با گذشت دو روز از وقوع زمینلرزه 7.9 ریشتری در کاتماندو پسلرزههای شدید آن ادامه دارد و بازماندگان این حادثه مرگبار طبیعی با کمبود مواد خوراکی و آب آشامیدنی روبرو هستند.
جادههای خروجی کاتماندو مملوء از افرادی شدهاند که هر یک تلاش دارند با خانوادههای خود وسیله نقلیهای پیدا کرده و به محل امنی نقل مکان کنند. بسیاری از بازماندگان این زلزله از روز شنبه در خیابانها به سر میبرند چرا که خانههایشان تخریب شده یا از ترس وقوع پسلرزههای دیگر و احتمال ریزش ساختمان از رفتن به خانههای خود واهمه دارند.
مقامات این کشور در تلاش هستند تا با کمبود آب آشامیدنی، مواد خوراکی همچنین تهدید شیوع بیماریها در منطقه زلزلهزده مقابله کنند. مجروحان این حادثه در حالی روی زمین رها شدهاند که تخت خالی برای پذیرش آنان در مراکز درمانی و بیمارستانها وجود ندارد.
در مجموع مرگ 3726 تن بر اثر زلزله 7.9 ریشتری در این کشور تایید شده که پس از زلزله سال 1934 و کشته شدن حدود 10 هزار تن در نوع خود شدیدترین حادثه در این کشور بوده است. همچنین در جریان زلزله اخیر بیش از 6500 نفر مجروح شدهاند. علاوه بر این بر اثر این زمینلرزه 66 تن در هند و دستکم 20 تن در تبت جان خود را از دست دادند.
مقامات این کشور معتقدند با گذشت زمان و حاضر شدن نیروهای امداد در تمامی مناطق زلزلهزده و بیرون کشیدن اجساد قربانیان از میان آوار همچنان شمار تلفات این حادثه طبیعی افزایش مییابد.
مقامات وزارت کشور نپال با بیان اینکه آب و برق در بسیاری از مناطق قطع شده، اظهار داشتند: چالش اصلی و اولویت نخست، تامین آب و برق است. همچنین مشکل بزرگ دیگر تامین مواد خوراکی است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، بنابر اعلام نیروهای امداد و نجات عملیات پاکسازی مسیرهای ارتباطی انجام شده و تیمهای امداد عازم مناطق دور از دسترس هستند. همچنین تلاشها برای خارج کردن قربانیان از زیر آوار همچنان ادامه دارد. (ایسنا)
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد