زنگ زدن گوش یا کمشنوایی
وزوز گوش یا صدای زنگزدن مداوم گوش و نیز کمشنوایی از علائم شایع کمبود منیزیم است. مطالعات و تحقیقات بیشماری درباره ارتباط سلامت گوش و دریافت منیزیم کافی صورت گرفته است. تحقیقی در چین مشخص کرده است دریافت مقدار کافی از این عنصر از تشکیل رادیکالهای آزادی که به ناشنوایی منجر میشود جلوگیری میکند. در تحقیق دیگری در مایوکلینیک نیز معلوم شد اکثر موارد مکملهای منیزیم به درمان بیمارانی که دچار کمشنوایی شده بودند کمک کرده تا آنها طی سه ماه شنوایی خود را دوباره به دست آورند.
گرفتگی عضلات
منیزیم برای بهبود عملکرد عضلات عنصری حیاتی است. بدون این عنصر بدن ممکن است دچار رعشه یا تشنج شود؛ زیرا این عنصر اجازه میدهد ماهیچهها در حالت شل و ریلکس باشند. به همین علت است که برای مثال از قطره اکسید منیزیم برای تسکین درد زایمان استفاده میکنند و به همین دلیل منیزیم در بسیاری مکملهای خوابآور یافت میشود. بنابراین نبود مقدار کافی این عنصر ممکن است به تیکهای ماهیچههای صورت، گرفتگی یا لرزش پا هنگام خواب منجر شود.
افسردگی
یک قرن پیش وقتی دکترها از منیزیم برای درمان اختلالات روحی استفاده کردند، ارتباط بین میزان کم منیزیم و افسردگی کشف شد. با تحقیق در بیمارستان روانپزشکی کرواسی، علم جدید نیز این یافته را دوباره به اثبات رساند. در بسیاری از بیمارانی که خودکشی کرده بودند میزان این عنصر حیاتی و مهم بشدت پایین بوده است. مزیت بسیار مهم منیزیم بر دیگر داروهای ضدافسردگی رایج، فقدان عوارض جانبی ناشی از مصرف این داروهاست.
عملکرد غیرطبیعی قلب
همانطور که گفته شد میزان کم منیزیم ممکن است روی عملکرد ماهیچههای سراسر بدن از جمله عضله و ماهیچههای قلب تاثیر بگذارد.
مقدار ناکافی منیزیم ممکن است بیماریهایی پدید بیاورد که به آن آریتمی قلبی یا تپش نامنظم گفته میشود و ممکن است عوارض بسیار خطرناکی از جمله سکته قلبی یا مغزی به دنبال داشته باشد. به همین دلیل برای مثال پزشکان مرکز هنری لوهارت برای درمان بیماران آریتمیتی از داروی حاوی منیزیم استفاده میکنند.
سنگ کلیه
بسیاری از مردم بر این باورند که سنگهای کلیه به دلیل کلسیم اضافی ایجاد میشوند در صورتی که فقدان منیزیم مسبب آن میشود. منیزیم با جلوگیری از چسبیدن کلسیم به یون اگزالات مانع تشکیل این سنگها میشود. سنگهای کلیه ممکن است دردهای زجرآوری پدید بیاورد. بنابراین خوب است بدانید چیزی بسادگی مکمل منیزیم میتواند از تشکیل آن جلوگیری کند.
در صورت وجود هر یک از این علائم، بهتر است با پزشک خود مشاوره کنید. همچنین عاقلانه است از رژیمی غذایی پیروی کنید که سرشار از مواد غذایی منیزمدار چون بامیه، تخمه آفتابگردان، تخمه کدو، سویا، لوبیا قرمز، بادام و بادام هندی و اسفناج باشد.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد