به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایرنا و پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، دکتر حسن روحانی امروز دوشنبه در نشست با معاونین و مدیران ارشد وزارت راه و شهرسازی افزود: هدف جمهوری اسلامی ایران فناوری صلح آمیز هستهای بوده و آن را دنبال خواهد کرد و این حق مردم را پیگیری میکند اما در عین حال میخواهد تا در روند گفت و گو به تفاهم مشترک که به نفع همگان است برسد.
دکتر روحانی ادامه داد: البته این بدان معنا نیست که ملت ایران از تحریم ها هراسی داشته باشد؛ این ملت در هر شرایطی ایستادگی و مقاومت خواهد کرد و آنچه برای دولت مهم است منافع مردم، انقلاب و امنیت ملی کشور است.
سال 93 سال رونق اقتصادی و اشتغالزایی است
رییس دولت یازدهم در بخش دیگری از سخنانش گفت: همه برنامه ها و اقدامات دولت تدبیر و امید در راستای تبدیل سال ۹۳ به سال رونق اقتصادی است و همه باید در جهت رونق، ایجاد اشتغال و پشت سرگذاشتن دوره رکود همگام و هم صدا شوند.
روحانی اظهار داشت: باید به گونه ای برنامه ریزی و اقدام کنیم تا مردم برای به دست گرفتن امور، به صحنه بیایند زیرا دولت هیچگاه نمی تواند به تنهایی در جهت توسعه کشور اقدام کند اما می تواند هدایت گر بوده و در این زمینه برنامه ریزی داشته باشد.
رییس شورای عالی اشتغال با اشاره به آمار ناخوشایند ایجاد اشتغال در کشور طی سال های گذشته گفت: مبنای حرکت دولت در سال ۹۳ اشتغال زایی بوده و ایجاد اشتغال یکی از اهداف اساسی ما خواهد بود.
روحانی با بیان اینکه دولت توقع بالایی از وزارت راه و شهرسازی به دلیل مسوولیت سنگینی که در اجرای امور زیربنایی که مرتبط با رفاه و سلامت مردم است دارد، تصریح کرد: امروز برای مردم ایران سفر با وسایل نقلیه شخصی یکی از ضرورت های زندگی به شمار می رود و نمی توان از آن جلوگیری کرد و در این زمینه باید تسهیلات و امکانات مناسب را فراهم کنیم.
رییس جمهوری با اشاره به شدت و سوء مصرف انرژی در کشور بر ضرورت برنامه ریزی برای به حداقل رساندن مصرف انرژی تاکید کرد.
دولت نمی تواند بدون رضایت اکثریت مردم کاری بکند
روحانی گفت: یکی از اهداف اجرای قانون هدفمندی یارانه ها جلوگیری از شدت مصرف انرژی در کشور بود که متاسفانه در اجرای این قانون، مسیر اشتباهی طی شد.
رییس دولت یازدهم تصریح کرد: اگر می خواهیم در کشور اقدامی انجام شود باید با رضایت و آمادگی مردم صورت پذیرد. دولت نمی تواند با نظر اکثریت مردم مخالفت کند بلکه باید مردم را همراه گرداند.
رییس جمهوری با بیان اینکه دولت در اجرای مرحله دوم قانون هدفمندی یارانه ها از مردم خواست تا کسانی که نیاز به دریافت یارانه نقدی ندارند ثبت نام نکنند، گفت: دولت از محل این صرفه جویی و انصراف مردم از دریافت یارانه نقدی توانست کمک وسیعی به بخش سلامت ارایه کند که امروز اقدامات بسیار گسترده ای در جهت ارایه امکانات بهداشتی، درمانی و بیمه به مردم انجام می شود.
روحانی ادامه داد: دولت در اجرای مرحله دوم قانون هدفمندی یارانه ها نه راه دولت گذشته را ادامه داد و نه خواست کاری کند که مردم با آن مخالف باشند چرا که معتقد است باید فرهنگ کاهش مصرف برای مردم تبیین و از سوی آنان پذیرفته شود.
جابجایی پایتخت باید در دستور کار قرار گیرد
رییس جمهوری تغییر مصالح ساختمانی و نظارت بر کیفیت مصالح مصرف شده در ساخت و سازها را از مواردی دانست که باید مد نظر وزارت راه و شهرسازی در حوزه مسکن باشد و تصریح کرد: با شیوه ای که امروز برای ساخت و سازها در کشور انجام می شود منابع و امکانات گسترده ای اتلاف خواهد شد در حالی که باید به گونه ای برنامه ریزی کنیم تا از فضا و امکانات موجود به نحوی که کمترین اتلاف انرژی را در پی داشته باشد به طور صحیح استفاده کنیم.
وی افزود: باید مکان یابی برای ساخت ساختمان ها با نظارت های دقیق باشد تا به محیط زیست آسیبی وارد نشود.
رییس جمهوری با اشاره به لزوم مکان یابی صحیح برای ایجاد شهرهای جدید در کشور و شروع فعالیت ها در این زمینه خاطر نشان کرد: باید برای چگونگی توسعه شهرهای موجود برنامه ریزی کنیم چرا که بدون برنامه ریزی مشکلات فراوانی از جمله حاشیه نشینی و ایجاد بافت های فرسوده در شهرها به وجود خواهد آمد.
روحانی اضافه کرد: نباید در زمینه ساخت و ساز مسکن به منابع بانک مرکزی متکی شویم، مسکن مهر بزرگترین خسارت را در ایجاد وضعیت تورمی به کشور وارد کرد در حالی که دولت نباید مسکن ساز باشد بلکه تنها شرایط را برای مسکن دار شدن مردم فراهم کند.
تهران همواره به عنوان مرکز تجاری، اقتصادی و دانشگاهی کشور باقی خواهد ماند اما باید تلاش کنیم تا بار سیاسی این شهر کاهش یابد. |
رییس جمهوری همچنین با بیان اینکه برنامه ریزی ها و مطالعات برای جابجایی پایتخت باید در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار گیرد، گفت: تهران همواره به عنوان مرکز تجاری، اقتصادی و دانشگاهی کشور باقی خواهد ماند اما باید تلاش کنیم تا بار سیاسی این شهر کاهش یابد.
روحانی با اشاره به استفاده از موقعیت ژئوپولتیک ایران در توسعه جاده ها و ایجاد مسیرهای هوایی تصریح کرد: باید در جهت ایجاد امکانات لازم به منظور رساندن ایران به جایگاهی شایسته در حمل و نقل و ترانزیت بین المللی تلاش کرده و با سخنان بی ریشه و شعارهای بی اساس کشور را از این امتیاز محروم نکنیم.
رییس جمهوری افزود: کشور دارای منابع غنی ثروت است که باید با برنامه ریزی صحیح از آنها استفاده کنیم.
روحانی با اشاره به اینکه باید شبکه ریلی کشور در جهت توسعه مراودات تجاری و استفاده دیگر کشورها از جمله همسایگان از این مسیر برای جابجایی کالا را گسترش دهیم، خاطرنشان کرد: توسعه شبکه ریلی در کشور یکی از تصمیمات دولت تدبیر و امید است چرا که این کار مطمئناً به نفع همه مردم و توسعه تجارت خواهد بود.
رییس جمهوری همچنین در زمینه حمل و نقل هوایی و توسعه فرودگاه های کشور نیز با تاکید بر ضرورت توجه به توسعه ناوگان حمل و نقل هوایی و سلامت و امنیت پروازها در کشور گفت: امروز به واسطه مذاکرات ایران با 1+5 شرایط آسانتری برای خرید قطعات و ارتقا سلامت ناوگان هوایی کشور ایجاد شده که باید از آن در جهت رفاه و امنیت مردم استفاده کنیم.
روحانی با بیان اینکه دولت برای آبادانی سواحل جنوب کشور برنامه ریزی و تلاش می کند، افزود: شکوفایی سواحل جنوبی کشور نیازمند سرمایه گذاری همه جانبه بوده و ما برای رونق اقتصاد و انرژی و ایجاد بنادر وسیع در این منطقه نیاز به حضور بخش خصوصی و سرمایه گذاری مردمی داریم.
وی با اشاره بر ضرورت گسترش شبکه ریلی کشور، گفت: باید در جهت اتصال شبکه ریلی به کشورهای همسایه، دوخطه و برقی کردن خطوط ریلی داخلی تلاش کنیم و انشاءالله این اقدامات در دولت یازدهم عملیاتی خواهد شد.
رئیس جمهوری افزود: امروز از طریق شبکه ریلی کشور سالانه ۳۲ میلیون تن بار جابجا میشود که این میزان در آینده باید به حدود ۲۰۰ میلیون تن برسد که در این راستا باید زمینهها و شرایط لازم را فراهم کنیم.
دکتر روحانی با اشاره به مصرف بالای سوخت در حمل و نقل جاده ای، استفاده از شبکه ریلی را ارزان، سالم و بهینه توصیف کرد.
وی با بیان اینکه در این جلسه بر لزوم ایجاد جادههای امن و نیز اصلاح راههای موجود در کشور تأکید شد، گفت: مردم برای انجام بسیاری از امور و سفرهای خود نیاز به جادههای امن دارند.
روحانی همچنین با اشاره به اینکه در بخش حمل و نقل هوایی، تعداد صندلیهای موجود با جمعیت کشور متناسب نیست، گفت: باید در زمینه تقویت این بخش و نوسازی ناوگان هوایی تلاش کنیم که خوشبختانه در شرایط بعد از توافق ژنو، اقدامات در این راستا آغاز شده است.
رئیس جمهوری با اشاره به تصمیمات دولت در سفر به استانهای جنوبی کشور برای توسعه بنادر و شکوفایی سواحل جنوبی، گفت: در این راستا باید شرایط برای فعالیت بخش خصوصی فراهم شود.
پیش از سخنان رییس جمهوری، «عباس آخوندی» وزیر راه و شهرسازی گزارشی از روند فعالیت ها، عملکرد و برنامه ریزی های این وزارتخانه در بخش های مختلف راه، شهرسازی، مسکن، حمل و نقل ریلی، جاده ای و هوایی و وضعیت بنادر بیان کرد.
آخوندی پیشنهادهایی برای برون رفت از مشکلات موجود در مسیر اجرای برنامه های این وزارتخانه ارایه کرد.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با محمد سیانکی گزارشگر و مربی فوتبال پایه
گفتوگو با محسن بهرامی، گوینده کتاب «مسیح بازمصلوب»
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم