کیهان: نظام برای من مقدس است نمیخواهم کارگزاران حزب مشارکت شود
روزنامه کیهان نوشت: دبیر سیاسی کارگزاران، وفاداری به انقلاب و نگرانی از تبدیل این حزب به حزب مشارکت را علت استعفای خود عنوان کرد. پیش از این اخباری منتشر شده بود مبنی بر اینکه طیفی از کارگزاران درصدد یارگیری از احزاب منحلهای نظیر مشارکت و سازمان مجاهدین (انقلاب) میباشد.
محمد هاشمی که اخیرا از عضویت کارگزاران استعفا داد در مصاحبه با روزنامه شرق گفت: آنچه به استعفای من منجر شد ترکیب شورای مرکزی بود. بالاخره اشخاصی در این گروه الان حضور دارند که از بدو تأسیس با کارگزاران نبودند و در برهههایی منتقد بودند.وی با بیان اینکه شروع تبدیل حزب به جبهه نمیتواند پایان خوشی داشته باشد درباره نظر هاشمی رفسنجانی مبنی بر ترجیح جبهه به حزب میگوید: گفته ایشان تحریف شده است. آقای هاشمی گفتهاند الان «جبهه» مناسب است. نه اینکه یک «حزب» برود «جبهه» شود. بلکه احزاب بروند «جبهه» تشکیل دهند.
محمد هاشمی در پاسخ این نظر که «چه اشکالی دارد اگر افرادی که زمانی نگاهی دیگر داشتند، الان ایدههای «کارگزاران» را پذیرفته و عضو آن شوند» میگوید: اشکالی ندارد. بپذیرند و اشتباهشان را اعلام کنند و بعد عضو شوند اما باز هم، این افراد را به مرکز تصمیمگیری نمیبرند.یکدفعه که نمیشود همه مسیر تا بالا را طی کرد. باید افراد امتحان خود را پس بدهند. هر حزبی باید به آرمانهایش و به برخی اشخاص باسابقه مشخص پایبند باشد.وی معتقد است: ما با هم تعارفی نداریم. من برای آقای خاتمی و سایر احزاب احترام قایلم اما نه آنها من را برای عضویت در «شورای مرکزی» احزابشان دعوت میکنند و نه من در صورت دعوتشان میروم. «کارگزاران» هم اساسنامه و مرامنامهاش همان است و تغییر نکرده است.محمد هاشمی برخلاف اظهار بیخبری کرباسچی و مرعشی، با بیان اینکه شورای مرکزی حزب از شهریور ماه در جریان استعفای او بودهاند، میگوید: از نظر من مسئولیتم در حزب بالا بود؛ هم رئیس و هم عضو «هیئت مؤسس» بودم و این در «کمیسیون ماده 10» هم ثبت شده بود و باید به وزارت کشور اطلاع میدادم. بعد از شش هفته کتبا آن را به وزارت کشور اعلام کردم و رونوشت نامه را خدمت آقای کرباسچی هم فرستادم. این برای من یک حرکت پیشگیرانه است. تحلیل من شاید غلط باشد؛ ادعایی ندارم اما استنباط کردم این ترکیب، از شعارهای اولیه «کارگزاران» فاصله دارد.
محمد هاشمی در تبیین دغدغه اصلی خود میگوید: حرف من فراتر از «کارگزاران» است. میگویم باید در آرمانهای حزب، این مسئله وجود داشته باشد. کاری نکنیم که در جامعه تشنج ایجاد شود. من نمیخواهم در تشکیلاتی کار کنم که به عنوان مثال میگویم- چون در مثل مناقشه نیست- سرنوشت حزب «مشارکت» را پیدا کند. من سابقه انقلابی داشتم و از 16 سالگی وارد مبارزه شدم. از 117 روزی که امام در پاریس بود من 114 روز با ایشان بودم. با همان هواپیمایی که امام به ایران آمد همراه ایشان شدم. اینجا مسئولیتهایی داشتم. نظام جمهوری اسلامی برای من نظام مقدسی است. حالا من نمیخواهم شاهد این باشم که حزبی که من عضوش هستم سرنوشت حزبی مانند مشارکت را پیدا کند. من این پیشبینی را به عنوان یک آدم سیاسی میکنم.
لغو نظرسنجی از مردم به خواست دولت
کیهان آورده است: با خواست دولت، نظرسنجی برنامه پایش از مردم درباره کاهش نرخ بیکاری لغو شد.مرتضی حیدری مجری برنامه زنده تلویزیونی پایش در ابتدای این برنامه در مورد عدم نمایش نظرسنجی هفته گذشته این برنامه توضیحاتی داد.به گزارش مهر وی گفت: ما در برنامه هفته گذشته چند ساعت قبل از برنامه، سؤال نظرسنجی این برنامه را برای اخذ نظر مردم منتشر کردیم و بحثهای زیادی در مورد این سؤال بین بینندگان در گرفته بود اما با شروع برنامه و با درخواست دولت، سؤال نظرسنجی را حذف و آن را نمایش ندادیم.سؤال نظرسنجی این برنامه که به دستور دولت حذف شده بود، به این شرح است: آیا شما کاهش نرخ بیکاری در ماههای اخیر را احساس کردید؟ در مدت زمانی که این سؤال نظرسنجی پخش میشد و قبل از فشار دولت برای حذف آن، حدود 60 درصد از شرکتکنندگان گزینه خیر و 40 درصد گزینه بله را انتخاب کرده بودند.یادآور میشود انتشار آمار خلاف اخیر در زمینه اشتغال و بیکاری با اعتراض طیفهای مختلف و حتی اقتصاددانان حامی دولت مواجه شد که معتقدند چنین رفتارهایی گمراهکننده است.
دست از سر ناطق بر دارید بروید سراغ همان تیرآهن 20 !
کیهان نوشت: «جبههای از ائتلاف اصلاحطلبان و طرفداران حسن روحانی برای حمایت از ناطق نوری در انتخابات مجلس آینده تشکیل خواهد شد.»
در حالی که ناطق نوری پیش از این اعلام کرده در انتخابات مجلس حضور نخواهد داشت، صادق زیباکلام ضمن بیان مطلب فوق به آریا گفت: ناطق نوری در لیست اصلاحطلبان سرلیست این ائتلاف خواهد بود.وی افزود: از تیر 84 ناطق نوری از اصولگرایان فاصله گرفت و به همان میزانی که ایشان از اصولگرایان فاصله گرفتند به آقای هاشمی رفسنجانی نزدیک شدند، بنابراین من معتقدم سالهاست که آقای ناطق نوری از اصولگرایان فاصله گرفته و در آینده هم هیچ اشتراک و ائتلافی با این طیف نخواهند داشت.زیباکلام اظهار داشت: در آینده به طور حتم آقای ناطق نوری همراه با ائتلاف اصلاحطلبان خواهد بود که این حضور تبعات و پیامی به دنبال دارد.
وی افزود: ائتلاف ناطق نوری با اصلاحطلبان حاوی این پیام است که بدنه اصولگرایان معتدل و میانهرو که در رأس آن آقای ناطق نوری هستند بیش از گذشته به آقای هاشمی رفسنجانی نزدیکتر شدهاند.تقلای زیباکلام برای سخن گفتن از موضع جریان موهوم «اصلاحطلب معتدل»؟! در حالی است که زیباکلام چند ماه پیش مدعی شد در انتخابات ریاست جمهوری در سال 76 و در مقابل ناطق نوری اگر به جای خاتمی حتی تیرآهن 20 هم میگذاشتند، ناطق شکست میخورد و تیرآهن 20 رأی میآورد.افراطیون همجبهه با زیباکلام در زمان مجلس پنجم شعار سخیف «ناطق نوری نمیخوایم- مجلس زوری نمیخوایم» را در تجمعات خود سر میدادند. افراطیون طی انتخابات دهه اخیر علیالدوام دچار شکست و سرشکستگیهای مداوم شدهاند.
شبیه مدرس یا یار غارهای شهرام جزایری؟!
کیهان آورده است: دو تن از شبهاصلاحطلبان میگویند نامزدهای اصلاحطلب برای انتخابات مجلس مانند هندوانه دربسته و برخی از آنها سست عقیده هستند.
عبدالله ناصری در این زمینه ضمن مقاله در «شرق» تجربه انتخابات شورای شهر تهران را تجربهای ناخوش خواند و نوشت: به نظر میرسد افراد دیگری را که شاید تجربه کافی نداشته باشند، وارد فهرست کنند. افرادی که طبیعتا تجربه اصلاحطلبان استخوانداری که در کوران موضوعات سیاسی و اقتصادی متاثر بودهاند، ندارند. البته باید گفت این چهرهها مثل هندوانه دربسته میمانند که باید با دلهره آزمون و خطا به سمت آنها حرکت کرد. این همان واقعیتی است که کار اصلاحطلبان را سخت میکند. بنابراین اصلاحطلبان باید به سمت تجربه انتخابات ریاست جمهوری یازدهم حرکت کنند. اصلاحطلبان به دلیل محدودیتهایی که چند سال گذشته با آن مواجه بودند در یک اقدام تاکتیکی و البته مصلحتاندیشانه تصمیم گرفتند حمایت خود را از یک عضو جامعه روحانیت مبارز یعنی آقای روحانی اعلام و ابراز کنند.
وی میافزاید: با این پیشینه اصلاحطلبان برای انتخابات مجلس هم باید طی یک تصمیمگیری مصلحتی به سمت همین رویکرد حرکت کنند، چرا که ورود فعالان اصلاحطلب شناخته شده به مجلس تا حدودی سخت به نظر میرسد. بنابراین در گام اول به نظر میرسد اصلاحطلبان باید چهرههایی را مورد حمایت قرار دهند که آن چهرهها و گزینهها بتوانند، مزیت رایآوری داشته باشند.
همچنین رسول منتجبنیا در گفتوگو با «اعتماد» درباره انتخابات مجلس و نامزدهای اصلاحطلب گفت: ما در گذشته نمونههایی از افراد داشتیم که اظهاراتشان خوب بوده و شعارهای خوبی هم میدادند اما در عمل سستعقیده بودند و افراد توانستند با پست، مقام، پول، تهدید و تطمیع، آنها را بخرند و دیدیم که تغییر روش دادند. باید در خانه ملت کسانی حضور داشته باشند که شخصیت لازم، ایمان و سوابق مطلوب و قدرت و اراده لازم را داشته باشند تا بتوانند از مواضع خود دفاع کنند. ما نباید امثال آقای دکتر علی مطهری را دستکم بگیریم.از سوی دیگر مصطفی کواکبیان در اصفهان گفت: حزب مردمسالاری در نظر دارد همزمان با سالروز شهادت شهید مدرس همایشی با عنوان «انتخاب نمایندگان مدرسگونه» برگزار کند و در آن به تبیین و تدوین «طرح امام» با الگوی انتخابات بپردازد «امام» مخفف «ائتلاف ملی اصلاحطلبان میهن است(!) و قرار است در این همایش دبیران کل 35 حزب اصلاحطلب شرکت کنند.
او گریزی هم به ناکامی افتضاح فهرست «یاران خاتمی» در انتخابات مجلس هشتم زد. از 30 عضو این فهرست تنها یک نفر (محجوب) آن هم به واسطه سوابق کارگری به مجلس هشتم راه یافت و - عدم - وزن اجتماعی خاتمی را به رخ کشید.اشاره اصلاحطلبان به نماینده مدرسگونه و سوءاستفاده از نام امام در حالی است که این طیف نابغههایی! چون شیرزاد، رجب مزروعی، حقیقتجو، حضرتی و برخی یار غارهای شهرام جزایری را به مجلس ششم فرستادند، نامه رسوای جام زهر تسلیم را امضا کردند و همزمان در برخی رانتخواریهای نفتی نقشآفرین بودند.
ایران خوب میداند چگونه از اشتباهات آمریکا استفاده کند
کیهان نوشت: روزنامه العرب چاپ لندن در گزارشی اعلام کرد ایران تنها برنده میدان مبارزه با داعش است.العرب در یادداشتی نوشت: کشورهای حاشیه خلیج فارس همانند ایالات متحده داعش را خطری بزرگ برای خود میبینند، برای همین میپرسند نتیجه نبرد با داعش چه خواهد بود. آنها از این مسئله نگرانند که این جنگ بیش از همه به سود همسایه بزرگشان ایران تمام شود، به ویژه در وضعیت کنونی که الحوثیهای هم پیمان با ایران توانستهاند صنعا را به تصرف خود درآورند. عبدالخالق عبدالله، روزنامهنگار اماراتی و استاد دانشگاه علوم سیاسی در دانشگاه امارات میگوید: این همواره وجود داشته که وقتی که آمریکا در امور دخالت میکند، امور پیچیدهتر میشوند. ایران بارها ثابت کرده که خیلی خوب میداند که چگونه از اشتباهات آمریکا استفاده کند و حتی میتوان گفت الان نیز بیش از همه این ایران است که از جنگ با داعش بهرهبرده است.»
فردریک ویری، متخصص مرکز صلح کارنگی میگوید: «انتظار نمیرود در صورتی که تصمیم به ارسال نیروی زمینی گرفته شود، کشورهای عربی حوزه خلیج فارس واحدهای نظامی کلاسیک عظیم به منطقه اعزام کنند، بلکه مجموعههای کوچکی از نیروهای ویژه را به مناطق درگیری اعزام خواهند کرد. انتظار نمیرود که این نیروها وارد درگیری گستردهای شوند، بلکه آنها فقط در اتاقهای عملیات برای هماهنگی با نیروهای مسلح مخالف سوری و همکاری با سازمانهای امنیتی مخالفان اسد مستقر خواهند شد. هدفی که کشورهای عربی به دنبال آن هستند و انتظار دارند در قبال مشارکت در جنگ با داعش آمریکا و غرب به عنوان مابهازا به آنها بدهند، گسترش دامنه حملات تا نیروهای بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه است.
تایم: آیتالله خامنهای مانع اصلی آمریکاست
کیهان آورده است:مجله تایم اعلام کرد آیتالله خامنهای دردسر اصلی آمریکاست.این مجله با اشاره به مذاکرات هستهای مینویسد: 10 ماه پس از گفتوگوهای هستهای کاملا مشخص است که آیتالله خامنهای مشکل اصلی آمریکاست.«تایم» میافزاید: شاید روحانی و ظریف به واقع دنبال کاستن از ظرفیت هستهای کشور در مقابل پایان تحریمهای اقتصادی باشند. اما این هر دو در نهایت پاسخگوی رهبر هستند و کلام آخر با شخص رهبری است و او از ایالات متحده بیزار و بیاعتماد به کاخ سفید است.گری سیمور، از مشاوران کلیدی و سابق اوباما در همین باره تصریح کرد: «رهبر جمهوری اسلامی حاضر به خواستههای ما نیست. اگر روحانی به راستی میتوانست تصمیمگیری کند، به باور من رسیدن به توافق شدنی میبود. اما تصمیمگیرنده نهایی رهبر است.»
تایم مدعی شد: اگر روحانی و ظریف در پی موفقیت هستند میبایست به دنبال متقاعد کردن رهبری باشند که دغدغه اصلی وی باید تحریمها و انزوای کشور باشد.به گفته «دنیس راس»، از مشاوران ارشد پیشین دولت اوباما، با توجه به واقعیات موجود مشکلات اقتصادی کشور برای جمهوری اسلامی اولویت مهمتری است و عدم توافق میتواند تهدید بزرگتری برای ایران باشد.تایم تاکید کرد: آنچه آشکار است این که آیتالله خامنهای هیچ علاقهای به شراکت با آمریکا ندارد.تحلیل توأم با شیطنت مایکل کرولی در مجله تایم تعمدا به این واقعیت اشاره نمیکند که آمریکاییها تصمیمگیری درباره تحریمها - حتی در حد وعده - را نیز به 10 تا 20 سال بعد موکول کرده و در حقیقت در ازای امتیازات نقد و غیرقانونی، وعده نسیه 10 تا 20 سال بعد را میدهند و چنین وعده نسیهای را رهبر معظم انقلاب و ملت ایران و رئیسجمهور و وزیر خارجه نمیپذیرند.
رئیسجمهور در سفر نیویورک تاکید کرد ما حتی بیش از انتظار غرب تعدیل و انعطاف نشان دادهایم و اکنون توپ در زمین غرب است.ادبیات القایی تایم یادآور رهنمود مهم رهبر معظم انقلاب درباره تلاش دشمن برای ایجاد اشتباه محاسباتی نزد مسئولان ایرانی است؛ ضمن اینکه عقده و خشم شیطان بزرگ در این زمینه علت اصلی شکستها در مقابل جمهوری اسلامی ایران را نشان میدهد.
ایران: مسائل اقتصادی، یکی از دلایل کنارهگیری محمد هاشمی
روزنامه ایران نوشت: برخی نزدیکان محمد هاشمی میگویند مسائل اقتصادی یکی از دلایلی است که تصمیم او برای کنار رفتن از حزب کارگزاران را تقویت کرده است.محمد هاشمی گفته است هر کسی که بیشترین بهره را از فعالیتهای حزبی نه تنها در کارگزاران بلکه در هر حزبی میبرد، طبیعتاً آن نفرات هم باید هزینههای اداره حزب را متقبل شوند. محمد هاشمی گفته است حاضر به تلاش برای تأمین منابع مالی حزبی نیست که دیگران بهره بیشتری از آن ببرند. کنار رفتن محمد هاشمی از حزب کارگزاران سازندگی بازتاب خبری گستردهای داشته است.
مرگ خبرنگار متهم به «جاسوسی»پرس تی وی در ترکیه
ایران آورده است: خبرنگار پرس تی وی در ترکیه -که اخیرا اعلام کرده بود از سوی این کشور به «جاسوسی» متهم شده است -در حادثه رانندگی جان خود را از دست داد.به گزارش ایسنا «سرنا شیم» در راه بازگشت از محل گزارش به هتلش در شهر سوروچ در استان اورفا در تصادف خودرویش با یک کامیون میکسر سیمان کشته شد. روزنامه ملیت ترکیه گزارش داد که شیم بلافاصله در محل حادثه جان باخت و جودی آیریش، فیلمبردار وی، به بیمارستان دولتی سوروچ منتقل شد. راننده این کامیون هماکنون تحت بازداشت است و جسد شیم برای کالبدشکافی به پزشکی قانونی تحویل داده شده. شیم، یک شهروند امریکایی لبنانی تبار، پیشتر از عراق، لبنان و اوکراین برای پرستیوی گزارش تهیه کرده بود. وی روز جمعه اعلام کرده بود از سوی مسئولان امنیتی ترکیه به جاسوسی متهم شده است.وی معتقد بود این اتهام به خاطر پوشش حوادث جنگ در منطقه کوبانی به او نسبت داده شده است.پرس تی وی مرگ وی را مشکوک و سانحه تصادف را ساختگی خوانده است.
بازداشت 6 فعال فضای مجازی در اصفهان
ایران نوشت: فرمانده سپاه صاحب الزمان اصفهان(عج) از دستگیری شش نفر به اتهام راهاندازی محیطهای ضد اخلاقی و مستهجن در شبکههای مجازی و اغفال دختران و پسران خبر داد. به گزارش واحد مرکزی خبر سردار غلامرضا سلیمانی گفت: این گروه پس از هدایت جوانان برای اعمال منافی عفت، آنها را از فضای مجازی به حقیقی هدایت میکردند و برای آنها مراسم دسته جمعی میگرفتند. وی با تأکید بر اینکه این شش نفر سر شاخههای اصلی بودهاند افزود: هر یک از این سرشاخهها در حدود یک سال فعالیت خود بین 300 هزار تا 360 هزار عضو از سراسر کشور جذب کرده بودند.
دفاع از موشهای تهران در خبرگزاری مهر
ایران آورده: خبرگزاری مهر در گزارشی از حضور موشها در تهران دفاع کرد.این خبرگزاری در گزارشی با تأکید بر اینکه « وجود یک موش به ازای هرانسان طبیعی و جزو لاینفک اکوسیستم زندگی انسانی است» اعلام کرد تهران تنها 2 میلیون موش دارد. مهر به نقل از مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران نوشت:«موشهای تهران،موشهای نروژی هستند که در دهه 40 با کشتی به بنادر کشور وارد شدند و در سطح شهرهای مختلف تعدادشان روز به روز افزایش یافت. موش، موش است.موجودی ترسو و آسیب پذیر که حتی با صدای ناهنجار و بلند کر و فلج میشود. موشهای تهران نه آدم خوار هستند نه زنده خوار، موشها هیولا نیستند و با اقداماتی ساده و مشخص میتوان آنها را معدوم کرد.»
خراسان: تذکر دولت به مدیران درباره اعزام کارمندان به خارج کشور
روزنامه خراسان نوشت: بر اساس ابلاغیه یک مقام ارشد اجرایی به دستگاههای مختلف دولتی، تاکید شده است که با توجه به تبصره 2 ماده 2 آیین نامه اجرایی قانون گزینش، اعزام کارمندان و مدیران دولتی به ماموریت ثابت خارج از کشور منوط به انجام سیر قانونی آن از جمله تایید بخش گزینش آن دستگاه اجرایی است و مدیران مربوطه در اعزام مستخدمان دولت به این گونه ماموریت ها باید حتما موافقت کتبی گزینش را اخذ کنند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد