علیاصغر موسوی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه تولید خرما آب زیادی را مصرف میکند، افزود: خرمای ایرانی مورد ظلم واقع شده است؛ زیرا اگر توجه بیشتری به آن شود، میتواند ارزآوری بیشتری داشته باشد.وی ادامه داد: در اکثر مناطق بجز کرمان و جهرم این محصول به صورت غرقابی آبرسانی میشود که انتظار میرود وزارت جهاد کشاورزی با اختصاص بودجه به نخلداران آبیاری نخلستانهای کشور را قطرهای کند.
دبیرکل انجمن خرمای ایران اظهار کرد: آنچه اهمیت دارد حفظ نخلستانها برای امنیت کشور است و برای این کار حتی اگر لازم باشد باید یارانه هم در نظر بگیریم.
موسوی، زمان برداشت خرما را از مرداد تا مهر عنوان و اظهار کرد: این روزها برداشت خرما از بلوچستان آغاز شده و در استان فارس به پایان میرسد.
وی قیمت خرما را در نخلستانهای کرمان کیلویی 2200 تومان و در نخلستانهای بندرعباس کیلویی هزار تومان عنوان و اظهار کرد: این قیمت به نسبت هزینههای نخلداران هیچ توجیهی ندارد. سه سال پیش قیمت خرما کیلویی 2000 تا 3000 تومان بود و تاکنون نیز نهتنها افزایش نیافته، بلکه در برخی مواقع با کاهش قیمت نیز مواجه بودهایم.
وی راهکار تنظیم بازار خرما را خروج دلالها از بازار این محصول عنوان کرد و گفت: تاکنون پیگیریهای بسیاری برای رفع این مساله داشتهایم، اما وزارت جهاد کشاورزی توجه چندانی به این بخش ندارد.مدیر اداره جهاد کشاورزی شهرستان عنبرآباد استان کرمان نیز اظهار کرد: سطح زیر کشت نخلستانهای شهرستان حدود 12 هزار هکتار است که از این میزان تنها حدود 9 هزار هکتار آن مثمر است و بیشتر نخلستانها به دلیل خشکسالیهای چندساله آسیبدیده است.عنایت سالاری بیشترین ارقام کشت شده در منطقه را مضافتی، کلوته و مرداسینگ دانست و افزود: پیشبینی میشود امسال بیش از 50 هزار تن محصول خرما در شهرستان عنبرآباد برداشت شود.
سالاری تصریح کرد: نبود بازار مناسب و سورتینگ و بستهبندی ازجمله مشکلاتی است که در این بخش وجود دارد و دلیل این موضوع بیشتر به فعال نبودن تشکلهای بخش خصوصی در منطقه برمی گردد.
وی افزود: اعطای تسهیلات کمبهره، سرمایه در گردش در تولید، صنایع فرآوری و بستهبندی در دستور کار قرار دارد، بنابراین کشاورزان باید از این تسهیلات به نحو مطلوب و بهینه استفاده کنند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت