
پس بهتر است یک بار دیگر شرایط استفاده از مایکروویو و اما و اگرهای علمی استفاده از آن را مرور کنیم.
نکته اول: گرم نکردن شیرکودک با مایکروویو
آنزیمهای موجود در شیر که به هضم غذا و جذب مواد مغذی کمک میکنند، در مایکروویو از بین میروند. این مساله میتواند برای کودکان که دستگاه ایمنی قوی ندارند، مشکلساز باشد.
نکته دوم: استفاده نکردن از ظروف پلاستیکی غیرمجاز
هیچگاه از ظروف پلاستیکی و کیسههای ویژه بستهبندی در مایکروویو استفاده نکنید. پلاستیک، حاوی مواد سمی نظیر پلی استرین، بیسفنولآ و استیرن تریمر است که در صورت تابش الکترومغناطیسی ریز موجها میتوانند، وارد غذا شوند. گذاشتن شیشه شیر پلاستیکی کودکان در مایکروویو به معنی آزادسازی عوامل سرطانزا نظیر بیسفنولآ است. آزاد شدن این ترکیب شیمیایی سمی میتواند به بیماری دیابت، بلوغ زودرس، انواع سرطانها و چاقی مفرط منجر شود. مواد و ترکیبات شیمیایی که از این طریق آزاد میشوند، بروز اختلالات جدی هورمونی را در پی خواهند داشت. در صورتی که مجبور هستید از پلاستیک در مایکروویو استفاده کنید، سعی کنید دستکم از جنس پلیپروپیلنها یا پلیاتیلنها استفاده کنید. ظروف ویژه مایکروویو در بازار موجود است، هنگام خرید حتما به این موارد توجه داشته باشید.
نکته سوم: دوری از قرار گرفتن در معرض امواج الکترومغناطیس
هنگام کار دستگاه، بهتر است از ایستادن جلوی آن پرهیز کنید. غذا در مایکروویو در معرض تشعشات ریزموجهای الکترومغناطیسی قرار میگیرد. مایکروویوها نوعی انرژی الکترومغناطیسی با فرکانسهای بالا هستند که در تماس با ماده غذایی، ملکولهای آب موجود در غذا را به چرخش در میآورند. این جابهجایی سریع باعث اصطکاک بین ملکولها و سرانجام افزایش درجه حرارت میشود. تحقیقات مرکز بهداشت کانادا نشان داده مقداری از این انرژی مایکروویو ممکن است هنگام مصرف به بیرون نشت کند. تا زمانی که از دستگاه بخوبی نگهداری شود، خطر کسی را تهدید نمیکند، اما مشکلات مکانیکی، تمیز کردن غیراصولی و بازماندن در به هر شکل میتواند باعث نشت این امواج شود. مرکز بهداشت کانادا توصیه کرده هنگام کار دستگاه بهتر است افراد جلوی آن قرار نگیرند تا اگر به هر دلیلی دستگاه نشتی داشته باشد، خطری متوجه سلامت آنها نشود.
نکته چهارم:جدی گرفتن علائم
اگر هنگام کار با دستگاه احساس سردرد و گیجی میکنید، بهتر است از آن فاصله بگیرید و هر چه سریعتر با پزشک مشورت کنید.
نکته پنجم: گرمکردن مایعات
از آنجا که اساس گرم شدن در مایکروویو را ملکولهای آب به عهده دارند، بنابراین حرارت مایعات معمولا از ظروف نگهدارندهشان بیشتر است. اگر یک فنجان را در مایکروویو قرار دادهاید و بعد از زمان لازم به نظرتان آن طور که باید گرم نمیآید، حتما به یاد داشته باشید که ممکن است محتویات فنجان از ظرف آن گرمتر باشد. گرم کردن بیش از اندازه آب و مایعات در مایکروویو نهتنها باعث هدر رفت انرژی میشود، بلکه حتی ممکن است باعث سوختگی شود. سال 2005 میلادی خبر سوختگی درجه یک شخصی که قصد داشت لیوان آب خود را در مایکروویو به جوش بیاورد، بسیار خبرساز شد. متخصصان هشدار میدهند گرم کردن بیرویه آب یا مایعات در مایکروویو میتواند باعث تسریع حرکت مولکولها و حتی فوران ناگهانی آنها شود. گرم شدن آب یا شیر در مایکروویو لزوما به معنای تشکیل حباب نیست. مایعات در مایکروویو ممکن است به نقطه جوش و حتی فراتر از آن برسند، اما در آنها حبابی
ایجاد نشود.
نکته ششم: پرهیز از گرم کردن دوباره غذا
دانشمندان دانشگاه بریتیش کلمبیا اعلام کردهاند گرم کردن مجدد غذا در مایکروویو، غیربهداشتی است، چراکه باکتریها در طول پروسه سرد شدن شروع به رشد و تکثیر در غذا میکنند. گرم کردن مجدد نهتنها آنها را از بین نمیبرد، بلکه در مواردی باعث مسمومیت غذایی هم خواهد شد.
نکته هفتم: مصرف برق مایکروویو
مایکروویو و کتری برقی جزو وسایل پرمصرف انرژی هستند، در نتیجه بهتر است در زمان اوج مصرف از آنها کمتر استفاده شود.فرناز حیدری - ضمیمه سیب
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
رئیس سازمان غذا و دارو در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی در گفتوگو با «جامجم» تاکید کرد