بر همین اساس، رسانههای دولتی در پکن اوایل روز گذشته گزارش دادند که چین بیش از3000 تبعه خود را از ویتنام خارج کرده است. این کشور روز گذشته پنج کشتی به ویتنام اعزام کرد تا اتباع خود را خارج کند. گفته میشود در جریان این خروج اجباری 16 نفر از اتباع چین بشدت مجروح شدهاند.
روز شنبه نیز وزارت امور خارجه چین به شهروندان این کشور اعلام کرد از سفر به ویتنام خودداری کنند و به اتباع خود در ویتنام نیز تاکید کرد از محل اسکان خود خارج نشوند.
خبرگزاری شینهوا نیز گزارش داد، دو خط هوایی چین اعلام کردند پروازهای چارتری خود از شانگهای به ویتنام را از امروز (دوشنبه) به حالت تعلیق در میآورند. البته این تنها اقدامات چینیها نسبت به این حوادث نبود. در همین زمینه، هونگ لی، سخنگوی وزارت خارجه چین در بیانیهای که درپایگاه اطلاعرسانی این وزارتخانه منتشر شد، اعلام کرد: خشونتها درویتنام به شرایط فعلی همکاری بین دو کشور لطمه زده است و به همین دلیل تصمیم گرفتیم بخشی از برنامههای همکاری دوجانبه را به حال تعلیق درآوریم.
همزمان با این اقدامات، دولت ویتنام نیز تصمیم گرفت با تظاهرات ضد چینی در شهرهای این کشور مقابله کند. به گزارش ایرنا، به دنبال فرمان نگوین تان دونگ، نخست وزیر ویتنام مبنی بر سرکوب تظاهرات ضد چینی در آن کشور، نیروهای پلیس ویتنام روز گذشته در شهر هوشی مینه با گروهی از معترضان برخورد و تعدادی را نیز بازداشت کردند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: