همایش بینالمللی باستانشناسی جیرفت با خواندن بیانیهی هیأت علمی پایان یافت. در این بیانیه بر لزوم برنامهریزی در راستای استمرار پژوهشهای هدفمند و روشمند باستانشناسی در این حوزه تأکید و اعلام شد که خلأهای تاریخی و گاهشناختی که در گستره جغرافیایی این حوزه وجود دارند باید شناسایی و رفع شوند.
مستندنگاری و تهیه نقشههای دقیق، بویژه نقشههای سهبعدی از منطقه براساس فتوگرامتری هوایی، بهرهبرداری از دانش متخصصان و پژوهشگران داخلی و خارجی، تأمین اعتبار لازم برای انجام پژوهشهای لازم اعم از میدانی و غیرمیدانی و همچنین تأمین اعتبار لازم برای حفاظت پایدار از آثار بهدست آمده از کاوشها و ساماندهی محوطهها از دیگر دستاوردها و درخواستهای مطرحشده در این همایش بود.
همچنین در بیانیه پایانی بر ضرورت ایجاد محوطه - موزه (سایت - موزه) در محوطههای شاخص و تسریع در تکمیل ساختمان موزه و گشایش آن براساس آخرین استانداردهای علمی و فنی تأکید شد. همچنین اعضای هیأت علمی این همایش عنوان کردند که تداوم تاریخی و ویژگیهای خاص حوزهی هلیلرود آن را بهعنوان یک منظر فرهنگی و نه تعدادی نقطه باستانی گسسته مطرح میکند.
در این بیانیه همچنین آورده شد که افزایش پژوهشهای آینده منطقهیی و فرامنطقهیی، برگزاری همایشهای تخصصی را ضروری میسازد. همچنین تأکید شد که این منظر فرهنگی بهعنوان جیرفت و منظر فرهنگی آن باید ثبت جهانی شود.
به گزارش ایسنا، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان کرمان نیز در اختتامیه این همایش، برگزاری همایش باستانشناسی جیرفت را زمینهای برای تحقق وعدههای دادهشده دانست و گفت: نسبت به آنچه که حق جیرفت است کارهای بسیار زیادی باید انجام شود.
حسن شمسالدینی با تأکید بر اینکه جیرفت باید بیش از این به جهانیان معرفی میشد، افزود: یکی از مباحث مهم مطرحشده در این همایش، فلزکاری و معدنکاری در حوزه تمدن جیرفت بود و ضروری است تا بهطور جدیتر به این موضوع وارد شویم. (ایسنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد