فرمانده ناجا:

پلیس فضای مجازی تشکیل می‌شود

فرمانده نیروی انتظامی اعلام کرد: به دستور افزایش امنیت فضای مجازی در حال برنامه‌ریزی برای تشکیل پلیس فضای مجازی هستیم.
کد خبر: ۲۹۷۰۷۵

سردار اسماعیل احمدی‌مقدم امروز در مراسم تودیع و معارفه رئیس پلیس آگاهی ناجا گفت: پلیس آگاهی باید به جرائم نوظهور و جدید توجه داشته باشد و از آن جایی که تأمین امنیت مردم در فضای مجازی دشوار است و مجرمان نیز ناپیدا هستند باید امنیت در این فضا تقویت شود.

وی اظهار داشت: پلیس اینترنت (فضای مجازی) در حال برنامه ریزی است و بسترهای قانونی آن نیز فراهم شده است.

سردار احمدی‌مقدم افزود: جرائم در کل دنیا رو به توسعه است و از لحاظ تنوع، کیفیت، شدت و وسعت جرائم افزایش داشته است.

فرمانده ناجا گفت: در حوزه جرائم مجازی توسعه بی‌بند و باری اخلاقی در دنیا و در امتداد آن در کشور ناکارآمدی سیستم آموزشی، اقتصادی، فرهنگی و ... افزایش جرائم را نشان می‌دهد.پلیس باید خود را با توجه به این شرایط به روز کند.

وی اظهار داشت: رشد جرم در کشورهای پیشرفته هر ساله ادامه دارد اما در ایران این رشد متوقف شده است. هر چند کم بودن این جرائم در جامعه ایران خوب نیست.

سردار احمدی‌مقدم افزود: یک کلاهبرداری با چند ده هزار مالباخته در مقابل یک تجاوز به عنف قابل مقایسه نیست. تجاوز به عنف باعث ایجاد احساس ناامنی در جامعه می‌شود.

فرمانده نیروی انتظامی تاکید کرد: سرقت مسلحانه، قتل، تجاوز به عنف، زورگیری و ... که موجب نگرانی مردم شده باید به کشف جرم بینجامد. پلیس آگاهی در همه این جرائم آمار بالای 90 درصد دارد که نشان از تلاش پلیس دارد.
وی اظهار داشت: پلیس باید در مقابل جرائم حساس باشد و پیشگیری را به عنون یک اصل در راس اولویت‌های خود قرار دهد.

سردار احمدی‌مقدم اعلام کرد: وظیفه اصلی پلیس آگاهی کشف جرم است اما سیاست نیروی انتظامی تقدم پیشگیری بر دیگر اقدامات است.پیشگیری و پیش‌بینی یک وظیفه اصلی برای پلیس است.

سریال‌های پلیسی ایرانی باید تقویت شود

فرمانده نیروی انتظامی اعلام کرد: مردم اقبال بیشتری به فیلم‌ها و سریال‌های خارجی با موضوع پلیس نشان می‌دهند و هنوز هم تولیدات داخلی انتظارات بینندگان را برآورده نکرده است.

سردار احمدی مقدم افزود: در کشف جرم پلیس آگاهی از کشورهای غربی قوی‌تر عمل می‌کند. این کشورها آمار کشف جرائمشان در رتبه ضعیف‌تری از پلیس آگاهی قرار دارد اما با ساخت سریال‌ها و فیلم‌ها یک القاء احساس امنیت را تولید می‌کنند که خیلی هم واقعی نیست.

وی اظهار داشت: باید شگردهای نوظهور مجرمان به اطلاع مردم رسیده و جزئیات آن موشکافی شود.

فرمانده ناجا اعلام کرد: پیشگیری فنی نیز باید جدی انگاشته شود و در بحث ضعف سیستم امنیتی خودرو مشکلات خودپردازها و ... بایدپیگیری‌های لازم انجام شود زیرا برخی شرکت‌ها به خاطر سودشان توجهی به منافع مردم ندارند.

نرخ سرقت خودرو در اروپا 10 برابر ایران است

سردار احمدی‌مقدم گفت: نرخ سرقت خودرو در کشورهای اروپایی حداقل 10 برابر ایران است و برخی سارقان سفارش سرقت خودرو دریافت می‌کنند و به روزترین خودروهای گرانقیمت اروپا را به سفارش مالخران به سرقت می‌برند.

وی اظهار داشت: پیشگیری از سیستم‌های جرم‌زا از دیگر مسائلی است که باید پلیس آگاهی پیگیر آن باشد. سیستم ثبت شرکت‌ها، ثبت اسناد و املاک ضعف در سیستم بانکی و گمرکی و ... باعث شده تا کلاهبرداری و سوء استفاده‌های بزرگی انجام شود.

وی در ادامه اظهار داشت: نیروی انتظامی بر این موارد اشراف کامل داشته و اطلاعات لازم را در این باره به سازمان‌ها ارائه می‌دهد و توانسته از برخی سوء استفاده‌ها در این زمینه جلوگیری کرده هر چند از این شرایط راضی نیستیم.

فرمانده ناجا اعلام کرد: پیشگیری یکی از وظایف و کارهای پلیس است و باید فرآیندهای جرم و بسترهای تولید جرم مسدود شوند که این روند کند است و در حالی که تحولات جرم سرعت زیادی دارد و سرعت پلیس کافی نیست. این روند می‌تواند برای جامعه خسارت‌بار باشد.

سردار احمدی‌مقدم گفت: به لحاظ حرفه‌ای، فنی و ابزار باید به نقطه‌ای برسیم که دیگر خبری از فشار، ضرب، جرح و شتم ... در برخورد با متهمان آگاهی نباشیم.

وی در ادامه اظهار داشت: گر چه برخی از مجرمان را اگر تحویل مردم می‌دهیم تکه پاره‌شان خواهند کرد اما باید با مجرمان مطابق با مواد قانونی برخورد شود.

فرمانده ناجا گفت: در پلیس آگاهی کشف حقیقت مهم است پس این حقیقت باید با استفاده از کم هزینه‌ترین روش‌ها کشف شود.

وی اظهار داشت: روش‌های بیومتریک، تشخیص هویت، کشف جرم و ... پیشرفت‌هایی داشته‌ایم که باید تقویت شود.

سردار احمدی‌مقدم اعلام کرد: پلیس آگاهی در آسیا در رتبه‌های برتر قرار دارد و وضع قابل قبولی را به دست آورده است.

بازداشتگاه‌های نیروی انتظامی دارای استاندارد می‌شوند

فرمانده نیروی انتظامی گفت: بازداشتگاه‌های پلیس آگاهی نباید به زندان تبدیل شوند و یک متهم مدت‌ها در این بازداشتگاه‌ها باقی بماند.

وی اظهار داشت: تلقی عمومی این است که بازداشتگاه یعنی آگاهی اما پلیس مواد مخدر و پلیس امینت هم بازداشتگاه دارند.

سردار احمدی‌مقدم تاکید کرد: بازداشتگاه‌ها باید دارای استاندارد باشند و حقوق مجرمان و متهمان رعایت شود، استانداردهایی تعریف شده و باید ظرف یکسال آینده این استانداردها اجرایی شود.

فرمانده ناجا در ادامه افزود: ساختارها، فرآیندها، روش‌ها، امکانات، مجوزها و سیستم نظارتی در این استانداردها پیش‌بینی شده است.

فرمانده نیروی انتظامی گفت: حقوق شهروندی برای پلیس یک اصل است و باید رعایت شود. پلیس در چهارچوب قانون می‌تواند با مردم تعامل داشته باشد.

سردار احمدی‌مقدم افزود: در پلیس آگاهی شاهد بهبود 50 درصدی رفتار کارکنان هستیم که باید به 100درصد برسد.

کشف 96 درصدی پرونده‌های تجاوز به عنف

سردار اصغر جعفری، رئیس سابق پلیس آگاهی در این مراسم اعلام کرد: در سال 84 در هر ماه 11 هزار و 972 پرونده کشف می‌شد که این میزان در سال 88 به 19 هزار و 449 پرونده رسید. این افزایش کمی در نقاط کیفی متمرکز بوده‌اند.

سردار جعفری تاکید کرد: 96 درصد پرونده‌های تجاوز به عنف توسط پلیس آگاهی کشف شده است.

وی اظهار داشت: در کشف قتل در سال 84 شاهد کشف 69درصدی این پرونده‌ها بودیم که این میزان در سال 88 به بیش از 85 درصد رسیده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها