به گزارش واحد مرکزی خبر، علی ربیعی در حاشیه اجلاس سراسری مدیران کل کمیته امداد خمینی(ره) در جمع خبرنگاران درباره بیمه سلامت افزود: برنامه دولت از محل درآمدهای هدفمند کردن یارانهها کمک به رفاه مردم است و امسال بطور جدی در بخش سلامت دنبال میشود.
وی گفت: در بخش بیمه وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی از مدتها پیش، زیرساختهای آن را آماده کرده است.
وی با اشاره به اینکه از چند روز آینده ثبت نام برای بیمه آغاز میشود، افزود: البته از همین امروز کارهای مقدماتی در دفاتر پیشخوان و دفاتر بیمه سلامت شروع شده است و هر ایرانی که دفترچه بیمه ندارد صاحب دفترچه میشود.
ربیعی افزود: علاوه بر این با کمکی که دولت به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کرده است، پرداختی بیمار در بیمارستان بسیار کاهش مییابد.
وی ادامه داد: مبلغ پرداختی از جیب بیمار حدود 10 درصد کاهش پیدا میکند و حتی در مواردی مانند زایمانهای طبیعی رایگان شده است.
ربیعی با بیان اینکه روند پرداخت از جیب بیمار سالانه رو به کاهش خواهد بود درباره میزان پرداختی بیمه شدگان نیز افزود: هم اکنون در روستاها بیمه رایگان انجام میشود و در شهرها نیز افراد سهم ناچیزی پرداخت میکنند.
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت: آنهایی که یارانه خود را برای ساختن جامعه هدیه میکنند مطمئن باشند که هدیه انها در بخشهای اشتغال، بیمه و حمل و نقل عمومی استفاده میشود.
ربیعی درباره بیمه بیکاری نیز افزود: بیمه بیکاری انجام میشود و اگر منابع ان تامین شود برنامههای آن اعلام خواهد شد.
وی درباره افزایش سرانه بیمه نیز گفت: این هزینه را دولت از محل هدفمندی یارانه پرداخت میکند.
ادامه پرداخت یارانهها به روش کنونی امکانپذیر نبود
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: ادامه پرداخت یارانه نقدی به روش کنونی امکان پذیر نبود.
علی ربیعی در اجلاس سراسری مدیران کل کمیته امداد خمینی(ره) به بحث هدفمندی یارانهها اشاره کرد و افزود: تصوری که در جامعه از هدفمندی یارانهها وجود دارد این است که مردم تصور میکنند با اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانهها قیمتها نیز افزایش پیدا میکند در حالیکه اینگونه نیست.
وی افزود: ما تاکنون دو نوع پرداخت یارانه را تجربه کردیم و اکنون به نوع سوم آن رسیده ایم.
ربیعی ادامه داد: نوع نخست پرداخت یارانه از چندین دهه پیش در کشور اجرا و قیمتها پایین نگه داشته میشد و به این شیوه یارانهها پرداخت میشد، در حالیکه این شیوه نه تنها نابرابری و بی عدالتیها را کم نکرد، بلکه به آن دامن زد و در واقع الگوی غلطی بود.
وی گفت: الگوی دومی که در سالهای اخیر تجربه کردیم، این بود که حاملهای انرژی را به قیمتهای نزدیک به واقعی رساندیم.
وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی افزود: اما این روش نیز با هدف قرار دادن کل جامعه و با پرداخت پول نقد به شکل مستقیم بی عدالتیها را کم نکرد.
وی ادامه داد: حتی این شیوه باعث افزایش نقدینگی در جامعه شد و انضباط مالی نیز بوجود نیامد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه با بیان اینکه اکنون میخواهیم اصلاح و یک ترمیم اقتصادی انجام دهیم گفت: در این مرحله از افزایش قیمتها دولت پول زیادی گیرش نمیآید در واقع امید ما به همین اهداهای مردم(انصراف از دریافت یارانه) است که اگر تعداد قابل توجهی از دریافت یارانه انصراف دهند، یک سرمایه برای جامعه است و قدرت مانور ما نیز بیشتر میشود.
وی افزود: البته ما بحث انصراف از یارانهها را خیلی به کار بردیم اما ای کاش به جای آن از کلمه اهداء استفاده میکردیم که در واقع انصراف از منافع شخصی به نفع منافع ملی است چرا که ما در راه یک هدف بزرگتر از منافع شخصی خود میگذریم.
ربیعی ادامه داد: من معتقدم بحث انصراف مطرح نیست بلکه بحث اهداء و سرمایهگذاری در راه بهداشت عمومی، اشتغال و سرمایهگذاری برای آینده جامعه است و ما در این باره وظیفه اخلاقی داریم.
وی ادامه داد: اکنون نیز اگر از محل انصراف دریافت یارانهها پول خوبی برای دولت بماند سهم مشاغل بیشتر میشود.
ربیعی گفت: امیدواریم این بار یارانهها را هدفمند پیش ببریم اما به تنهایی قادر نیستیم و همه باید کمک کنند و ما نیازمند مشارکت مردم هستیم.
وزیر تعاون کار ورفاه اجتماعی همچنین به بحث توزیع سبد کالا اشاره کرد و گفت: اشکال آن این بود که توزیع سبد کالا تبعیض آمیز شد اما شیوه جدید تبعیض آمیز نیست.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت