محمد رمضانی ملکرودی در گفتوگو با ایرنا افزود: این طرح به منظور تعیین سطح کیفیت و درجهبندی روغن زیتون و جلوگیری از عرضه روغنهای تقلبی و غیراستاندارد در بازار بزرگ زیتون شهرستان رودبار به اجرا در میآید و سپس در سطح کشور تعمیم داده میشود.
وی خاطرنشان کرد: یک گروه از کارشناسان و متخصصان برای کلاسهبندی (درجهبندی) انواع روغنهای موجود در بازار و جلوگیری از عرضه روغنهای تصفیه شده که فاقد ارزش غذایی است، تشکیل شده تا از فروش روغنهای تقلبی و فروش روغن با کیفیت متفاوت و قیمت یکسان جلوگیری شود. رئیس ایستگاه تحقیقات زیتون رودبار گفت: شورای بینالمللی زیتون (I.O.C) ارزیابی حسی روغن زیتون را از دهه90 میلادی در اروپا آغاز کرده است که این کلاسهبندی اکنون در معاملات بینالمللی نیز رعایت میشود و روغنهای زیتون به روغنهای اکسترا ورجین (روغن درجه یک)، روغن ورجین (درجه دو)، روغن درجه 3 و روغن تصفیه شده بهعنوان روغن درجه 4 و روغن ناشی از تفاله زیتون که به روغنهای درجه 5 تقسیمبندی شده و با قیمتهای متفاوتی عرضه میشود، اما در ایران همه نوع روغن زیتون با یک قیمت عرضه میشود. وی اجرای طرح ارزیابی حسی روغن زیتون را هم به نفع تولیدکننده و هم مصرفکنندگان دانست .
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد