اسناد شهدا ثبت ملی شد

مدیرکل مرکز اسناد بنیاد شهید و امور ایثارگران با اعلام خبر ثبت ملی اسناد شهدا، از آنها به عنوان برگه های زرین تاریخی و منشور معنوی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس یاد کرد.
کد خبر: ۷۱۳۷۷۹
اسناد شهدا ثبت ملی شد

محبوب شهبازی گفت: گردآوری، ساماندهی و حفظ اسناد فرهنگی شهدا به عنوان بخشی مهم از حافظه تاریخی و میراث ارزشمند معنوی دوران انقلاب و دفاع مقدس و در سطحی بالاتر به عنوان میراث مشترک بشری شایسته ثبت و ضبط و انتقال به نسل های بعد است.

وی افزود: بنیاد شهید و امور ایثارگران با کمک دست اندر کاران، تعداد 8.5 میلیون سند از 270 هزار شهید و ایثارگر را گرد آوری، مستند و با استفاده از آخرین شیوه های علمی تنظیم و توصیف و برای بهره برداری های بعدی آماده کرده است.

این مقام مسئول در بنیاد شهید با بیان اینکه ثبت ملی اسناد شهدا زمینه ساز حمایت و حفاظت بیشتر از آنهاست، افزود: این اسناد با مشارکت و تلاش مستمر مرکز اسناد ایثارگران بنیاد شهید و همکاری سازمان اسناد و کتابخانه ملی، کمیته ملی حافظه جهانی و کمیسیون ملی یونسکو در ایران به ثبت ملی رسید.

شهبازی درباره فرایند این کار گفت: مرکز اسناد در اوایل سال 90 پیشنهاد ثبت ملی اسناد ملی شهدا و ایثارگران را به کمیته ملی حافظه جهانی (مستقر در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران) ارائه کرد.این کمیته کارگروه سنجش و ارزیابی را مامور بررسی وضعیت اسناد ایثارگران و شهدا کرد و کارگروه تخصصی فرآیند اسنادی بنیاد شهید را بررسی و پایش کرد و سرانجام بدین نتیجه رسید که از میان کل اسناد شهدا و ایثارگران آنها را در دو دفتر برای ثبت پیشنهاد کند.

وی افزود: صحت فرآیندهای اسنادی بنیاد شهید و صلاحیت اسناد برای ثبت ملی به تایید کارگروه مزبور رسید و پس از تایید آن پیشنهاد ثبت ملی اسناد در سه جلسه کمیته ملی مورد بحث و بررسی و در نهایت مورد تایید اعضای کمیته ملی حافظه جهانی قرار گرفت.

مدیرکل مرکز اسناد بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه این اسناد در دو دفتر شهدای انقلاب اسلامی و شهدای دفاع مقدس به ثبت رسیده ، یکی از فواید این کار را بستر سازی برای بهره برداری پژوهشگران و علاقه مندان فرهنگ ایثار و شهادت عنوان کرد.

افزایش آگاهی ملی و جهانی نسبت به وجود و اهمیت میراث معنوی شهدا و مقدمه ای برای ثبت جهانی این اسناد از دیگر فواید ثبت ملی اسناد شهداست که شهبازی به آنها اشاره کرد.

اسناد شهدا و ایثارگران بخشی از حافظه ملت

شهبازی با بیان اینکه اسناد شهدا و ایثارگران عرصه یک برهه حیات اساسی و طلایی از تاریخ کشور و ملت است، گفت: این اسناد بخشی از حافظه ملت ایران به شمار می آیند.

وی افزود: این اسناد نه تنها بخشی از حافظه ملی بلکه بخشی از حافظه منطقه ای و حافظه جهانی محسوب می شوند زیرا رزمندگان و شهدای ما در مقابل همه قدرتمندان جهان ایستادگی کردند.

به گفته شهبازی، پژوهشگران اجتماعی و البته منصف غرب مایل هستند عوامل اجتماعی این مقاومت را که تا مرز جان پیش رفت، بررسی کنند آنها با این کار متوجه خواهند شد که ملت ما مظلومانه و با دست خالی در جنگ تحمیلی و در مقابل قدرت های مسلح جانانه مقاومت کرد.

مدیرکل مرکز اسناد بنیاد شهید و امور ایثارگران وقایع و رویدادهای دفاع مقدس را شایسته ثبت و ضبط دانست و افزود: بازخوانی آیندگان از این اسناد تصویری واقعی از انگیزه ها ، افکار و اهداف شهدا را ترسیم کرده و هدایتگر آیندگان خواهد بود.

وی، گرد آوری، محافظت و انتقال اسناد شهدا به عنوان حافظه تاریخی مستند و میراث معنوی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را یکی از ماموریت های اصلی و ماندگار بنیاد شهید دانست و گفت:

اهمیت اسناد شهدا به عنوان حافظه هویت بخش دوران انقلاب و دفاع مقدس واضح و روشن است. این اسناد به مثابه میراث و منشور معنوی بجا مانده از شهدا تبیین کننده حقایق تاریخی برهه ای حساس از تاریخ کشور است که ثبت و ضبط و انتقال آن به آیندگان یک ضرورت است.

شهبازی افزود: مراسم رونمایی از لوح ثبت ملی اسناد شهدا و تقدیم گواهی نامه ثبت ملی آن با همکاری سازمان اسناد و کتابخانه ملی و کمیسیون ملی یونسکو با حضور دکتر حسن روحانی رییس جمهور برگزار خواهد شد.(ایرنا)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها