در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گاهی در تاریخ حوادثی پیش می آید که برای همه جالب است. در جریان جنگ جهانی دوم آلمانیها چیزی نمانده بود که به یک سلاح مخرب یعنی بمب اتم دست پیدا کنند و اگر این بمب به دست آنها می افتاد معلوم نبود چه بلایی سر دنیا می آوردند.
با ورود آمریکا به جنگ جهانی دوم، امریکایها برای جلوگیری از قدرت یابی بیشتر آلمان با کمک انگلستان و کانادا پروژهای را به نام پروژه منهتن که بسیار سری بود به مرحله اجرا درآورد.
آمریکاییها برای این پروژه در سال 1943حدود 3000میلیارد دلار خرج کردند. البته دلار آن زمان خیلی ارزانتر از الان بود ولی در زمان خود هم این مبلغ پول بسیار زیادی بود. خلاصه پروژه منهتن خیلی زودتر از پروژه آلمانیها به مرحله اجرا درآمد و آمریکاییها سه بمب اتمی ساختند و دو تای آن را در ژاپن به کار بردند و آن کشور را وادار به تسلیم کردند و سومی را هرگز به کار نبردند.
این پروژه در میان تدابیر شدید امنیتی اجرا شد و جاسوسان آلمانی به آن پی نبردند، البته آمریکاییها باید مواظب جاسوسان روسی نیز میبودند.
جالب است بدانید که طی این پروژه و زمانی که بمبهای اتمی در مکزیکو آماده میشد تمام چند هزار کارگر و کارمند که پروژه را پیش می بردند مطلقا بی سواد بودند.
نامهها و مدارکی که در این مرکز رد و بدل میشد فوق محرمانه بودند و اگر کارکنان منهتن سواد خواندن و نوشتن داشتند از آن با خبر میشدند و ممکن بود اطلاعات به بیرون درز کند. بنا براین شرط اول استخدام افراد در این پروژه این بود که بیسواد باشند البته فقط ادعای بیسوادی کافی نبود در این پروژه تیم زبده از کارشناسان تشکیل شده بود که باید با بررسی زندگی متقاضیان و تحقیق درباره آنها از بیسواد بودنشان مطمئن میشدند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد