همین برخورداری از بالاترین امکانات و ابزارها، باعث گسترش نفوذ حکومتهای سلطهجوی غربی شده و در شکل افراطیاش به خصوص در سالهای اخیر خودش را در هیبت یکسونگریها و افتراهای سیاسی نشان داده است.
گویا این عنادورزی دیگر به رویهای در تولیدات سینمایی دنیای غرب تبدیل شده است و هرساله طبق یک برنامهریزی جهتدار شاهد تولید و اکران چند فیلم ضداسلامی و ایرانی هستیم؛ آثاری که به پشتوانه اهرمهای تبلیغاتی وسیع و موثر، در بیشتر نقاط جهان اکران و بارها دیده میشود.
متاسفانه رفتار مسئولان سینمایی و مدیران فرهنگی ما نسبت به این فیلمها هم در غالب موارد واکنشی بوده و تاکنون سابقه نداشته خود ما در حرکت هنری و سینمایی مستقلی، دنیای غرب را به چالش بکشیم.
ساخت پروژه عظیم «محمد ص» به کارگردانی فیلمساز جهانی کشورمان، مجید مجیدی تا اینجا به عنوان بهترین تصمیم اتخاذ شده در زمینه معرفی هنرمندانه دین و پیامبر مهربانی، حضرت رسول اکرم و دین مبین اسلام محسوب میشود.
مجیدی، فیلمساز توانای ما که اشراف کاملی بر مناسبات سینمای ایران و جهان دارد و آثارش در جشنوارههای داخلی و خارجی و اکرانهای مختلف داخل و خارج به موفقیتهای زیادی دست یافته است، در گفتوگویی تلویزیونی با برنامه اخیر هفت که جمعهشب از شبکه سه سیما پخش شد، نکته نظرات مفید و ارزندهای را درخصوص افزایش استاندارد فیلمهای تولید داخل، رابطه آثار سینمایی با جشنوارهها و اکران مناسب فیلمها در کشورهای اسلامی دنیا ارائه کرد.
در این گفتوگو که در جریان جشنواره فیلم فجر اتفاق افتاده بود، مجیدی در بیان وضع سینمای ایران اظهار کرد: سینمای ایران برای بقای خود باید در پی یافتن بازاری جهانی باشد که البته این بضاعت در سینمای ایران وجود دارد، اما باید از جشنواره نیز عبور کند. نسل جدید نیز نباید به جشنوارهها محدود شود.
او گفت: جشنواره خوب است، اما به سبب اینکه ممکن است ما را در مسیر کاری مان متوقف کند، نباید فقط به جشنوارهها محدود شد. از دیگر سو همانطور که به سینمای اکران جهانی نیز فکر میکنیم، باید به بازار اسلامی اکران نیز بیندیشیم و در نهایت فیلمی را بسازیم که استانداردهای سینمای ما را بالا ببرد.
کارگردان «محمد ص» با بیان اینکه موضوعات خوبی در سینمای ایران وجود دارد، ادامه داد: باید این موضوعات پشتیبانی شود که البته مسئولان مملکت ما در حوزههای مختلف بخصوص حوزه دینی هنوز عظمت سینما را باور نکردهاند. البته شاید تقصیری هم متوجه آنها نباشد، بلکه شاید ما نتوانستهایم آنها را جذب و خواستههایشان را برآورده کنیم. در هر صورت آنها سینما را باور داشته باشند و اعتماد کنند، زیرا سینما میتواند گرهگشای گرههای کور اجتماعی، سیاسی و فرهنگی باشد.
امید است صحبتهای مجیدی که خودش با ساخت فیلم «محمد ص» گام مهمی در این راه برداشت، راهگشا و الگوی دیگر فیلمسازان وطنی هم باشد و آنها ضمن توجه به جلب نظر تماشاگران داخلی، در ترویج مفاهیم و اعتقادات ملی و مذهبی ما در قالب آثاری جذاب، به جذب مخاطب جهانی هم بیندیشند و سفیران خوبی برای فرهنگ و هنر این سرزمین باشند.
بامداد محمدی - جامجم
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد