فراموش نکنید روش تربیتی ذهن والدین در سالهای نخستین کودک برای همیشه در ذهن وی نقش میبندد و اگر شما در سنین کودکی لغزشی را از هر نظر در تربیت کودکتان مرتکب شوید، جبرانش خیلی مشکل خواهد بود.
یکی از مهمترین علل لوس شدن کودکان پاسخ همیشه مثبت والدین به خواستههای کودک است. اینکه شما منطقی یا غیرمنطقی به همه نیازهای کودکتان پاسخ آری بدهید، کمترین عارضهاش لوس شدن کودک است. بیشتر اوقات لازم است مقتدرانه جلوی خواسته کودکتان بایستید و به او بفهمانید که صلاح همه امور را شما باید تشخیص دهید و او هم باید به این نکته ایمان و اعتقاد داشته باشد.
محبت بیحد و حصر هم از جمله علل دیگر لوس شدن کودک است. اینکه شما در هیچ حالتی عصبانی نشوید و همه کارهای کودکتان را تایید کنید. واژه عصبانیت به آن معنا نیست که شما کودک خود را به دنبال عصبانیت تنبیه کنید ولی آیا همه رفتارهای کودکتان اصولی و صحیح است؟ قطعا اینطور نیست از اینرو باید این شما باشید که با واکنشهای منطقی و بجای خود به کودک بفهمانید که رفتار هنجار و ناهنجار در محیط خانه و بیرون از آن به چه مفهوم است.
عدم هماهنگی بین رفتار مادر و پدر نیز از جمله علل لوس شدن کودک است؛ اینکه کودک بفهمد رفتاری مورد تایید مادر است اما پدر از آن خوشش نمیآید، همین نکته سبب میشود که او در برخورد با این تناقض، رفتاری لوسگونه و مصنوعی پیش گیرد تا به اهداف خود در خانه و بیرون از خانه برسد. از اینرو هماهنگی بین والدین در تربیت فرزندان اینجاست که خودنمایی میکند.
همچنین فراموش نکنید که تشویقها و تنبیهها باید بجا و اصولی باشد. در خیلی اوقات کودک میآموزد که یک لبخند پدر یا مادر برایش خیلی بیشتر از هزار جایزه ارزش دارد و از همینروست که شما میتوانید با تشویقها و تنبیههای منطقی جلوی رفتارهای اشتباه کودکتان را بگیرید و این موضوع قطعا از لوس شدن وی پیشگیری میکند.
دکتر کیوان رضوانی
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد