به گزارش واحد مرکزی خبر، اسحاق جهانگیری در نشستی با حضور مدیران شرکت های هلدینگ و سرمایه گذاری برتر کشور با اشاره به بسته سیاستی دولت برای خروج از رکود و رونق اقتصادی افزود: خوشبختانه تصمیمات خوبی اتخاذ شده است.
وی گفت: از سال گذشته دولت اقداماتی سختگیرانه ای را در زمینه انضباط مالی برخود تحمیل کرد و فشارهای اجتماعی را پذیرفت تا از این طریق نرخ تورم را کاهش دهد.
معاون اول رئیس جمهور بر حضور بخش خصوصی در اقتصاد کشور تاکید کرد و افزود: این دولت نه به عنوان یک نیاز مقطعی بلکه براساس یک باور جدی معتقد است که بخش خصوصی باید حضور داشته باشد و این موضوع را می توان در سابقه مسئولیت های مدیران این دولت مشاهده کرد که همواره بر این موضوع تاکید داشته اند.
جهانگیری گفت: موضوع دیگر تاکید بر تولید داخلی است که نباید آن را برای حل یک موضوع دیگر قربانی کرد.
وی افزود:ممکن است عده ای فکر کنند که با افزایش واردات و کاهش تعرفه تورم کنترل شود اما دولت به هیچ وجه این را قبول ندارد البته با این تبصره که تولید داخلی باید رقابتی و با کیفیت باشد.
معاون اول رئیس جمهور گفت: اگر بخواهیم به سمت رونق حرکت کنیم باید بخشی از اقتصاد را که بخش پیشران است به حرکت درآوریم تا این بخش قسمت های دیگر را به دنبال خود به حرکت درآورد.
جهانگیری افزود: یکی از بخش های پیشران در صنایع ،صنعت پتروشیمی است و دیگری صنایع معدنی از جمله مس وفولاد هستند که باید به آنها توجه جدی شود.
وی گفت: برخی بی مهری ها به صنعت خودروسازی شده است البته اشکالاتی از نظر کیفیت و قیمت در این صنعت وجود دارد اما صدها واحد صنعتی درکشور حیات خود را مرهون صنعت خودروسازی هستند و صدها هزار نفر از این طریق مشغول به کارند اما گاهی طوری وانمود می شود که این صنعت باید از میان برود.
معاون اول رئیس جمهور به واکنش برخی رسانه ها در یک ماه اخیر در خصوص واردات خودروهای لوکس اشاره کرد و افزود: گویی که خودروهای لوکس در این دولت وارد شده است این در حالی است که واردات خودروهای بالای 2500 سی سی در سال 91 و 92 هم ممنوع بود.
جهانگیری گفت: در سال 88 ،سی و یک هزار خودروی بالای 2500 سی سی وارد شد و امسال فقط 133 عدد از این گونه خودروها به کشور وارد شده است اما در رسانه ها درباره این موضوع بزرگنمایی شده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: بازار سرمایه باید تامین کننده منافع بنگاه ها باشد و گاهی حرفهایی علیه نظام بانکی زده می شود که غیر منصفانه است و در این فضا کمتر کسی جرات می کند که از نظام بانکی کشور دفاع کند.
معاون اول رئیس جمهور گفت: آنچه که در بحث خروج از رکود گفته شده است این نیست که سیستم نظام بانکی از حمایت بنگاههای بزرگ بروند کنار، بلکه بانک ها باید سرمایه در گردش بنگاهها را تامین کنند و این سیاست سال 93 است.
جهانگیری افزود:این دولت کمترین تردیدی در حمایت از بازار سرمایه ندارد و ما خوشحال می شویم که بخش خصوصی با نشاط باشد و احساس کند نتیجه فعالیت هایش سود آور است.
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد