پلاستیک‌ها شده‌اند وزنه‌ای سنگین؛ امان بریده‌اند از زمین. دست انداخته‌اند دور گردنش، خودشان را کشیده‌اند بالا؛ حالا نفس زمین به شماره افتاده از هجوم آلودگی در ریه‌هایش. حکایت آلودگی زمین، واقعیت تلخی است؛ حکایت مهمانی است که ناخوانده آمده و ماندگار شده؛ مهمانی که جان صاحبخانه را به لب رسانده و تا 400 سال بعد برای خودش سفره پهن کرده و زندگی می‌کند.
کد خبر: ۸۱۵۷۴۰

برای کمک به زمین بهانه زیاد ساخته‌ایم؛ از مناسبت‌هایی که روی تن تقویم‌ها نشسته تا همایش‌ها و نشست‌هایی که هر چند وقت یک بار برگزار می‌شود و قرار است حال زمین را خوب کند. حال زمین، اما خوب نیست، چشمش به آسمان است؛ به معجزه‌ای که از راه برسد، نبضش را بگیرد و مرهم بگذارد روی زخم‌هایش؛ زخم‌هایی که دو سه روز دیگر، همزمان با آغاز هفته چهارم تیرماه، دوباره سر باز می‌کند.

حتما نباید جزو دوستداران و فعالان محیط‌زیست باشید تا بدانید چه عنوانی روی پیشانی این هفته گرم و تبدار تابستانی نوشته شده است؛ می‌توانید همین حالا صفحات تقویم را ورق بزنید و برسید به 20 تا 26 تیر؛ هفت روز، 168 ساعت و 10080 دقیقه‌ای که به طور اختصاصی و ویژه به نام هفته بدون نایلکس نامگذاری شده است.

وی‍ژه برنامه‌های محیط‌زیستی رسم همیشگی مسئولان در نهادهای مختلف اجرایی کشورمان در چنین ایامی است. امسال فعلا ستاد محیط‌زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، از برنامه‌های وی‍ژه‌اش برای کاهش استفاده از کیسه‌ها و ظروف یکبار مصرف پلاستیکی خبر داده؛ برنامه‌هایی با شعار «پلاستیک کمتر، زمین پاک‌تر، سلامت بیشتر.» برنامه‌هایی که به سبب همزمانی‌اش با ماه رمضان، با اطلاع‌رسانی درباره تاکیدات مذهبی که روی حفظ منابع طبیعی و محیط‌زیست وجود دارد، دست روی اعتقادات مذهبی شهروندان روزه‌دار گذاشته تا از این طریق توجه آنها را به مصرف پلاستیک کمتر جلب کند. پس خیلی هم تعجب نکنید اگر امام جماعت مسجدتان بعد از نماز مغرب و عشا از لزوم استفاده کمتر از کیسه‌های نایلکس حرف زد، زیرا موضوع استفاده کمتر از کیسه‌ها و ظروف پلاستیکی یکی از موضوعات ثابت جلسات و سخنرانی‌های ائمه جماعات مساجد مختلف در این ایام خواهد بود. این البته تمام ماجرا نیست، هفته بدون نایلکس، در نمایشگاه قرآن امسال هم جایگاه ویژه‌ای پیدا کرده؛ قرار است در این هفته و مخصوصا 21 تیرماه که روز جهانی بدون نایلکس نام گرفته، به بازدیدکنندگان نمایشگاه قرآن توصیه شود از گرفتن کیسه‌های نایلونی از فروشندگان خودداری کنند و هنگام خرید با خودشان کیسه پارچه‌ای به همراه داشته باشند؛ اتفاقی که اگر دامنه‌اش به خریدهای روزانه شهروندان در سطح شهر کشیده شود، قدمی بزرگ برای کمک به بهبود حال زمین خواهد بود.

بجز این، توزیع کیسه‌های زیست تجزیه‌پذیر در بوستان‌ها و مبادی ورودی کوهستان‌ها و ... از دیگر برنامه‌های هفته بدون نایلکس است؛ برنامه‌هایی که قرار است همه ما را متوجه وخامت حال زمین کند؛ دقت کنید همه ما؛ پس برای درک شرایط اورژانسی زمین، جستجو میان خبرهای روزنامه‌ها کافی نیست، لطفا دلتان را جستجو کنید؛ برداشتن چین میان دو ابروی زمین شاید سخت باشد، اما شدنی است؛ پس شما هم ‌یک قدم جلوتر باشید و از همین امروز شروع کنید.

مینا مولایی

گروه جامعه

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها