28 بهمن، خسرو گلسرخی به اعدام محکوم شد

امروز 28 بهمن 1393 هجری شمسی؛ 27 ربیع الثانی 1436 هجری قمری؛17 فوریه 2015 میلادی است. رویدادهای مهمی که در چنین روزی در تاریخ رخ داده، بدین شرح است:
کد خبر: ۷۷۱۵۶۹
28  بهمن،  خسرو گلسرخی به اعدام محکوم شد

هجری شمسی

28 بهمن 1295

میرزا اسماعیل خان مدیر انبار غله دولتی توسط کمیته مجازات به قتل رسید.

28 بهمن 1308

به دنبال جلوس محمدنادرشاه به تخت سلطنت سفارتخانه‌های ایران و افغانستان در پایتختهای دو کشور تبدیل به «سفارت کبری» شدند و روابط تهران ـ کابل توسعه یافت.

28 بهمن 1332

اولین دوره مجلس سنا که در 20بهمن 1328 به ریاست سید حسن تقی‌زاده آغاز به کار کرده بود به فعالیت خود خاتمه داد.

28 بهمن 1336

دکتر منوچهر اقبال نخست‌وزیر تشکیل حزب ملیون را اعلام کرد.

28 بهمن 1352

سه نفر از مجموع 6 متهمی که روز سوم بهمن به اتهام شرکت در طرح ترور شاه به اعدام محکوم شده بودند، به دلیل درخواست عفو، از مرگ نجات یافته و به حبس ابد محکوم شدند ولی حکم اعدام خسرو گلسرخی، کرامت‌الله دانشیان و مقدم سلیمی قطعی شد.

28 بهمن 1375

بزرگ علوی نویسنده معاصر درگذشت. او در پانزده سالگی برای تحصیل عازم اروپا شد. در 1307 به کشور بازگشت و به معلمی پرداخت. علوی با صادق هدایت و فرزاد مینوی گروه ربعه را تشکیل داد که حرکتی علیه نویسندگان درباری بود. نخستین مجموعه داستان بزرگ علوی در سال 1313 به نام چمدان منتشر شد که تحولی در ساده نویسی فارسی به شمار می رفت. موریانه، 53 نفر و چشمهایش از آثار او به شمار می روند.

28 بهمن 1378

استاد محمد دیهیم تبریزی ادیب و مورخ آذربایجانی درگذشت. دیهیم ضمن فعالیت های فرهنگی، به روزنامه نگاری اشتغال داشت. او به تهران آمد و در این شهر اقامت کرد. از اقدامات مهم وی می توان به تاسیس انجمن های ادبی مولوی، صائب و آذربایجان اشاره کرد. از دیهیم تبریزی آثاری به جا مانده است که از آن میان می توان به دستور زبان فارسی، تعلیمات مدنی، شرعیات، هندسه و تذکره شعر آذربایجان اشاره کرد.

هجری قمری

27 ربیع الثانی 1327

محمدعلیشاه قاجار سرانجام با مشروطه موافقت کرد. او پس از مخالفت های سرسختانه در حالی با مشروطه موافقت کرد که قدرت مشروطه خواهان روز به روز افزایش می یافت. بدین ترتیب شاه قاجار برخلاف میل خود دست خطی مبنی بر لازم الاجرا بودن قانون اساسی را به مجلس شورای ملی ارسال کرد و دوران استبداد صغیر به پایان رسید.

27ربیع الثانی 1339

قرارداد 1919 بین ایران و انگلستان امضا شد. نماینده ایران برای عقد این قرارداد وثوق الدوله نخست وزیر بود. اما این قرارداد با مخالفت شدید مردم و علما روبرو شد و مجلس چهارم آن را لغو و باطل اعلام کرد.

میلادی

17 فوریه 1469

"واسکو دو گاما" دریانورد معروف پرتغالی و پیشاهنگ استعمار در چنین روزی به دنیا آمد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها