روان شدن فاضلاب در معابر شوشتر

پروژه بزرگ فاضلاب شوشتر که عملیات اجرایی آن از حدود دو ماه پیش آغاز شد، اگرچه قرار است مشکلات بهداشتی این شهر را برطرف کند اما اکنون خود تبدیل به معضلی بزرگ در این شهر تاریخی شده است، چراکه حفاری‌های بی‌حساب و کتاب پیمانکاران و کارگران پروژه و به دنبال آن شکستگی برخی خطوط،‌ باعث ورود فاضلاب منازل و جوی‌ها به سطح خیابان‌ها و افزایش آلودگی شهر شده است.
کد خبر: ۵۳۵۶۲۷
روان شدن فاضلاب در معابر شوشتر

فاضلاب شوشتر مانند بسیاری از شهرهای استان خوزستان از دیرباز تاکنون به رودخانه کارون سرازیر می‌شود که این مساله افزون بر این‌که آلودگی کارون و محیط زیست را در پی دارد، منظره زشتی را برای این شهر تاریخی به وجود آورده است، چراکه اکثر مسیرهایی که فاضلاب منازل این شهر را به​سوی رودخانه منتقل می‌کند، بویژه در خیابان اصلی شهر،‌ جوی‌های روبازی است که با افتادن اندک زباله‌ای در آنها سرریز شده و فاضلاب، آلودگی و بوی نامطبوع را در سطح خیابان‌ها پخش و منتشر می‌کند؛ مشکلی که در فصول بارندگی بیشتر خود را نشان می‌دهد و باعث رنجش شهروندان و گردشگران می‌شود.

این معضل البته از چشم مسوولان استانی و کشوری نیز دور نمانده است، به طوری که ساخت و اصلاح سیستم فرسوده فاضلاب این شهر در سال گذشته در دستور کار مسوولان قرار گرفت و امسال نیز با اختصاص بودجه‌ای 34 میلیارد تومانی عملیات اجرایی این پروژه ملی آغاز شد، اما ظاهرا اجرای این پروژه که حدود دو ماه از آغاز آن می‌گذرد، با مشکلات متعددی همراه بوده و اعتراض شهروندان شوشتری را در پی داشته است،‌ چراکه به دلیل حفاری‌های نه‌چندان دقیق در بافت تاریخی این شهر که حساسیت و ظرافت خاصی را می‌طلبد و به دنبال آن شکستگی خطوط فرسوده قدیمی، اکنون در خیابان‌های اصلی شهر بویژه خیابان اصلی و پرتردد شهر یعنی شریعتی، فاضلاب انسانی به سطح خیابان رسیده و به حدی افزایش یافته است که بسیاری از کسبه و رهگذران از این مشکل به ستوه آمده‌اند.

اقدامی خوب با اجرایی نامناسب

یکی از اعضای شورای شهر شوشتر با اشاره به اقدام خوب سازمان آب و فاضلاب استان خوزستان در راستای بهبود زیرساخت‌های آب و فاضلاب شوشتر به‌عنوان یکی از شهرهای مهم و مطرح استان به جام‌جم می‌گوید: اگرچه این سازمان بودجه‌ای 34 میلیارد تومانی را به این منظور اختصاص داده،‌ اما پیمانکارانی که برای اجرای این پروژه انتخاب کرده، از توانمندی بالا، امکانات و ماشین‌آلات پیشرفته و مدرنی برخوردار نیستند. این در حالی است که شوشتر شهری تاریخی با بافتی فشرده و ویژگی‌های خاص است که هرگونه حفاری و ساخت و ساز در آن باید با برنامه‌ریزی و ملاحظات فراوان انجام شود.

غلام سلطانیان با اشاره به فراوانی کوچه‌های تنگ و باریک دو متری در بافت تاریخی و مرکز شوشتر‌ می‌افزاید: کار حفاری در بافت تاریخی باید با حساسیت و دقت زیاد و کاربرد وسایل پیشرفته صورت بگیرد، حال آن که به دلیل کمبود امکانات از یک سو و وارد نبودن پیمانکاران و کارگران طرح به ساختار شهر،‌ تاکنون بارها انشعابات آب و فاضلاب شهر قطع شده و مشکلات متعددی را برای مردم به وجود آورده است.

وی با بیان این‌که گاهی وصل مجدد انشعابات قطع شده تا دو ماه به طول می‌انجامد،‌ تصریح می‌کند: حفاری‌های انجام شده در این مناطق تا مدت‌ها نه پر می‌شود و نه آسفالت به طوری که با وقوع یک بارندگی نه‌تنها برای عابران و ساکنان که برای ماشین‌های عبوری نیز ناراحتی‌هایی را فراهم می‌کند و گاهی خارج ساختن ماشین‌ها از گل و لای خود به پروسه‌ای سخت و زمان‌بر تبدیل می‌شود.

این مسئول به مشکلات خیابان‌های اصلی شهر از جمله شریعتی نیز اشاره کرده و می‌گوید: در این خیابان از قدیم مرسوم بوده که فاضلاب و آب‌های سطحی منازل از طریق کانال فاضلاب سربازی به کارون منتقل می‌شده است که اکنون به دلیل حفاری‌های انجام شده و قطع بسیاری از انشعابات،‌ سایر شهروندان نیز از این فرصت سوءاستفاده کرده و فاضلاب‌های خود را به سطح خیابان هدایت کرده‌اند.

عضو شورای شهر شوشتر البته اذعان می‌کند که با مجریان طرح درباره رفع این مشکل گفت‌وگو شده و از هفته پیش تاکنون تغییراتی در راستای بهبود کار آنها مشاهده می‌شود.

پیمانکاران نابلد

شهردار شوشتر نیز با بیان این‌که طرح ملی فاضلاب شوشتر برای رفع مشکل چند ساله این شهر از سوی دولت و از طریق فروش اوراق مشارکت به اجرا درآمده است،‌ می‌گوید: از آنجا که این طرح باید طی سه سال به پایان برسد،‌ عملیات آن در 11 جبهه و در ابعاد وسیعی آغاز شده و طبیعتا این حجم از کار آن هم در شهری که بخش اعظمی از آن را بافت کهن و به​هم فشرده شکل می‌دهد،‌ مشکلات و تبعاتی در پی دارد،‌ هرچند کوتاهی‌هایی هم از سوی پیمانکاران مشاهده می‌شود که به آنها تذکر داده شده است.

آرش دُر در گفت‌وگو با جام‌جم با بیان این‌که اهمال‌کاری پیمانکاران و وارد نبودن آنها به کار در چنین شرایط سختی موجب قطع و شکستگی تمام شاه لوله‌های شهر و قطع دوروزه آب کل شهروندان طی چند روز گذشته شده،‌ تصریح می‌کند: این در حالی است که با کمی دقت و صرف وقت و حساسیت می‌توان جلوی تمام این بی نظمی‌ها و مشکلات را گرفت.

مدیر شرکت آب و فاضلاب شوشتر نیز با بیان این‌که این پروژه مستقیما از سوی سازمان آب و فاضلاب استان اجرا و پیگیری می‌شود، یادآور می‌شود: نظارت بر اجرای این پروژه و چگونگی انجام کار پیمانکاران به عهده نماینده این سازمان و مجری طرح است که خود باید پاسخگوی وضع موجود نیز باشند.

علیرضا بنیادی به ویژگی‌های پروژه اشاره کرده و به جام‌جم می‌گوید: براساس پروژه عظیم فاضلاب شوشتر، ساخت 53 کیلومتر خطوط اصلی و فرعی انتقال فاضلاب در دست اجراست که 37 کیلومتر از این مسیر در منطقه بلیتی و 16 کیلومتر هم در شهرک‌های علم‌الهدی، اندیشه و ساحلی است.

وی با بیان این‌که اعتباری حدود 20 میلیارد و 200 میلیون تومان برای این مناطق اختصاص داده شده است، خاطرنشان می‌کند: این خطوط 34 هزار نفر را تحت پوشش قرار می‌دهد.

علیرضا بنیادی با بیان این‌که برای بافت قدیم و تاریخی شهر هم ساخت 49 کیلومتر خطوط انتقال فاضلاب با اعتباری حدود 14 میلیارد و 800 میلیون تومان در نظر گرفته شده است، می‌افزاید: هدف از اجرای این طرح، جلوگیری از ورود فاضلاب به رودخانه و حفظ محیط زیست و دفع اصولی و بهداشتی فاضلاب است.

وی با اشاره به افتتاح آزمایشی تصفیه‌خانه شوشتر در شهریور امسال،‌ تصریح می‌کند: فاضلاب‌های جمع‌آوری شده از طریق خطوط در حال ساخت،‌ به این تصفیه‌خانه منتقل و پس از تصفیه، پسماندهای آنها وارد رودخانه خواهد شد.

فاطمه مرادزاده - گروه ایران

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها