
وی افزود: بسیاری از بیماریهای ژنتیکی در داخل کشور تشخیص داده میشود و با توجه به این که درصد شیوع آنها بالاست، نیاز به افزایش تعداد مراکز تشخیصی بخش خصوصی است، اما متاسفانه وزارت بهداشت در دادن مجوز به افراد واجد صلاحیت محدودیت ایجاد کرده است.
دکتر کریمینژاد تصریح کرد: انجام مشاوره ژنتیک برای مادران باردار بالای 32 سال، ازدواجهای فامیلی و افرادی که بیماری ارثی و ناشناخته و به میزان زیاد در خانوادههایشان است، توصیه میشود.
همچنین در ادامه شهریار نفیسی، دبیر علمی این همایش گفت: غربالگری بیماران ژنتیکی پس از تولد از اهمیت بالایی برخوردار است. بیشتر بیماریهای ژنتیکی که در بدو تولد علامتی ندارند بیماریهای متابولیکی ارثی هستند که غربالگری آنها نیز باید هر چه سریعتر در کشور همهگیر شود.
وی با اشاره به محورهای این همایش گفت: بیماریهای مختلف در این همایش از جمله بیماریهای مخچهای و عدم تعادل، اختلالات حرکتی مانند پارکینسون و ام اس و نحوه تشخیص روشهای جدید درمان آنها در این همایش بررسی میشود.
وی با بیان اینکه بیش از 50 درصد ژنها در مغز هستند، اضافه کرد: بسیاری از بیماریهای ژنتیکی ارتباط با اختلال مغز دارند که میتوان آنها را به عنوان بیماریهای عصبی ارثی تلقی کرد.
محمدحسین صنعتی، دبیر اجرایی این همایش نیز با اشاره به جایگاه ایران در زمینه این بیماریها گفت: در کشور بیماریهای ژنتیک به جهت رواج ازدواجهای فامیلی است و برخی از طوایف کشور به این ازدواجها علاقهمند هستند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
دکتر محمد اسحاقی، استاد دانشگاه تهران:
محمدرضا مهدوی در گفتوگو با «جامجم»: