در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
پرسش 1 ـ هر چند وقت یکبار از پیادهروی لذت میبرید؟
الف) همیشه و در همه حال.
ب) هرگز. اغلب برای رسیدن به جایی یا ورزشکردن پیادهروی میکنم.
ج)فقط زمانی که برای پیادهروی برنامه خاصی داشته باشم؛ مثلا آخر هفتهها.
اگر پاسخ شما گزینه «الف» است باید به خود ببالید چون شرایط خوبی دارید. برای دو گزینه دیگر، باید کمی سبک زندگی خود را تغییر دهید! نتایج تحقیقات علمی نشان میدهد اگر انسان به کاری علاقهمند باشد، آن را در همه حال انجام میدهد! برای لذت بردن بیشتر ازپیادهرویهایتان با دوستان خود همراه شوید یا همکارانتان را ترغیب کنید بخشی از مسیر را با شما پیادهروی کنند. بودن در کنار دوستان و افرادی که با آنها راحتیم میتواند حس خوبی در پیادهروی به ما بدهد. اگر تنهایی را ترجیح میدهید، میتوانید با موسیقیهای مورد علاقه یا یک کتاب صوتی همراه شوید و حتی در مسیر برای خود آواز بخوانید! سعی کنید هر لذت کوچک و بزرگی را که به آن علاقه دارید در پیادهروی خود همراه کنید.
پرسش2 ـ بعد از نیم ساعت پیادهروی کدام گزینه احساس واقعی شما را نشان میدهد؟
الف) دیگه بسه! میخواهم استراحت کنم.
ب) آنقدر انرژی دارم که میتوانم تمام روز را پیادهروی کنم.
ج) کمی خسته شدم، اما خیلی سرحال و با نشاطم.
اگر انتخاب شما گزینه «ج» یا «ب» باشد، حاکی از این است که در مسیر درست سلامت قرار دارید و باید به همین روند عالی ادامه دهید. برای گزینه «ب» حواستان باشد سرگرم خیالپردازی و توهم ورزش نشوید! گرچه تحرک خوب است، اما منظور ما از پیادهروی، آرام قدم برداشتن یا گشت و گذار سرخوشانه در بازار و تماشای ویترین مغازهها نیست. کمی به جنب و جوش خود اضافه کنید و سعی کنید صدای قلبتان را بشنوید. راستی اگر انتخابتان گزینه «الف» است، باید تلاش کنید قدرت بدنی خود را افزایش دهید و حداقل سه روز در هفته پیادهروی را در برنامه روزانه بگنجانید. فقط یادتان نرود در ابتدا و انتهای پیادهروی، خود را آماده کنید یعنی کمی آهستهتر قدم بردارید تا به ماهیچههایتان آسیب نرسد.
پرسش 3 ـ در پیادهرویهای گروهی کدام گزینه را ترجیح میدهید؟
الف) دوست دارم با یک یا دو نفر از دوستانم قدم بزنم.
ب) پیادهروی دستهجمعی را دوست دارم؛ هر چه تعداد بیشتر، بهتر.
ج) ترجیح میدهم تنها باشم.
هر کدام از ما سلیقه خاص خودمان را داریم، برخی درونگرا و بعضی برونگرا هستیم؛ به همین سبب تمام سه گزینه در وقت خود پاسخهای خوبی است. با پاسخ به این پرسش در حقیقت دید بهتری نسبت به شخصیت خود پیدا میکنید و با دانستن این نکته میتوانید برنامه بهتری برای تمرینات ورزشی خود تدوین کنید.
اگر پیادهروی دستهجمعی را دوست دارید، باید به دنبال چند نفر دیگر باشید، یا اگر تمرینهای تک نفره را ترجیح میدهید شاید یافتن مسیری جدید، انتخاب خیابانی تازه یا حتی تغییر سمت خیابانی که از آن پیاده میروید، راهگشا باشد.
پرسش 4 ـ چند روز در هفته پیادهروی میکنید؟
الف) سه تا چهار روز
ب) یک تا دو روز و معمولا در آخر هفتهها
ج) پنج روز یا بیشتر
اگر میخواهیدبا پیادهروی وزن کم کنید، باید حداقل روزی 30تا 60 دقیقه پیادهروی تند را در برنامه خود بگنجانید. پس اگر گزینه «الف» پاسخ شماست، شرایط خیلی خوبی دارید و برای حفظ سلامت بهتر است این روند را ادامه دهید. اگر تنها آخر هفتهها فرصت پیادهروی دست میدهد، سر زدن به پارکها و مناطق کوهپایهای انتخاب بهتری است و از یاد نبرید تا خسته نشدهاید، دست از کار نکشید.
بهترین پاسخ ممکن هم گزینه «ج» است، اگر پنج روز یا بیشتر پیادهروی میکنید باید به شما دستمریزاد گفت. البته سعی کنید مدت زمان تمرین ورزشی خود را به یک ساعت برسانید.
پرسش 5 ـ اگر هوا سرد و بارانی باشد، چه میکنید؟
الف) مسلماً بیرون میروم. آب و هوای بد نداریم، بلکه انتخاب بد لباس داریم.
ب) ترجیح میدهم در خانه بمانم و کمی تلویزیون ببینم.
ج) تنها راه پیش رویم استفاده از تردمیل یا رفتن به باشگاه است.
این که شرایط آب و هوایی همیشه یکسان باشد ممکن نیست. پس بهترین گزینهها «الف» یا «ج» است. بهتر است در چنین مواقعی راه جایگزینی بیابید یا راه تازهای بسازید. اگر قرار باشد شرایط جوی بر روند تمرین پیادهروی تأثیر منفی داشته باشد، نمیتوانید به طور موثری برنامه خود را دنبال کنید. با استفاده از پوشاک مناسب میتوان بخوبی و سادگی در هوای سرد احساس گرما کرد. از این گذشته، پس از قدری پیادهروی احساس گرمای بیشتری خواهید کرد و احتمالا به فکر درآوردن لباس اضافی خواهید افتاد.
پرسش 6 ـ ترجیح میدهید در کدامیک از این محلها پیادهروی کنید؟
الف) بازار
ب) مسیر کوهستانی
ج) پیادهروهای شهری
تمام پاسخها خوب است. این مورد نیز با توجه به سلایق و علایق هر کس متفاوت است. تنها مشکلی که گزینههای «الف» و «ج» دارد این است که ممکن است در حین پیادهروی در این اماکن به خوراکیهای رنگارنگی بربخورید که شما را برای خرید وسوسه کند. اگر توان مقابله با خوراکیها را ندارید، بهتر است کیف پول یا کارت بانکی را به یکی از همراهان بدهید، آن را در خانه پنهان کنید، یا مقدار خیلی کمی پول با خود داشته باشید. راهکارهای کاربردیتر فکر کردن به اقساط ماهانه یا لباس زیبایی است که پس از کم کردن وزن میتوانید آن را بپوشید.
پرسش 7 ـ زمانی که وقت پیادهروی نزدیک است... .
الف) برای پیادهروی لحظهشماری میکنم.
ب) بلند شدن و تحرک برایم سخت است، اما بعد از قدری پیادهروی احساس خوبی میکنم.
ج) معمولا برای تنبلی دنبال بهانهای میگردم.
این که بعضی اوقات انگیزهتان برای پیادهروی کم یا زیاد شود موضوعی کاملا طبیعی است. حتی مشتاقترین ورزشکاران نیز گاهی با فقدان انگیزه کافی برای تمرین روبهرو هستند، پس با این مورد کنار بیایید و اگر چند روزی نتوانستید برنامه خود را دنبال کنید، عذاب وجدان نگیرید، بلکه بکوشید از روز بعد تمرینات خود را دوباره با قوت پی بگیرید. بهتر است هرگاه انگیزهتان برای پیادهروی کم شد، از گزینههای جانبی چون گوشکردن به موسیقی یا بودن در کنار دوستان کمک بگیرید.
پرسش 8 ـ پس از پیادهروی احساس میکنید...
الف) خستهام، اما حالم خوب است.
ب) پرانرژیام و میخواهم برای بقیه روز بازهم پیادهروی کنم.
ج) احساس میکنم کاری را بخوبی انجام دادهام.
راستش را بخواهید تمام گزینهها خوب است. اگر هدفتان از پیادهروی وزن کم کردن است، باید به این تمرین هوازی تنوع ببخشید. بدن خیلی زود به تمرینهای ورزشی تکراری عادت میکند و دیگر این کار اثربخشی قبل را نخواهد داشت. سعی کنید هر روز از مسیری تکراری نروید و اگر در انتخاب مسیر تنوع زیادی ندارید، 15 تا 20دقیقه با سرعت بیشتری بروید و بعد از وقفهای 5 تا 10 دقیقهای دوباره سرعت خود را تند کنید. در روزهای مختلف با این زمان بازی و پیادهروی را از یکنواختی خارج کنید.
پرسش 9 ـ بزرگترین چالش شما برای پیادهروی... .
الف) زمان، هرگز وقت کافی ندارم.
ب) انگیزه، اصلا چرا پیادهروی میکنم؟
ج) برنامه، نمیدانم چه کار کنم.
باور کنید یا نه، تمام این موارد به نوعی بههم مرتبط و ریشه آنها در لذتبردن است. اگر واقعا از کاری لذت ببرید، برای آن زمان صرف کرده، انگیزه کافی برای آن خواهید داشت و در انجامش به برنامهای فضایی نیاز نخواهید داشت. اگر از پیادهروی لذت ببرید، خودتان راهی برای لذتبردن بیشتر از آن خواهید یافت. پس بهتر است بیش از پیش روی این جنبه تمرکز کنید./ ضمیمه سیب
مترجم: حسین ملک محمدی
منبع: ریدرز دایجست
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد