
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
علی جنتی در حاشیه همایش بین المللی غزنه و زبان فارسی در پاسخ به سوالی درباره لغو مجوز سازمان سینمایی مقاومت، گفت: معمولا وقتی در اساسنامه عضو هیات امنا و رییس هیات امنای آن، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است و نماینده دفتر مقام معظم رهبری و نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی را جز اساسنامه میگذارند، طبیعتا این را باید کسی تصویب کند که مقامی فرادستی باشد.چنین چیزی را باید یا مجلس شورای اسلامی یا شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب کنند یا دیگر مراجع همچون هیات دولت تصویب کند.
وی افزود: هر کسی آزاد است اساسنامهای را تهیه کند و افرادی را به عنوان هیات امنای خود بگذارد و بعد هم آن را ثبت کند بنابراین این اساسنامه چون خلاف قوانین بود آن را به هیات مربوطه اش تحویل دادیم و اعلام کردیم در این هیات مطرح شود و این اساسنامه را ابطال کنند.
جنتی تاکید کرد: باید وضع اساسنامه را تغییر دهند آنگاه همچون بقیه اساسنامه ها که تصویب شد مشکلی ندارد.
وی همچنین درباره تغییر مدیرکل اداره کتاب و تفاوت های دولت کنونی با دولت قبلی در زمینه سانسور کتاب، اظهار کرد: اسم سانسور را ما اصلا قبول نداریم؛ یک وقتی گفتیم سانسور در واقع اسم غیرمحترمانه ممیزی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این که سیاستهای فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه ممیزی متفاوت خواهد بود، افزود: نظرات خود را در این زمینه بارها اعلام کردیم و به نظرم چیز جدیدی نداریم.
عضو دولت یازدهم با بیان این که قطعا تغییری ایجاد خواهد شد، اظهار کرد: قطعا دیدگاه دولت تدبیر و امید به آزادی فضای مطبوعات و حوزه کتاب و بازکردن فضا برای اندیشمندان و اصحاب قلم و مطبوعات کاملا متفاوت با گذشته است و به تدریج آثارش را خواهید دید.
جنتی افزود: قطعا بسیاری از کتاب هایی که در گذشته به نوعی توقیف یا این که از چاپ آنها جلوگیری شده است، بازبینی و مجددا درباره آنها تصمیم گیری خواهد شد.
وی گفت: برخی از ناشرانی که در گذشته کار انتشارشان ممنوع و توقیف شده بود هم بازبینی خواهد شد و اگر با ضوابطی که دولت جدید دارد تطبیق پیدا کند اجازه داده خواهد شد که به کارشان ادامه دهند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود درباره حذف کتیبههای فارسی از بنای نظامی گنجوی و اقدامات دیگر کشورها در زمینه مصادره مفاخر، اظهار کرد: برخی با کوتهفکریهایی که دارند، سعی میکنند زبان و ادب فارسی را از جایگاههای خود حذف کنند اما نمی توانند فرهنگ و تمدن ما را به فراموشی بسپارند.
وی افزود: کشورهای پیرامونی که ما در اطرافمان داریم اعم از ترکمنستان، افغانستان، تاجیکستان، جمهوری آذربایجان و حتی هند و کشورهای آسیای مرکزی در حوزه فرهنگی و تمدنی ایران قرار دارند و در هر کدام از این کشورها سنگ نوشتههای فارسی وجود دارد.
جنتی گفت: زبان فارسی، زبان فرهیختگان و دانشمندان است و ما با استادان زبان و ادب فارسی توانستهایم در دانشگاهها و مراکز مختلف این زبان را حفظ کنیم.
وی افزود: یکی از مهمترین وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گسترش زبان و ادبیات فارسی است که در گذشته هم شورایی داشتیم که با بنیاد سعدی ادغام شده است و وظایف خود را از طریق رایزنان فرهنگی انجام می دهد.
تشریح جدیدترین اقدامات فرهنگستان زبان و ادب فارسی
دکتر غلامعلی حداد عادل رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در حاشیه همایش بین المللی غزنه و ادب فارسی در جمع خبرنگاران برپایی این همایش را یکی از مهمترین اقدامات فرهنگستان زبان و ادب فارسی در حوزه بین الملل بیان کرد.
وی گفت: کار مهم دیگر فرهنگستان در سال92، انتشار فرهنگ جامع زبان فارسی است.جلد نخست این فرهنگ در 1200 صفحه در حرف «آ» منتشر شده است و امیدواریم بتوانیم با مساعدت مالی دولت، انتشار این فرهنگ را به سرعت پیش ببریم و زبان فارسی پس از 70سال از تالیف لغتنامه دهخدا، صاحب فرهنگ جامع امروزی بشود.
رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی فعالیت دیگر این فرهنگستان را واژه گزینی برشمرد و افزود: تاکنون بیش از 40 هزار معادل فارسی برای لغات و اصطلاحات بیگانه در رشته های مختلف علوم و فنون وضع کرده ایم.
وی با بیان این که فرهنگستان آگاهانه و با اراده به سوی زبان فارسی علمی حرکت می کند، اظهار کرد: می خواهیم علم در ایران به زبان فارسی تدریس و تحقیق شود و زبان فارسی را شایسته چنین شانی می دانیم به شرط این که همت کنیم و دیگران هم کمک کنند.(واحد مرکزی خبر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد