به گزارش روز پنجشنبه جام جم آنلاین به نقل از پایگاه پلیس، سرپرست پلیس فتا استان خراسان شمالی گفت: در پی مراجعه فردی به هویت «ع.ر» و ارائه شکوائیه ای به این پلیس با موضوع تخریب اطلاعات محرمانه اینترنتی و رایانه ای، بلافاصله مراتب در دستور کار ماموران قرار گرفت.
سرگرد سهیل خاکشور افزود: شاکی گفت دانشجو بوده و جهت انتخاب واحد این ترم، تعدادی دروس انتخاب کرده و هزینه دروس را نیز پرداخت کرده ام ولی با ورود به سامانه دانشگاهی متوجه ناگهانی حذف درس های انتخابی شدم که مشخص شد فرد یا افرادی با در دست داشتن پسورد دانشجویی من به سایت دانشگاه وارد شده ودروس انتخابی مرا حذف کرده اند.
این مقام انتظامی با اشاره به اینکه شاکی از پلیس فتا درخواست رسیدگی به موضوع را داشت، اظهارداشت: مراتب بلافاصله در دستور کار تیم عملیاتی پلیس فتا استان خراسان شمالی قرار گرفت و ماموران با انجام یکسری اقدامات فنی و پلیسی و همچنین رصد و پایش سامانه دانشگاهی و تحقیقات گسترده فرد موردنظر که از دانشجویان همان دانشگاه بوده را شناسایی کردند.
وی خاطرنشان کرد: در این رابطه متهم به هویت «ر.م» با کسب اطلاع از شکایت شاکی و با توجه به اینکه به تخصص و چیرگی پلیس فتا آگاه بوده به این پلیس مراجعه و اذعان داشته از دوستان قدیمی شاکی پرونده می باشد و به بزه انتسابی خود اعتراف می کنم.
سرپرست پلیس فتا استان خراسان شمالی افزود: کارشناسان زبده این پلیس تحقیقات بدست آمده را با مستندات مقایسه نموده و مشخص شد حذف دروس شاکی پرونده در دانشگاه کار متهم بوده است لذا با مراجعه شاکی پرونده به پلیس فتا و اعترافات متهم، پرونده متشکله به همراه متهم جهت ارشاد قضایی و سیر مراحل بعدی پرونده تحویل دادسرای عمومی و انقلاب بجنورد شد.
سرگرد خاکشور توصیه کرد: فضای مجازی این دنیای بی حدومرز و فناوری های بدست آمده از این فضا توسط موجودات خاکی باعث شده تا افراد به راحتی به حریم شخصی یکدیگر نسبت به فضای مجازی تجاوز کرده ونه تنها امکانات بلکه از همه مهمتر اطلاعاتی که همه و همه توسط این فضای گسترده ثبت و ضبط گردیده را به راحتی در یک کلمه کوچک به نام اعتماد برباد فنا می رود.
این مقام مسئول افزود: به دلیل پیشرفت ارتباطات و بروز بودن امکانات و ساده سازی و ایجاد صحنه مجازی جهت انجام نه تنها یکسری بلکه اکثر کارها و امکانات روزمره تبدیل به دیجیتالی بودن انسانهای این سرزمین پهناور شده است لذا افراد و شهروندان از بروز دادن اطلاعات شخصی و اعتماد بی مورد حتی نزدیکترین افراد کنار خودشان خودداری کنند.
سرپرست پلیس فتا استان خراسان شمالی تاکید کرد: بعضاً دیده شده افرادی در دانشگاه ها و موسسه های دولتی و غیر دولتی شامل رمز و پسورد دانشجویی یا حتی کارمندان موسسه و ادارات را در اختیار دوست یا برادر نزدیک خود قرار می دهند غافل از اینکه روزی همین دوست چه به صورت خواسته یا ناخواسته با در دست داشتن رمز وپسورد اولیه ممکن است اطلاعات سیستم را تخریب کنند لذا به شهروندان فضای مجازی توصیه می شود:
الف: رمز و پسورد شخصی شامل چه در حوزه دانشگاهی چه در حوزه سازمان و نهادهای دولتی و چه در حوزه بانکی در اختیار دیگران قرار ندهید.
ب: به محض احساس خطر کردن و یا اینکه احساس کردید فرد دیگری نیز رمز و پسورد شما را در اختیار دارد سریعاٌ به فضای اینترنت وارد شده و اقدام به تغییر رمز ورود در تمام حوزه ها کنید.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد