وی افزود: سربازان معتاد با معرفی به محاکم صالحه قضایی و با توجه به مقررات جاری در کشور در رابطه با جرمشان بررسیهای لازم صورت گرفته و برای آنها حکم صادر میشود.
مدیرکل سابق مشمولان ستاد کل نیروهای مسلح گفت: معرفی به مراکز درمانی نیروهای مسلح از دیگر اقداماتی است که برای سربازان معتاد صورت میگیرد تا این افراد در طول رسیدگی به جرمشان و همچنین فعالیت در گروههای کار و تلاش دوران ترک اعتیاد خود را هم بگذرانند.
به گفته کمالی، طبق اصلاح قانون وظیفه عمومی که در مجلس است، کلیه مشمولان باید از نظر جسمی، روحی و روانی مورد بررسی قرار گیرند.
وی افزود: بنابر مفاد قانون وظیفه عمومی که در حال بررسی در مجلس است، افراد معتاد به طور موقت به خدمت اعزام نمیشوند تا برای ترک اعتیاد خود اقدام کنند.
کمالی افزود: اگر این افراد قبل از اعزام شناسایی شوند حداکثر 6 ماه فرصت دارند که برای ترک اقدام کرده و به خدمت سربازی باز گردند، در غیر این صورت سرباز فراری محسوب میشوند، همچنین در صورت شناسایی سربازان معتاد در طول خدمت سربازی این افراد به مدت یک ماه به مراکز درمانی معرفی میشوند تا اعتیاد خود را ترک کنند.
مشاور معاون نیروی انسانی ستاد کل نیروهای مسلح در عینحال تصریح کرد: در حال حاضر مشمولان معتاد پیش از خدمت، شناسایی نمیشوند و سربازان معتاد در طول خدمت مورد شناسایی قرار گرفته و با آنها برخورد میشود.
وی کنترل ورود و خروج سربازان، ارائه مشاوره و راهنمایی و پر کردن اوقات فراغت سربازان را از جمله اقداماتی عنوان کرد که در نیروهای مسلح برای پیشگیری از اعتیاد سربازان در نظر گرفته شده است.
کمالی درباره سربازان بیسواد، افزود: سربازان بیسواد در دوران خدمت دورههای سوادآموزی را میگذرانند و اگر این افراد همچنان بیسواد بمانند حتی اگر دو برابر زمان دوره سربازی خدمت کنند به آنها کارت پایان خدمت داده نخواهد شد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد