مسعود سلطانیفر، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری پس از پایان ایام تعطیلات نوروز در یک نشست خبری که پیش از ظهر امروز شانزدهم فروردین ماه ۹۴ در ساختمان معاونت گردشگری برگزار شد، آمار سفرهای نوروزی را تشریح کرد و گفت: از بیست و هشتم اسفند ماه ۹۳ تا روز چهاردهم نوروز ۹۴، ۶۰ میلیون نفر اقامت شب ثبت شده است که اگر میانگین میزان مسافران در شهرها را چهار شب در نظر بگیریم، حدود ۱۵میلیون نفر در ایام نوروز سفر کردهاند.
وی افزود: ۲۰۰ هزار ویلای شخصی در استانهای شمالی وجود دارد که همه آنها مورد استفاده قرار میگیرد ولی امکان ثبت اقامت در ویلاها را نداریم. آماری که اعلام کردیم، از اماکن رسمی بوده است.
اقامت در خانه اقوام و آشنایان را ثبت نکردهایم
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تصریح کرد: آمار ما در بحث اقامتها نسبت به سال گذشته ۴.۵ تا ۵ درصد افزایش را نشان میدهد. نزدیک بودن آمار نشان میدهد که صحت کار دو طرف قابل قبول بوده است. بنابراین اقامتهایی که در خانه اقوام و یا آشنایان انجام شده را ثبت نکردهایم.
سلطانیفر ادامه داد: ترکیب اسکان از این جهت برای ما حائز اهمیت است که بدانیم در برنامههای آینده در بخش اماکن اقامتی باید در چه سطحی برنامهریزی کنیم.
وی مجموع اقامتهای انجام شده در هتلها، مهمانپذیرها و هتل آپارتمانها را شش درصد، اقامت در اماکن وزارت آموزش و پرورش را ۱۷ درصد، اقامت در مهمانسراهای ادارات و سالنهای ورزشی را ۲۰ درصد و میزان اقامت در کمپ هایی که توسط شهرداریها و هلالاحمر ایجاد شده بود، ۱۴.۵ درصد اعلام کرد و گفت: چهار درصد از میزان اقامتها در خانه مسافرهای ساماندهی شده، انجام گرفته است و بقیه آمارها مربوط به اقامت در چادرهای مسافرتی آن هم در کمپهای موقت شهرداریها است.
استانهایی که بیشترین اقامت را داشتهاند
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: ۱۰ استان از بین همه استانها، بیشترین اقامت را ثبت کردهاند. این ۱۰ استان شامل مازندران، گیلان، بوشهر، هرمزگان، خوزستان، فارس، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، اصفهان و کرمانشاه است.
سلطانیفر ادامه داد: در این ایام برای اینکه بتوان کیفیت خدماترسانی دستگاهها و امکانات پذیرایی و نظارتی را افزایش دهیم، کارگروه بازرسی تشکیل شد و نزدیک به ۴۷ هزار مورد بازرسی انجام گرفت. در این بازدیدها تعدادی تشویق و تعدادی تذکر کتبی گرفتهاند. منتهی تخلف برخی از آژانسها و یا مراکز پذیرایی به حدی زیاد بود که با وجود اینکه دلمان نمیخواست در ایام نوروز آنها را تعطیل کنیم، اما مجبور شدیم ۹۲ واحد را به دلیل حجم تخلفات زیاد و غیرقابل تحمل، تعطیل کنیم که از این ۹۲ واحد، ۲۸ واحد اقامتی، ۳۲ آژانس مسافرتی و ۳۲ واحد نیز مرکز خدمات پذیرایی بوده است.
وی گفت: اینکه نظارتها محدود به تابستان و یا ایام عید شود، درست نیست ما مداوم بر واحدهای گردشگری نظارت میکنیم و در ایام نوروز ۵۱۵۹ مورد تذکر داشتیم که فکر میکردیم با دادن این تذکرها مشکل حل شود. ۸۰۴ مورد نیز اخطار کتبی داده شد ولی برخی از مراکز به آن توجهی نکردهاند، در حالی که سطح کیفی خدمات ارائه شده توسط آنها بسیار پایین بود. بنابراین مجبور شدیم تا ۹۲ مورد را تعطیل کنیم.
در ادامه این برنامه مرتضی رحمانی موحد، معاون گردشگری کشور به تکمیل سخنان سلطانیفر پرداخت و گفت: بیش از ۱۳ هزار مورد توسط سازمان تعزیرات بازرسی انجام شده و به ۴۵ هزار پرونده رسیدگی شد. با این حال نظارت سازمان تعزیرات با نظارت سازمان میراث فرهنگی متفاوت بوده است.
توضیح درباره واگذاری اماکن اقامتی دولتی به بخش خصوصی
در ادامه این جلسه سلطانیفر در پاسخ به سوالی درباره واگذاری اماکن اقامتی دستگاههای دولتی به بخش خصوصی از جمله وزارت آموزش و پرورش، گفت: وزارت آموزش و پرورش تعداد اماکن اقامتی که در اختیار دارد، زیاد نیست. آنها حتی در پذیرش نیروهای خود در خانههای معلم با مشکل مواجه هستند. با این حال آنها در ایام نوروز، کلاسهای درس را نیز در اختیار مردم قرار دادهاند تا مسافران بتوانند از این ظرفیت استفاده کنند.
رحمانی موحد در تکمیل این سخنان گفت: رقم دریافت شده از مسافران برای اقامت در مراکز اقامتی وزارت آموزش و پرورش ۲۸ هزار تومان یا ۱۸ هزار تومان و یا ۱۲ هزار تومان بوده است.
۶۸ میلیون نفر بازدید از موزهها انجام شده است
موضوع دیگری که در این نشست خبری توسط رئیس سازمان میراث فرهنگی تصریح شد، بحث نفر بازدید در اماکن تاریخی و موزهها بود. وی در این باره گفت: ۶۸ میلیون نفر بازدید از موزهها و مکانهای تاریخی در کل کشور انجام شده است و ما شاهد رشد ۱۴۰ درصدی نفر بازدیدها نسبت به سال گذشته بودهایم. با این حال باید منتظر تجمیع آمار بازدیدکنندگان از موزهها باشیم، چرا که هنوز بسیاری از مسافران نوروزی در حال بازدید هستند.
سلطانیفر درباره میزان گردشگران ورودی و خروجی در ایام نوروزی، گفت: مراحل تهیه این آمار در سازمان میراث فرهنگی بیستم به بیستم هر ماه انجام میشود. (مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت