کارگزاران و فعالان حوزه گردشگری مذهبی عراق اعلام کردند: شرایط ناامن این روزهای عراق تاثیر منفی بر گردشگری مذهبی به عنوان یکی از مهمترین درآمدهای این کشور گذاشته است و بسیاری از افرادی که در این حوزه مشغول به کار هستند، با توجه به وخیمتر شدن اوضاع امنیتی عراق، از آینده شغلی خود بسیار نگراناند.
«حسن جاسم» یکی از هتلداران شهر «کربلا» در این باره گفت: تعداد گردشگران و زائران ایرانی که همواره بزرگترین گروه گردشگر مذهبی عراق را تشکیل میدهند، به شدت کاهش یافته است. این امر خسارتهای مالی وسیعی را به هتلداران و سایر مشاغل جزئی مربوطه وارد کرده است.
زائران ایرانی که در طول سالهای گذشته ستون اصلی درآمدهای حاصل از گردشگری را تشکیل میدهند، بسیار کاهش یافتهاند و خیلی روشن است که درگیریهای مسلحانه اخیر در شهر کربلا علت اصلی این کاهش بوده است. براساس گزارش رادیو «الحر» عراق این موضوع از سوی هتلداران شهر کربلا تایید شده است.
اما «حسین المنکوشی»، شهردار کربلا نظر دیگری درباره علت این کاهش دارد و معتقد است: افزایش درجه حرارت هوا و ماه رمضان دو عامل اصلی کاهش ناگهانی تعداد گردشگران مذهبی عراق در یک ماه گذشته بودهاند.
او ابراز امیدواری کرد با پایان ماه رمضان این گردشگران دوباره به کربلا باز گردند.
اوضاع ناامن عراق نه تنها برگردشگری بلکه بر تجارت و معاملات اقتصادی عراق هم تاثیر منفی گذاشته و مشکلات بزرگی را ایجاد کرده است. این ناامنی منجر به افزایش قیمت کالاها و کمیاب شدن برخی دیگر در بازارهای مختلف شده است.(ایسنا)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد