
به گزارش ایسنا، دولت عراق با بحرانی خواندن شرایط محوطههای تاریخی این کشور، خواستار کمک جامعه جهانی برای حفاظت از گنجینههای ارزشمند تاریخی عراق از جمله بقایای شهرهای تاریخی بابل و آشور و همچنین آثار برجای مانده از تمدن اسلامی در این کشور شد.
بر اساس این گزارش، مکانهای تاریخی عراق بهدلیل سالها جنگ، تحریم و اکنون غارت، در شرایط بحرانی بوده و برای مرمت و نگهداری آنها به میلیونها دلار نیاز است.
در این شرایط، مسؤولان عراقی امیدوارند با بهبود شرایط امنیتی این کشور، گردشگران غربی برای بازدید از جاذبههای گردشگری عراق از جمله شهر تاریخی بابل و بقایای باغهای معلق بابل به این کشور سفر کنند تا با استفاده از درآمدهای حاصله، آثار تاریخی عراق را مرمت و حفاظت کنند.
در همین حال، وزیر گردشگری و آثار تاریخی عراق، کمکهای بینالمللی برای حفاظت از محوطههای تاریخی این کشور را ضروری دانست و خواستار اقدام فوری در این زمینه شد.
این در حالی است که کشور عراق در سال 2003 و در آخرین روزهای حکومت صدام نیز شاهد تراژدی غارت 15هزار اثر تاریخی موزه بغداد بود که تا بهحال تنها ششهزار اثر به موزه بازگشتهاند.
از سوی دیگر، یکی از مقامات ارشد وزارت گردشگری و آثار تاریخی عراق شرایط مناره مشهور الهدبا (AL _ Hadba) از اواسط دورهی اسلامی در سامرا و شهر تاریخی نمرود در موصل را نیز بحرانی اعلام کرد و خواستار مرمت فوری و حفاظت از آنها شد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگوی «جامجم» با سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران مطرح شد
دکتر امیدعلی مسعودی، استاد ارتباطات در گفتوگو با «جامجم» عنوان کرد
گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با علیرضا نصیری، قهرمان جوانان جهان
سفیر سابق ایران در پاکستان در گفتوگو با «جامجم» تشریح کرد