موریانه‌ها دیگر چغازنبیل را نمی‌خورند

مدیر داخلی پایگاه جهانی چغازنبیل و هفت‌تپه گفت: میزان آلودگی معبد چغازنبیل (دوراونتاش) به موریانه از 50 درصد به 2/0 درصد رسیده است و پیش‌بینی می‌شود این آلودگی در چندماه آینده به صفر برسد.
کد خبر: ۴۶۱۱۲۰

به گزارش ایسنا، عبدالرحیم بنا با اشاره به اجرای طرح موریانه‌زدایی در معبد زیگورات برای سومین سال پیاپی، افزود: موریانه یکی از حشراتی است که آسیب جدی به بناهای خشتی و آجری وارد می‌کند. بنابراین از 3 سال پیش تاکنون طرح موریانه‌زدایی را با تکنیک جدید طعمه‌گذاری یا «تِله‌طُعمه» در محوطه چغازنبیل اجرا می‌کنیم.

وی گفت: با توجه به 1800 ایستگاه تله‌طعمه‌ای که در برخی نقاط محوطه چغازنبیل کار گذاشته شده و براساس بازدیدهایی که هر ماه انجام می‌شود، درصد آلودگی این بنای جهانی بسیار کاهش یافته است و پیش‌بینی می‌شود تا چندماه دیگر، آلودگی معبد به موریانه به صفر برسد.

او یادآوری کرد: این طعمه‌ها روش جدیدی برای مبارزه با موریانه هستند؛ شکل آنها شبیه موزائیک و آغشته به نوعی سم است که برای محیط زیست مشکلی ندارد. موریانه با خوردن این سم، آن را به دیگر اعضای گروه منتقل می‌کند و سبب عقیم شدن موریانه‌ها و مانع تکثیر آنها می‌شود.

بنا به اجرای طرح آواربرداری‌، پی‌گردی و خشت‌چینی حصار میانی چغازنبیل به طول 1600 متر اشاره کرد و افزود: این طرح در مرحله پایانی است و خشت‌چینی این معبد اردیبهشت‌ سال آینده تمام می‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها