در واقع، وجود این حجم عظیم از پزشکان عمومی بیکار، نه تنها از یک نقص راهبردی در نظام آموزش پزشکی کشور خبر میدهد بلکه بخوبی نشان میدهد که وزارت بهداشت هم نتوانسته برای جذب این پزشکان بیکار در مناطق محروم کشور، راهکاری مفید و عملی اتخاذ کند.
اما روز گذشته، معاون آموزشی وزارت بهداشت نسبت بوقوع اتفاق تازهتری در نظام سلامت ایران خبر داد که در صورت گسترش آن به سایر حوزههای تخصصی علوم پزشکی، باید در نظام آموزش پزشکی کشور تجدیدنظر اساسی شود.
بهرام عیناللهی به فارس گفته است: برخی رشتههای تخصصی به دلیل ظرفیت بالا، جای پزشکی عمومی را گرفته است و آنقدر تعدادشان زیاد است که نمیتوانیم اشتغال برایشان ایجاد کنیم.
به بیان دیگر، حالا نه تنها باید برای بیکاری پزشکان عمومی چارهای بیندیشیم، بلکه باید برای خطر بیکاری برخی پزشکان متخصص هم نگران باشیم.
اگرچه به قول این مقام مسئول، این شرایط ناگوار فقط دربرخی تخصصهای پزشکی مثل رشته اطفال اتفاق افتاده است، اما اصلا بعید نیست که در صورت ادامه این شرایط و جذب بی حساب و کتاب دانشجوی پزشکی در مقطع دستیاری، سایر تخصصهای پزشکی هم به مرحله اشباع و بیکاری برسند.
همچنین جایگزین شدن پزشک متخصص به جای پزشک عمومی، نه تنها به بیکاری پزشکان عمومی دامن میزند، بلکه موجب خواهد شد که نظام سلامت ما تنها از قسمتی از تواناییهای یک پزشک متخصص بهره ببرد.
بیشک اگر دانشجویی پس از صرف حدود 12 سال زمان برای دریافت مدرک تخصص پزشکی، نتواند همسو با مهارتش کاری پیدا کند، این موضوع به معنای هدر رفتن هزینههای آموزش این دانشجو، سوخت شدن سرمایههای علمی کشور و سوء مدیریت در نظام جذب دانشجوی پزشکی نیز تعبیر خواهد شد.
امین جلالوند - گروه جامعه
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد
این گونه سیاه نمایی ها رو باور نكنین و خیالتون راحت پزشكی تا سالهای سال اشباع نمیشه چون جمعیت پیر میشه و مردم هم نمی تونن برای سلامت خودشون خرج نكنن