به گزارش واحد مرکزی خبر، امیر دریادار حبیبالله سیاری در نشست خبری به مناسبت هفتم آذر سالروز نیروی دریایی ارتش افزود: این رزمایش تا مدار 10 درجه به صورت سطحی، زیرسطحی، موشکی، غواصی و عملیات ویژه با مشارکت نیروی دریایی و پدافند به مرحله اجرا درخواهد آمد.
وی به تجهیز نیروی دریایی ارتش به یک اژدر پیشرفته اشاره کرد و گفت: این اژدر مراحل آزمایش خود را در جنوب با موفقیت پشت سر گذاشته است و در ارتقای توان رزمی دریایی ما بسیار اهمیت دارد و توان ما را بالا خواهد برد.
سیاری با بیان اینکه بزرگترین سلاح نیروی دریایی، زیردریایی است، ادامه داد: امروز نیروی دریایی جمهوری اسلامی، دارای نیروی دریایی در کلاسهای مختلف است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش از الحاق دو بالگرد ضد زیردریایی و یک بالگرد زیرسطحی و یک هواناو به نیروی دریایی ارتش خبر داد و گفت: رونمایی از پنج فروند ناوچه موشکانداز کلاس فتح و تجهیز به موشک سطح به سطح که تعمیرات اساسی روی آنها انجام شد، رونمایی از دو ناوچه موشکانداز، رونمایی از رادار سهبعدی عصر و نصب آن روی ناوشکن جماران از دیگر برنامههای نیروی دریایی است.
زیردریایی فاتح و ناوشکن دماوند آماده رونمایی
فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: زیردریایی فاتح و ناوشکن دماوند هر دو آماده رونمایی و حتی ناوشکن دماوند آماده الحاق به ناوگان نیروی دریایی است.
سیاری افزود: برای الحاق ناوشکن دماوند، منتظر دستور سلسله مراتب بالاتر هستیم و زیردریایی فاتح نیز آماده رونمایی است که آن نیز به ناوگان نیروی دریای ملحق خواهد شد.
سیاری با بیان اینکه دو فروند بالگرد اس.اچ.تی، یک فروند بالگرد ضدسطحی و یک هواناو به نیروی دریایی الحاق میشود، گفت: امروز از رادار و سامانههای کنترل آتش و توانمندی تعمیر موتورهای ناوهای موشکانداز رونمایی میشود و مجتمع تعمیرات کشتیسازی در بندر انزلی نیز افتتاح خواهد شد.
فرمانده نیروی دریایی به عملیات مروارید و نقش آن در دوران دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: این عملیات هفت روز بعد از آغاز جنگ تحمیلی برای از بین بردن نیروی دریایی دشمن و محاصره اقتصادی آنها، حمله به بنادر دشمن از جمله البکر برای جلوگیری از هرگونه ورود و خروج کالا و حفظ و صیانت از جمهوری اسلامی انجام شد.
وی ادامه داد: نیروی دریایی زمانی در خلیجفارس، تنگه هرمز و قسمتهایی از دریای عمان حضور داشت، اما با تدبیر رهبر معظم انقلاب اکنون در منطقه مدار 10 درجه شمال اقیانوس هند، تنگه باب المندب و خلیج عدن حضور دارد.
اسکورت 2000 کشتی تجاری
سیاری با بیان اینکه اکنون دریا برای کشور ما حائز اهمیت است، گفت: تا امروز 2000 کشتی تجاری را اسکورت کردهایم و بیش از 150 مورد درگیری با دزدان دریایی داشتیم که با وجود هشدارها به کشتیهای تجاری حمله کردند.
وی ادامه داد: علاوه بر اسکورت کشتیهای تجاری جمهوری اسلامی به 22 کشتی تجاری کشورهای دیگر که درخواست کمک داشتند، کمک کردیم.
سیاری افزود: اکنون ناوگروه 32 نیروی دریایی در جیبوتی پهلو گرفته و امنیت را در خلیج عدن و مالاگا تامین کرده است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه ما اکنون سفرهای دریایی دوردست را در برنامه خود داریم، گفت: نیروی دریایی تاکنون در باب المندب، کانال سوئز، دریای مدیترانه، تنگه جبل الطارق، جنوب هندوستان، خلیج بنگال، تنگه مالاگا، دریای چین، اقیانوس آرام و بندر دارالاسلام حضور یافته است و امیدواریم در سفرهای آینده از طریق آفریقای جنوبی وارد اقیانوس اطلس شویم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم