حجت الاسلام والمسلمین «غلامحسین محسنی اژه ای» امروز دوشنبه در شصت وهشتمین نشست خبری خود افزود: با این حال، از بیان جزییات حکم صادره معذورم.
غلامحسین اسماعیلی رییس کل دادگستری استان تهران هفته گذشته گفته بود که پرونده م. ر قطور و سنگین است اما رای دادگاه در این زمینه بزودی صادر می شود.
وی اضافه کرده بود: پرونده م .ر، جزئی از پرونده قطور آن مجموعه (اختلاس از بیمه ایران ) بود که بخشی قبلا و بخشی در زمان حاضر رسیدگی شده و قسمتی نیز ممکن است در ادامه به پرونده ملحق شود.
اسماعیلی گفت: «این طور نیست که بگوییم پرونده م .ر یک بخش کاملا مجزا و جمع و جور شده است ، اینکه می گوییم پرونده ای قطور و حجیم داریم به دلیل آن است که در مجموع یک پرونده قضایی به حساب می آید.»
اسماعیلی در پاسخ به این سوال که نام م .ر در پرونده تامین اجتماعی نیز وجود دارد و آیا به آن رسیدگی شده یا خیر؟ گفت: آن بحث علی الحده است و اکنون از ریز متهمان آن پرونده اطلاع دقیق ندارم .
متهمان پرونده نفت همچنان در بازداشت
محسنی اژه ای امروز در مورد پرونده نفت از جمله بابک زنجانی به خبرنگاران گفت: بازداشتی های این پرونده همچنان در بازداشت هستند و رسیدگی به این پرونده ادامه دارد.
به گفته وی، از نظر وجوه نقدینگی چه در داخل و چه در خارج اتفاق خاصی نیفتاده است و ادعای متهم (بابک زنجانی) مبنی بر داشتن پول در خارج از کشور نیز بی اساس است.
وی ادامه داد: اگر از اینکه اموال دیگری در خارج از کشور ندارد یا اینکه نتوانند پول را وصول کنند، مایوس شوند، پرونده به دادگاه می رود و برای کیفر خواست محاکمه می شود.
تحقیقات در مورد پرونده قتل کارگر سد معبر
وی در مورد قتلی که در تهران بخاطر سد معبر کردن رخ داده، گفت: این افراد پیمانکاران شهرداری بودند نه عوامل آن.
محسنی اژه ای ادامه داد: ضاربان سه نفر بودند که تمامی آنان دستگیر شده و تحقیقات در این پرونده منجر به قتل ادامه دارد.
ادامه تغییرات در قوه قضاییه
معاون اول قوه قضاییه با بیان اینکه در دوره دوم ریاست آقای آملی لاریجانی برنامه های در دست اقدام بوده و هست، افزود: این برنامه ها بدین منظور است تا وظیفه ای که قانون اساسی و قانون موضوعه برعهده این دستگاه گذاشته و همچنین توصیه های مقام معظم رهبری با جدیت، تلاش و برنامه ریزی بیشتری انجام شود.
به گفته محسنی اژه ای، دسترسی آسان تر به عدالت و قوه قضاییه، آسان کردن امور و کاهش فرآیند رسیدگی ها، توجه بیشتر به سلامت دستگاه قضا از جهات مختلف و تسریع در گسترش عدالت به معنی واقعی، برخی موضوعات در اولویت کار دستگاه قضا هستند.
وی ادامه داد: در این رابطه یکی از موضوعات مهمی که در دستگاه قضا روی داد، منابع انسانی بود که قرار شد منابع انسانی از اعم کادر اداری و قضایی در زمینه های جذب، بکارگیری آموزش و استخدام آنها توجیهات لازم لحاظ شده و اینها در معاونتی به نام منابع انسانی تجمیع شوند.
محسنی اژه ای گفت: به همین منظور حجت الاسلام امینی به عنوان معاون منابع انسانی قوه قضاییه انتخاب شد.
به گفته سخنگوی دستگاه قضا، حجت الاسلام رازینی معاون حقوقی قوه قضاییه به دیوان عالی کشور رفت و آقای خداییان رییس کل دادگستری استان فارس به سمت معاونت حقوقی این دستگاه منصوب شد.
وی ادامه داد: روسای دادگستری برخی استان ها مانند فارس تغییر کرده اند و آقای القاصی دادستان شیراز به جای خداییان به سمت رییس کل دادگستری استان فارس منصوب شد.
معاون اول قوه قضاییه همچنین از انتصاب آقای حبیبی دادستان اصفهان به ریاست کل دادگستری استان یزد خبر داد و گفت: حیدری رییس کل سابق دادگستری استان یزد نیز به دیوان عالی کشور آمد.
محسنی اژه ای ادامه داد: مظفری رییس دادگستری استان کرمانشاه به جای شریعتی ریاست دادگستری استان خراسان رضوی را بر عهده گرفت.
بار دیگر آمریکای زیاده خواه، دستش را رو کرد
سخنگوی دستگاه قضا با بیان اینکه آمریکای زیاده خواه، بار دیگر دستش را رو کرد، افزود: آمریکا بر فهرست تحریم ها علیه ایران افزود و با این کار بر همگان روشن شد که چرا نباید به آمریکا اعتماد کرد و به او خوش بین بود.
محسنی اژه ای ادامه داد: الحمدالله تیم مذاکره کننده ما هوشیار هستند و دست آمریکا را خوانده اند، اما این کار اخیر آمریکا نشان داد که نباید به چراغ سبزها و احیانا لبخندهای آمریکا خوش بین بود.
مزایده اموال برادر مه آفرید
وی درمورد پرونده سه هزار میلیاردی گفت: یک اتفاق جدیدی که در این پرونده رخ داده این است که «مهرگان» برادر مه آفرید که غیابی محاکمه شد و اموالش شناسایی و کارشناسی شده، در روزهای آینده این اموال به مزایده گذاشته می شود و جهت پرداخت دیون بانک ها، بدهکاری مردم و برگشت به خزانه دولت اقدام خواهد شد.
در مورد پرونده طلبه ناهی از منکر و تامین اجتماعی
معاون اول قوه قضاییه همچنین درمورد پرونده طلبه آمر به معروف و ناهی از منکر(علی خلیلی) نیز گفت: گرچه حکم صادر شده و فرد مصدوم زمانیکه مصدوم بود و پدرش در آن زمان رضایت داده بود، اما مجددا پرونده ضارب به جریان افتاد که آیا فوت بر اثر سرایت ضربه و جراحت بوده یا امر دیگری، که این موضوع توسط پزشک قانونی تایید شد و به دلیل تایید سرایت ضربه، بزودی این پرونده نیز در دادگاه تعیین تکلیف خواهد شد.
وی درمورد پرونده تحقیق وتفحص تامین اجتماعی نیز گفت: در روزهای قبل و حتی امروز، افراد مربوط به این پرونده احضار شدند که اکنون پرونده در حال بررسی است و امیدواریم کار سریعتر به نتیجه برسد.
تشکیل پرونده سقوط هواپیما در تهران
محسنی اژه ای درمورد پرونده سقوط هواپیما در تهران گفت: این سقوط که منجر به مرگ تعدادی از هموطنان و مصدوم شدن تعدادی دیگر شد، پرونده ای در دادسرای تهران برای رسیدگی بیشتر به این موضوع تشکیل شد و امیدواریم که نتیجه آن بزودی اخذ شود.
وزارت بهداشت در مورد روغن پالم شکایتی نکرده است
معاون اول قوه قضاییه درمورد روغن پالم گفت: در این خصوص با دادستان تهران صحبت شده، اما هنوز شکایت رسمی از سوی وزارت بهداشت نشده است که دادستان تهران به وزارت مربوطه، نامه ای نوشته که اسنادی که دال بر مضر بودن آن است را به آنان اطلاع دهند و اکنون این موضوع در دست بررسی است.
سه قاضی تحت تعقیب قرار دارند
محسنی اژه ای با بیان اینکه برخی افراد تحت عناوین جعلی خود را کارمند دستگاه قوه قضاییه معرفی می کنند، افزود: علاوه بر افرادی که قبلا اعلام شد، سه قاضی، هفت نفر دلال و 21 وکیل تحت تعقیب قرار دارند.
وی به مردم هشدار داد به افرادی که تحت عناوین جعلی خود را کارمند قوه قضاییه معرفی می کنند، اعتماد نکرده و آنان را به دادسرا و قوه قضاییه معرفی کنند.
آتش سوزی در زندان شهرکرد عمدی بود
وی درمورد پرونده زندان شهرکرد گفت: در این زمینه پرونده تشکیل شده، اما هنوز پرونده به اتمام نرسیده و چون تعدادی در این زندان کشته شده اند، پرونده در حال بررسی است.
محسنی اژه ای افزود: آتش سوزی عمدی بوده اما اینکه چگونه و در چه شرایطی این اتفاق افتاده، در حال بررسی است.
تلاش برای کاهش مدت رسیدگی به پرونده ها
سخنگوی قوه قضاییه درمورد کاهش روند رسیدگی به پرونده های قضایی نیز گفت: سه تا چهار برنامه برای این موضوع در حال بررسی داریم که بزودی نهایی می شود تا بدانیم که چه اقداماتی می توانیم برای کاهش روند رسیدگی به پرونده ها داشته باشیم.
وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب نیز بر کاهش روند رسیدگی به پرونده ها تاکید دارند، افزود: اقدامات انجام شده باید شتاب گیرد تا مردم دسترسی آسان به عدالت داشته باشند و فرایند رسیدگی نیز کاهش یابد.
محسنی اژه ای با بیان اینکه متوسط زمان رسیدگی به پرونده ها را نمی توانیم اعلام کنیم، ادامه داد: تلاش می کنیم مدت رسیدگی به پرونده ها را کوتاه کنیم.
کیفر خواست پرونده مدیرعامل سوخت صادر نشده است
وی درمورد آخرین وضعیت پرونده مدیرعامل سوخت نیز گفت: کیفر خواست صادر نشده، اما تا جاییکه اطلاع دارم تا چند روز پیش دو نفر در این خصوص بازداشت بودند و اطلاعی ندارم که بیشتر شده اند یا نه.
قوه قضاییه با متخلفان زمین خواری برخورد می کند
وی درمورد پرونده زمین خواری نیز گفت: قوه قضاییه به تنهایی نمی تواند موضوع را به صفر برساند، بلکه باید دیگر دستگاه ها نیز همکاری جدی در این زمینه داشته باشند تا به منابع طبیعی تجاوز نشود و به اراضی کشاورزی نیز تغییر کاربری داده نشود.
معاون اول قوه قضاییه درمورد برخی اقدامات در این زمینه افزود: هفته گذشته در غرب تهران، 26 حکم اجرا و در این زمینه 30 هکتار زمین آزاد شد و تعداد قابل توجهی ساختمان نیز تخریب شد.
وی ادامه داد: قوه قضاییه به شدت با متخلفان در این زمینه برخورد می کند.
هیچکس منکر استفاده از تکنولوژی و سرعت بالای اینترنت نیست
محسنی اژه ای درمورد فضای مجازی و وایبر نیز گفت: در زمینه فضای مجازی از اسفند سال 90 شورای عالی فضای مجازی در کشور تشکیل شد که سیاست های مربوطه در این شورا و مرکزی وابسته به آن نیز رسیدگی می شود.
وی افزود: همه می خواهیم از تکنولوژی جدید نهایت بهره برداری شود، اما باید پیوست های اطلاعاتی، فرهنگی و زیرساخت های مناسب در کشور در این زمینه فراهم شود.
محسنی اژه ای ادامه داد: هیچکس منکر این نیست که باید از تکنولوژی استفاده شود و سرعت اینترنت بالا رود، اما همه باید تلاش کنیم که جامعه و جوانان ما مبتلا به فساد نشوند، زیرا خسارت های فراوانی متوجه خود و فرهنگ ما می شود.
محکومیت ناظم متهم به آزار کودکان
وی درمورد جزییات پرونده یک ناظم مدرسه که به آزار و اذیت کودکان پرداخته بود، نیز گفت: فرد مورد نظر در دادگاه بدوی محکوم شده، اما هنوز حکم قطعی نشده، اما به دو سال تبعید و محرومیت از بخش مشاغل و مناصب اجتماعی محکوم شده است.(ایرنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت
بعضی از آقایون پرونده هایی سنگینتر دارند و بعد از چند سال هنوز هیچ اقدامی صورت نگرفته