چگونگی بازتوزیع 30 درصد درآمد هدفمندی مشخص شد

در نشست مشترک نمایندگان بخش‌های ذی نفع از ماده 8 قانون هدفمندی یارانه‌ها با وزیر صنعت در مورد تعیین دو شاخص جهت محاسبه چگونگی بازتوزیع 30 درصد از درآمدهای صندوق هدفمندی مربوط به بخش‌های تولیدی و خدماتی توافق شد.
کد خبر: ۵۳۳۱۶۷

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی تولید و تجارت ایران، کارگروه مشترک دولت و مجلس با حضور روسای دستگاه‌های اقتصادی دولت و منتخبین نمایندگان مجلس، ارزیابی آثار هدفمندی در مرحله اول، چگونگی توزیع درآمدهای 30 درصدی و حمایت بیشتر از تولید در مرحله دوم را در کمیته تولید این کارگروه بررسی کردند.

کارگروه مشترک دولت و مجلس که با حضور روسای دستگاه‌های تیم اقتصادی دولت و منتخبین نمایندگان مجلس تشکیل می‌شود، دو کمیته زیرمجموعه را در خود جای داده که یکی از آنها کمیته تولید است. مسئولیت کمیته تولید برعهده وزارت صنعت، معدن و تجارت است. این کمیته تاکنون چند جلسه را در این وزارتخانه برگزار کرده است که ارزیابی آثار هدفمندی در مرحله اول، چگونگی توزیع درآمدهای 30 درصدی و حمایت بیشتر از تولید در مرحله دوم از جمله دستور کار این کمیته است.

در آخرین جلسه این کمیته با حضور منتخبی از نمایندگان مجلس و نمایندگان شش دستگاه شامل وزارتخانه‌های نیرو، نفت، راه و شهرسازی، کشاورزی، کشور، صنعت، معدن و تجارت، همچنین خانه صنعت و معدن و اتاق بازرگانی به موضوع چگونگی توزیع درآمدهای مرحله دوم اجرای قانون هدفمندی در حوزه تولید پرداخته شد.

در این جلسه که بیش از چهار ساعت به طول انجامید، تعداد معتنابهی شاخص پیشنهادی برای توزیع 30درصد درآمد هدفمندی مطرح شد. این شاخص‌ها از سوی نمایندگان دستگاه‌ها به بحث و بررسی گذاشته شد و برای هر کدام از آنها رای‌گیری جداگانه صورت گرفت که در نهایت دو شاخص مورد توافق اکثریت شرکت‌کنندگان قرار گرفت.

اولین شاخص مورد توافق، سهم درآمدهای هر یک از بخش های ذی‌نفع ماده8 در صندوق هدفمندی است. بر اساس این شاخص که به تفکیک حامل‌های انرژی مورد استفاده در بخش‌های مختلف تولیدی و خدماتی محاسبه می‌شود. بخش‌هایی که پرداخت بیشتری به صندوق هدفمندی داشته باشند به همان نسبت سهم بیشتری از 30درصد بازتوزیع آن دارند.

شاخص دوم مورد توافق اعضای کمیته تولید نیز اولویت یا اهمیت بخش های مختلف تولیدی و خدماتی مندرج در ماده 8 است که می‌تواند از طریق نظرعالی‌ترین مقام اجرایی کشور یا به شکل دیگری تعیین شود.

به این ترتیب در مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها قرار است، به نسبت آورده حوزه‌های مندرج در ماده 8 قانون هدفمندی، باز توزیع منابع صورت گیرد و نسبت برداشت و باز توزیع هر یک از حوزه‌های تولید و خدمات برابر با نسبتی که آن حوزه در درآمدهای صندوق هدفمندی داشته، سنجیده شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها