ادامه خشونت‌ها در یمن

درگیری‌ مخالفان و طرفداران حکومت در یمن، پس از خروج علی‌عبدالله صالح از کشور همچنان ادامه دارد. رسانه‌های محلی خبر از درگیری شدید میان مخالفان حکومت و نیروهای ارتش در شهر تعز، دومین شهر بزرگ یمن می‌د‌هند.
کد خبر: ۴۰۷۸۴۳

به گزارش «یمن نیوز» سه‌شنبه 7 مه در صنعا، پایتخت یمن جنازه ده مرد پیدا شده است. نظامی یا غیرنظامی بودن این افراد مشخص نشده است. در جنوب کشور هم رهبر یکی از قبایل محلی کنترل اوضاع را دراختیار گرفته است.

به گزارش بی‌بی‌سی یک کشتی جنگی بریتانیایی به در سواحل یمن اعزام شده است تا در صورت نیاز شهروندان بریتانیا را از یمن خارج کند. کشورهای غربی نگرانند که ناآرامی‌ها در یمن، این کشور را به خطری جدی برای منطقه تبدیل کند.

تاکید کشورهای غربی بر لزوم تسریع روند دمکراسی در یمن

به گزارش دویچه وله، در حالی که علی عبدالله صالح و هواداران او همچنان از امکان بازگشت وی به یمن سخن می‌گویند، کشورهای غربی بر انتقال سریع قدرت تاکید دارند. به رغم آتش‌بس در صنعا، اوضاع امنیتی در کل کشور همچنان شکننده است.
 
ایالات متحده آمریکا خواهان گذار یمن به دمکراسی شد. هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا که روز دوشنبه 6 ژوئن در اولین واکنش به خروج علی‌عبدالله صالح، رئیس جمهور یمن از این کشور سخن می‌گفت، با فراخواندن نیروهای سیاسی به گذار صریح  و صلح‌آمیز به سوی دمکراسی،  دمکراتیزه‌شدن یمن را با منافع و مصالح مردم این کشور در تطابق دانست.

از سوی دیگر، مارک تونر، سخنگوی وزارت امور خارجه، نیز با اشاره به این که جایی برای تعلل در اصلاحات در یمن نمانده است، گفت: «باور ما این است که دولتی که اینک بر سر کار است، قادر به شروع روند گذار یمن به سوی دمکراسی است.»

گیدو وستروله، وزیر امور خارجه آلمان، نیز مردم یمن را فراخواند که غیبت صالح را همچون شانسی برای یک آغاز سیاسی نوین تلقی کنند و آن را بی‌استفاده نگذارند. وستروله تاکید کرد که باید مانع از آن شد که یمن به گرداب هرج و مرج و آنارشی بیفتد.

علی عبدالله صالح، رئیس جمهور یمن که روز جمعه 3 ژوئن بر اثر اصابت خمپاره به مسجد کاخ ریاست جمهوری در یمن مجروح شد، یک روز بعد به عربستان سعودی انتقال یافت. گرچه او گفته است که پس از بهبود به یمن بازخواهد گشت، ولی مخالفان در صددند مانع از این بازگشت شوند و در حال تدارک برای خلع رسمی وی از قدرت هستند.

در حال حاضر زمام امور یمن در دست معاون عبدالله صالح، عابد ربو منصور هادی، است. هادی روز دوشنبه 6 ژوئن با شماری از سفرای کشورهای اروپایی دیدار و گفت‌وگو کرد. او در پایان این مذاکرات گفت که هدف اصلی در مرحله‌ کنونی حفظ و تداوم آتش‌بسی است که از روز شنبه 4 ژوئن در صنعا  برقرار شده است. او اما تاکید کرد که وضعیت صالح رو به بهبودی است و در روزهای آینده به یمن باز خواهد گشت.

بازی عربستان در صحنه یمن

عربستان سعودی که یمن را "حیاط خلوت" خود تلقی می‌کند، در صدد است با کارت حضور علی عبدالله صالح در خاک خود کماکان در صحنه یمن نقش فعالی بازی کند.

رهبران ریاض از یک سو مایل هستند که یمن هر چه سریعتر به ثباتی نسبی برسد تا دامنه تنش‌ها احیاناَ به درون مرزهای عربستان نرسد. آنها از سوی دیگر صریح و غیرصریح با به کارگرفتن کارت تهدید بازگشت عبدالله صالح بر مخالفان فشار وارد می‌کنند که بر پیگیری خواست‌ها و اصلاحات دمکراتیک پافشاری نکنند، مبادا که یمن به سوی دمکراسی گام بردارد و در همسایگی عربستان به الگویی برای تحولات و اصلاحات دمکراتیک تبدیل شود.

در همین حال، اوضاع در یمن همچنان شکننده به نظر می‌رسد. بنا به گزارش سایت خبری "یمن‌نیوز" روز دوشنبه 6 ژوئن، هواداران عبدالله صالح به رهگذاران در خیابان‌های صنعا حمله‌ور شدند. در یک حمله به یک ایست بازرسی در یکی از خیابان‌های شهر نیز یک سرباز ارتش کشته شد و ده سرباز دیگر مجروح شدند.

در جنوب یمن در شهر زنجبار نیز در درگیری میان نیروهای ارتش و اعضای گروه تاکنون ناشناس "پاسداران شریعت" 15 نفر کشته شدند. این گروه به نزدیکی به القاعده متهم است و از یک هفته پیش کنترل این شهر را در دست گرفته است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها