نوروز به روایت آسمان و زمین

اعتدال بهاری و اعتدال پاییزی، روزهایی است که طول روز و شب در آنها برابر است.
کد خبر: ۴۶۳۰۲۹

در زمان وقوع اعتدال سالانه بهاری، خورشید استوای سماوی را به شکل صلیب قطع می‌کند.

 در نیمکره شمالی، اعتدال بهاری مصادف با شروع بهار و نوروز باستانی است و در نیمکره جنوبی زمین، اعتدال بهاری از آغاز پاییز خبر می‌دهد.

در این دو نقطه که نقاط مشترک بین استوای سماوی و دایر‌البروج هستند، طول روز و شب در تمام نقاط زمین با هم برابر است.

در علم جغرافیا یک کمربند بزرگ فرضی برای زمین در نظر گرفته می‌شود که آن را به دو نیمکره شمالی و جنوبی تقسیم می‌کند. این کمربند فرضی همان خط استواست.

برای کره سماوی که کره‌ای است فرضی به مرکز زمین و شعاع بی‌نهایت نیز می‌توان یک کمربند فرضی در نظر گرفت که به آن استوای سماوی گفته می‌شود؛ البته خورشید در آسمان ثابت است و زمین به دور آن می‌چرخد، اما از آنجا که ما روی زمین ساکن هستیم، این طور به نظر می‌رسد که زمین ساکن و خورشید در حال حرکت است.

اگر با در نظر گرفتن این فرضیه، مسیر حرکت خورشید را روی کره سماوی نشانه‌گذاری کنیم، دایره بزرگی ایجاد می‌شود که به آن دایرالبروج گفته می‌شود.

روی دایرالبروج 12 صورت فلکی مهم قرار دارند که به محدوده اشغال شده توسط هریک از آنها یک برج گفته می‌شود. دایرالبروج دو نقطه استوای سماوی را قطع می‌کند که این نقاط اعتدال بهاری و پاییزی هستند.

با وقوع اعتدال بهاری، فصل بهار آغاز می‌شود و از این زمان به بعد، بتدریج روزها طولانی‌تر و شب‌ها کوتاه‌تر می‌شوند تا زمانی که خورشید در روز اول تیرماه به نقطه انقلاب بهاری می‌رسد.

پس از گذشت شش ماه از اعتدال بهاری خورشید به منطقه اعتدال پاییزی می‌رسد. در این روز نیز طول روز و شب با هم برابر است و پس از آن بتدریج روزها کوتاه‌تر و شب‌ها طولانی‌تر می‌شوند.

بعد از این‌که خورشید در روز اول تیرماه به منطقه انقلاب پاییزی رسید، بتدریج به طول روزها افزوده می‌شود.

در لحظه اعتدال بهاری، خورشید با عبور از صفحه استوای زمین به سمت شمال آسمان حرکت می‌کند.

در این زمان که با آغاز بهار نجومی در نیمکره شمالی مصادف است، سال نو تحویل می‌شود و براساس تصمیم سازمان ملل متحد، روز اعتدال بهاری روز زمین نامگذاری شده است.

در نتیجه این تغییرات، فصول چهارگانه پدید می‌آید که هریک ویژگی‌ها و خصوصیات متفاوتی دارد.

مترجم: زهرا هداوند
منبع: space science

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اقتصاد بازار، مهم‌تر از هویت ملی

طالقانی معتقد است سینمای ملی داشتن به هر قیمتی افتخار محسوب نمی‌شود، چون این مقوله تبدیل به یک ابژه شده و طرف غربی هر قدر خودمان را تحقیر کنیم، بیشتر به ما امتیاز می‌دهد

اقتصاد بازار، مهم‌تر از هویت ملی

نیازمندی ها