عضو کمیته دائمی رهبری حزب کمونیست چین: افزایش همکاری‌ها بین دوکشور علاوه بر دو ملت به نفع کشورهای منطقه است

ایران و چین افزایش 100 میلیارد دلاری مبادلات را می خواهند

رئیس‌جمهور اظهار کرد: با برداشتن موانع موجود، می‌توانیم به اهداف مشترکی که دو کشور ایران و چین روی آن هدفگذاری کرده‌اند که مهم‌ترین آن افزایش مبادلات اقتصادی و تجاری تا 100 میلیارد دلار است، هر چه سریع‌تر دست یابیم. به گزارش مهر، محمود احمدی‌نژاد همزمان با چهلمین سالگرد برقراری روابط بین تهران ـ پکن با هه گوچیانگ، عضو کمیته دائمی رهبری حزب کمونیست چین، دیدار و در خصوص مسائل مهم منطقه و جهان و همچنین روابط دوجانبه بحث و تبادل‌نظر کرد.
کد خبر: ۴۱۶۶۴۹

رئیس‌جمهور در این دیدار اظهار کرد: امروز پس از گذشت 40 سال افق تازه‌ای در روابط بین دو کشور ایجاد شده است که همین امر تحولات مثبتی را به نفع دو ملت و ملت‌های منطقه رقم خواهد زد.

وی با اشاره به قرابت تاریخی بین دو کشور گفت: امروز علاوه بر روابط تاریخی و دیدگاه‌های مشترک، شرایط ایجاب می‌کند که سطح همکاری‌ها بین تهران ـ پکن گسترش یابد، زیرا افزایش سطح همکاری‌ها به نفع منافع دو کشور و ملت‌های منطقه است.

احمدی‌نژاد افزود: جمهوری اسلامی ایران هیچ محدودیتی برای توسعه روابط با کشور چین ندارد و باید تلاش شود این روابط در سطح بین‌الملل نیز افزایش یابد.

وی در ادامه به برخی موانع موجود در سرمایه‌گذاری بین دو کشور اشاره و اظهار کرد: با برداشتن موانع موجود، می‌توانیم به اهداف مشترکی که دو کشور روی آن هدفگذاری کرده‌اند که مهم‌ترین آن افزایش مبادلات اقتصادی و تجاری تا 100 میلیارد دلار است، هر چه سریع‌تر دست یابیم.

احمدی‌نژاد تصریح کرد: امروز می‌توانیم در زمینه‌های گوناگون از جمله فناوری، انرژی، فناوری فضایی و گردشگری، همکاری‌های بین دو کشور را بیش از گذشته افزایش دهیم.

رئیس‌جمهور با تاکید بر این‌که امروز ایران و چین در یک جبهه مشترکی قرار دارند، گفت: دشمنان مشترک دو کشور نمی‌خواهند ملت‌های ما پیشرفت کنند، در حالی که ایران و چین دارای تمدن و فرهنگ تاریخی و غنی هستند و هیچ وقت به دنبال منابع سایر کشورها نبودند، اما دشمنان ما با لشکرکشی به سایر کشورها به دنبال پر کردن جیب‌های خود از سرمایه و منافع سایر کشورها بوده و هستند.

احمدی‌نژاد تاکید کرد: امروز باید دست به دست هم دهیم و در راستای پیشرفت ملت‌هایمان حرکت کنیم، زیرا آینده متعلق به ملت‌های ماست.

رئیس‌جمهور در ادامه به نظم ناعادلانه حاکم بر جهان اشاره کرد و گفت: در شرایط کنونی چند کشور به دنبال آن هستند که اراده خود را بر سایر کشورهای جهان تحمیل کنند که این امر به ضرر تمامی کشورهای جهان خواهد بود، بنابراین باید تلاش کنیم تا این نظم اصلاح شود زیرا در غیر این صورت، فرصت پیشرفت از همه کشورها و ملت‌های مستقل و آزادیخواه گرفته خواهد شد.

با نگاه استراتژیک به دنبال افزایش همکاری با ایران هستیم

هه گوچیانگ، عضو کمیته دائمی رهبری حزب کمونیست چین نیز در این دیدار با مثبت ارزیابی کردن روابط بین دو کشور گفت: چین با یک نگاه استراتژیک به دنبال افزایش همکاری‌های خود با ایران است، زیرا افزایش این همکاری‌ها بین دوکشور علاوه بر دو ملت به نفع کشورهای منطقه است.

وی با تاکید بر این‌که روابط دو کشور از گذشته تا به امروز روابط مثبت و سازنده بوده است، گفت: امروز پس از گذشت 40 سال از برقراری این روابط، دستاوردهای بسیار خوبی نصیب هر دو کشور شده است و باید تلاش شود سطح روابط در تمامی زمینه‌ها گسترش یابد. عضو کمیته دائمی رهبری حزب کمونیست با بیان این‌که کشورش، جمهوری اسلامی ایران را دوست صمیمی و شریک تجاری خود محسوب می‌کند، گفت: باید تلاش شود تا سطح همکاری تجاری و اقتصادی بین دو کشور هر چه بیشتر افزایش یابد و با توجه به جایگاه ممتاز جمهوری اسلامی ایران در منطقه، چین به دنبال افزایش همکاری‌های خود در زمینه‌های مختلف از جمله راه، سد، مخابرات و انرژی با تهران است.

مبادلات اقتصادی ایران و پاکستان به یک میلیارد دلار برسد

روسای جمهور ایران و پاکستان نیز با اشاره به ظرفیت‌های موجود در دو کشور بر گسترش همکاری‌های دوجانبه در حوزه‌های مختلف از جمله آب، برق، انرژی و بازرگانی تاکید کردند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، محمود احمدی‌نژاد در دیدار آصف‌علی زرداری همتای پاکستانی خود بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای گسترش همکاری‌های دوجانبه در زمینه‌های مختلف از جمله کشاورزی، صنعت و انرژی تاکید کرد و گفت: افزایش مبادلات میان دو کشور، در بخش‌های مختلف موجب گسترش روابط ایران و پاکستان نسبت به گذشته خواهد شد.

رئیس‌جمهور همچنین با تاکید بر این‌که توافقات صورت گرفته میان تهران ـ اسلام‌آباد باید هر چه سریع‌تر عملیاتی شود، بر افزایش تبادلات اقتصادی به بیش از یک میلیارد دلار اشاره و اظهار کرد: عملیات اجرایی خط لوله انتقال گاز ایران به پاکستان در حال انجام است که امیدواریم تا پایان سال 2012 به مرز دو کشور برسد.

آصف‌علی زرداری، رئیس‌جمهور پاکستان نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از ملاقات با رئیس‌جمهور ایران بر گسترش روابط و تعاملات دوجانبه و نیز سفر و ملاقات‌های مقامات دو کشور با یکدیگر اشاره کرد و گفت: اگر مبادلات ایران و پاکستان با ارز رایج دو کشور صورت گیرد و از دلار استفاده نشود، قاچاق کالا کاهش یافته و مبادلات به درستی انجام خواهد شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها