علی قنبری در واکنش به بخشنامه اخیر دولت در خصوص امکان افزایش 6 درصدی کالاهای اساسی با موافقت سازمان حمایت ، افزود: آرد و نان جزء کالاهای یارانهای بوده که دولت برای عرضه آن در جامعه، یارانه زیادی میپردازد بنابراین نان کماکان تنها با نظر دولت، امکان افزایش قیمت دارد.
وی خاطر نشان کرد: برای تعیین قیمت نان، کارگروهی متشکل از وزرای صنعت و کشاورزی، بهداشت و معاون اجرایی رئیس جمهور و سایر بخشهای مرتبط تشکیل میشود و درباره قیمت نان تصمیم گیری میکند، که درشهرستانها این کارگروه با ریاست استانداران و دستگاههای مربوطه است.
مدیر عامل شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران، ادامه داد: بر این اساس، بر خلاف سایر کالاهای اساسی، تعیین قیمت آرد و نان به سازمان حمایت سپرده نشده است.
نان و آرد شامل افزایش 6 درصدی قیمتها نیستند
قنبری اظهارداشت: دولت هرکیلوگرم گندم را 1150 تومان از کشاورزان خریداری میکند که با احتساب سایر هزینهها برای هرکیلوگرم از این محصول 1250 تومان می پردازد، اما این محصول را با نصف قیمت یعنی 650 تومان در اختیار خبازیها قرار میهد، بنابراین نان و آرد شامل افزایش قیمت 6 درصدی کالاهای اساسی نیست.
نان یارانهای باعث رانت و فساد شده است
این مقام مسئول با بیان اینکه بنده و بسیاری از کارشناسان معتقد بر لزوم حذف یارانه نان و تک نرخی شدن آن هستیم، تاکید کرد: شیوه دوگانه قیمت گذاری نان و اعمال آزادی پزی، 20 درصدی نانواییها زمینه فساد و رانت ایجاد کرده و باعث خروج آردهای دولتی از نانوایی و نشر آن در بازار شده است.
وی با بیان اینکه در وضعیت عرضه یارانهای نان، نانواییها کیفیت و کارایی لازم را ندارند، بیان داشت: شکل مطلوب تهیه و تولید آرد و نان در کشور، "یکسان سازی قیمت نان" و "عدم اختصاص آرد یارانه ای" به خبازی ها، است، اما در عوض برای حمایت از قشر ضعیف جامعه باید به آنها یارانه نقدی داد.
کاهش 8 هزار میلیارد تومانی یارانه نان با آزاد سازی قیمت
معاون وزیرجهاد کشاورزی، اظهار داشت: براین اساس دولت برای جبران افزایش هزینههای قشر ضعیف جامعه که افزایش قیمت نان تاثیر مشخصی در معیشت آنها دارد، یارانه میدهد، اما برای سایر افراد که این یارانه، تاثیری در زندگی آنها ندارد حذف میشود.
وی تصریح کرد: دولت سالانه 11 هزار میلیارد تومان یارانه به نان میپردازد که با حذف یارانه آرد و نان افراد بی نیاز از یارانه ، میتوان سالانه 7 تا 8 هز ار میلیارد میلیارد تومان در هزینههای اختصاصی بخش مربوطه صرفه جویی کرد و در عوض آن را در بخشهای زیربنایی، بهداشت و درمان و رفاه هزینه کرده و مابقی آن را به جامعه هدف نقدی پرداخت کرد.
یارانه 10 هزار تومانی نان به قشر ضعیف
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران، اظهار داشت: با اختصاص سالانه 3 تا 4 هزار میلیارد تومان یارانه نقدی به قشر ضعیف جامعه، می توان قیمت نان را آزاد کرده و درعوض به این قشر از جامعه ماهانه 9 تا 10 هزار تومان یارانه نقدی پرداخت کرد.
این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه در حال حاضر، دارا و ندار از یارنه نان استفاده میکنند و عرضه یارانه دولت به این شکل مناسب نیست، گفت: برای حفظ صیانت از منابع دولت، افزایش کیفیت نان و حمایت از قشر ضعیف جامعه، اجرای این طرح ضروری است.
پِرت 15 درصدی نان
معاون وزیرجهاد کشاورزی یادآورشد: در حال حاضر سالانه 15 درصد نان تولیدی کشور به دلیل عدم مراقبتهای لازم پرت میشود که با افزایش قیمت وآزاد شدن نرخ نان، این میزان کاهش مییابد.
مخالفت رئیسجمهور با آزاد شدن قیمت نان
قنبری در پایان گفت: طرح یاد شده در هیئت دولت مطرح شد؛ اما رئیسجمهور به دلیل ملاحظاتی که از بابت رعایت حال قشر ضعیف جامعه دارد با آن موافقت نکرده است.(تسنیم)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت