به گزارش جامجم، هفدهم تیر سال 1388 دختر چهار سالهای به نام فاطمه همراه والدینش خانه روستاییشان در اسدآباد همدان را ترک کرده و برای ملاقات با خانواده عمهاش به روستایی در شهرستان قروه سنندج سفر کردند. صبح روز بعد وقتی پدر و مادر فاطمه از خواب بیدار شدند، متوجه غیبت دخترشان شده و به جستجوی خانه پرداختند.
پدر سراسیمه به حیاط رفت و با فاطمه در حالی که بسختی نفس میکشید و مقداری آهک روی لباسش ریخته بود، روبهرو شد.
صورت فاطمه به دلیل تماس با آهک سوخته و کبود بود و شوهر عمهاش که در حیاط خانه بود، ادعا میکرد که فاطمه از بلندی، روی آهکها سقوط کرده و به این روز افتاده است.
دختر خردسال به درمانگاه انتقال یافت، اما پزشکان نتوانستند کاری برای او انجام دهند و فاطمه از هر دو چشم نابینا شد.
با گزارش ماجرا به پلیس، ماموران شوهر عمه او را بازداشت کردند. متهم با انتقال به پلیس آگاهی شهرستان سنندج در بازجوییها به ریختن آهک در چشمان دختر بچه اعتراف کردو گفت: آن شب برادرزنم همراه خانوادهاش مهمان ما بودند. بعد از صرف شام، تا دیر وقت بیدار بودیم و هنگام خواب، من و پدر فاطمه در راهرو خوابیدیم و فاطمه هم اصرار داشت نزد پدرش بخوابد که من مانع او شدم، چون میخواستم در راهرو تریاک مصرف کنم.
متهم ادامه داد: صبح وقتی بیدار شدم، بجز فاطمه بقیه خواب بودند. در همان هنگام دختربچه به من فحاشی کرد و حرفهای بدی زد. من هم عصبانی شده و کنترلم را از دست دادم و تصمیم گرفتم وی را تنبیه کنم. این بود که او را به حیاط بردم و از عصبانیت، بهصورت او آهک پاشیدم. من فقط قصد تنبیه او را داشتم که این حادثه رخ داد.
مرد جوان با شکایت خانواده فاطمه راهی بازداشتگاه شد و پرونده وی پس ازصدور کیفر خواست به دادگاه کیفری استان کردستان فرستاده شد.این در حالی بود که درمان کودک آسیبدیده ادامه پیدا کرد، اما با توجه به تمام تلاشها، او نتوانست بیناییاش را دوباره باز یابد. مدتی بعد متهم در دادگاه محاکمه شد و در جریان جلسه رسیدگی به پروندهاش اتهامات خود را رد کرد و مدعی شد او بر چشمان دخترک آهک نپاشیده، اما تمام اطلاعات و اوراق موجود در پرونده نشان از گناهکار بودن متهم بود.
قضات دادگاه کیفری استان کردستان پس از جلسه محاکمه، شوهرعمه را به قصاص هردو چشم محکوم کردند و چندی بعد این حکم به تائید قضات دیوان عالی کشور رسید. با تائید حکم صادره، پرونده به واحد اجرای احکام دادگستری ارسال شد.
به این ترتیب شمارش معکوس برای اجرای حکم کور شدن چشمان این مرد ـ محمدرضا ـ آغاز شد تا این که با گذشت پنج سال از وقوع حادثه مسئولان قضایی دادگستری کردستان دیروز با ارسال نیابت قضایی به واحد اجرای احکام دادسرای امور جنایی تهران از مسئولان قضایی آنجا خواست این حکم را اجرا کنند بنابراین با دریافت این نامه قضایی قرار شد با فراهم شدن مقدمات لازم بزودی حکم قصاص دو چشم متهم به مرحله اجرا در آید. خانواده فاطمه در این پنج سال هزینههای بسیاری را برای درمان وی متحمل شدند، اما تمام این تلاشها بینتیجه ماند. فاطمه دنیا را دیگر نمـــــیبیند. دلش میخواهد مادرش، پدرش و خواهر بزرگترش را برای یکبار هم شده ببیند، اما شوهر عمه معتادش این آرزوها را از او گرفت و برای همیشه دنیای او و آیندهاش را تاریک کرد.
حکم بعد از عید اجرا میشود
کمال قبادی، وکیل مدافع فاطمه در رابطه با آخرین روند این پرونده به جامجم گفت: زمانی که حکم قصاص هر دو چشم متهم پرونده ـ محمدرضا ـ از سوی قضات کیفری استان کردستان صادر شد، با اعتراض وکیل متهم، پرونده برای تجدیدنظر به شعبه 15 دیوان عالی کشور ارسال شد که این شعبه هم به پرونده رسیدگی و رای دادگاه کیفری استان کردستان را تائید کرد.
وی افزود: موافقت اجرای این حکم از سوی رئیس قوه قضاییه دریافت و دستور لازم قضایی برای اجرای آن صادر شده و قرار است به طور نیابتی در دستور کار مسئولان قضایی دادسرای امور جنایی تهران قرار بگیرد تا سال آینده همراه حکم یک مرد دیگر که عامل اسیدپاشی روی فردی بوده در زندان اجرا شود.
به گفته قبادی، در حکم دیوان عالی کشور قید شده بود که برای اجرای حکم قصاص «محمدرضا» باید تفاضل دیه زن و مرد پرداخت شود، پدر قربانی حادثه تفاضل دیه را که حدود 40 میلیون تومان بود تهیه و آن را پرداخت کرد. او همچنان مصرّ در اجرای این حکم است. والدین فاطمه اصرار دارند که حکم قصاص اجرا شود تا برای دیگران عبرتی شود.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد
در گفتوگوی اختصاصی «جام جم» با رئیس کانون سردفتران و دفتریاران قوه قضاییه عنوان شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با محمد سیانکی گزارشگر و مربی فوتبال پایه