معرفی نفرات برتر جشنواره اتحاد

همزمان با اختتامیه اجلاس اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های اسلامی و ششمین جشنواره اتحاد، از نفرات برتر جشنواره اتحاد تجلیل شد.

به گزارش ستاد خبری هشتمین اجلاس مجمع عمومی اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های اسلامی، در این مراسم در بخش رادیوها، از مستند رادیویی من یک دانش آموز هستم از رادیو دری ایران و در بخش اثر نمایشی رادیویی، برنامه محال هم ممکن است از رادیو مرکز قم تجلیل شد. در بخش ویژه رادیویی با موضوع تکفیر اثر الموصل نهایی از رادیو الفرات عراق، در بخش اثر ترکیبی برنامه جورنال از رادیو رای‌العام، در بخش گفت‌وگومحور رادیویی اثر خنداق الکلمه رادیو الکوثر عراق و در بخش اثر خبری رادیو خبر الجوله الاخباریه المسائیه از رادیو النور لبنان تجلیل به عمل آمد. در بخش تلویزیون با موضوع مستند، فیلم عروسک کاموایی به کارگردانی عزت‌الله پرواز، مستند پل ساخته امیرحسین نوروزی، در بخش فیلم مستند اثر سفارت فلسطین به کارگردانی انعام حفادی از کشور لبنان و در بخش برنامه ترکیبی، برنامه نورتو از شبکه المنار حائز رتبه برتر شد.

در بخش برنامه‌های گفت‌وگو محور برنامه صباح فلسطین از شبکه فلسطین الیوم، در بخش ویژه جشنواره با موضوع تکفیر، مستند مزدوران وارداتی به کارگردانی احسان رجبی، بخش برترین فیلم مستند، مستند داعش عنوانی جدید برای داستانی قدیمی ساخته حنیف راد از پرس‌تی‌وی، در بخش برتر نمایشی اثر شهید محمدباقر صدر از شبکه آفاق عراق جایزه ویژه جشنواره را دریافت کرد.

در بخش برترین اثر نمایشی تلویزیونی سریال درب الیاسمین از شبکه المنار لبنان، در بخش جایزه ویژه نمایشی فیلم سر المدفون ساخته علی غفاری، در بخش گزارش میدانی دو گزارش میدانی سید مرتضی الموسی از شبکه الغدیر عراق و گزارش سمیر از شبکه المسیره یمن، در بخش پویانمایی، انیمیشن داستان سامرا اثر حسین سلطانی از ایران، در بخش کودک و نوجوان اثر اتل متل به کارگردانی مصطفی محمودی و در بخش ویژه سایت‌های مربوط به سایت‌های رادیویی و تلویزیونی و سایت شبکه تلویزیونی المنار لبنان به عنوان اثرات برتر معرفی شد.

در این مراسم از بلال زعرور از مرکز بیروت دولی لبنان و داریوش دالوند از شرکت آریا صنعت از ایران به عنوان دو غرفه برتر در بخش بازار فیلم اسلامی تجلیل شد. در این مراسم، از شبکه المسیره به دلیل اطلاع‌رسانی منصفانه و صادقانه تجلیل به عمل آمد.

همچنین در این مراسم از سوی شبکه تمدن افغانستان از حجت‌الاسلام والمسلمین کریمیان، دبیرکل اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های اسلامی تجلیل به عمل آمده و به وی لقب مرد رسانه‌ای نخبه جهان اسلام داده شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها