در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
چرا از 24 اسفند تا 22 فروردین برنامه تعطیل بود؟
برنامه زنده حجم بسیار سنگینی دارد و باید به عوامل برنامه و خودمان فرصت میدادیم تا استراحت کنیم، به همین دلیل تصمیم گرفتیم تا با تاخیری کوتاه بعد از شروع سال آغاز کنیم و همین موضوع فرصتی را فراهم کرد تا برای برنامه قدمهای جدیدی طراحی کنیم و نگاهها و موضوعات جدیدی را وارد برنامه کنیم تا «دو قدم مانده به صبح» تازگی موضوعی را برای مخاطب از دست ندهد.
چه قدمهایی به برنامه اضافه شده است؟
بهداشت روان به کارشناسی دکتر عیسی جلالی از جمله قدمهایی است که در این برنامه جای خالی آن احساس میشد. سینمای مستند هم قدم دیگری است که پیش از این قرار بود به کارشناسی ابراهیم مختاری باشد که به سبب درگیری کاری او در یک پروژه سینمایی از سوی انجمن سینمای مستند فرد دیگری معرفی شد و همچنین قدم تئاتر به کارشناسی داریوش مودبیان به برنامه اضافه شده است.
چرا در برخی از قدمها با وجود اینکه از سوی مخاطب استقبال میشد تغییر کارشناس داشتید؟
به دلیل تغییر نگاه و فکر در برنامه، تمام کارشناسهای این برنامه در حیطهکاری خود افرادی صاحبنظر، صاحبفکر و ایدهاند اما اگر تنها یک فرد را در یک موضوع محور قرار دهیم ایدهها و نگاههایی که دیگر کارشناسان در مورد موضوعی داشتهاند را نادیده گرفتهایم، به همین دلیل تغییر کارشناسان را برای بهرهگیری از دیگر نگاهها ایجاد کردیم.
چرا یکی از قدمهای برنامه حذف شده است؟
برای احترام به سلیقه مخاطب، مخاطبان برنامه از متنهای آقای محمد صالحعلا استقبال بسیاری کردهاند و در این برنامه یک قدم را حذف کردیم تا هم زمان بیشتری به قدم برنامه دهیم و هم متنهای آقای صالحعلا را در برنامه داشته باشیم که این خود تغییر متفاوتی در این برنامه است و من شک ندارم که از سوی مخاطب هم استقبال میشود.
یکی از قدمهای برنامه به پایان رسید در حالی که برنامه نماآهنگی را براساس ساختههای عبدالله خان دوامی پخش میکرد. شادمه راستین به همراه کارشناس میهمان از در استودیو خارج شدند و به سمت محلی رفتند که برای استراحت عوامل طراحی شده بود. سعید بشیری هم برای گفتگو با گوینده برنامه وارد استودیو شد. در این میان به سراغ کارشناس معماری برنامه رفتم که یکی از قدمهای پرطرفدار را کارشناسی میکرد.
چطور شد که با برنامه همکاری کردید؟
بسیار اتفاقی صورت گرفت، برای کاری به سازمان فرهنگی هنری شهرداری رفته بودم که به صورت اتفاقی برای این برنامه معرفی شدم و تاکنون از استقبال خوبی نیز روبهرو بوده به طوری که گاهی پشت چراغ قرمز هم مخاطبان لطف خود را دریغ نمیکنند و در مورد برنامه میپرسند و پیشنهادها و انتقادهای خود را در همان زمان کم مطرح میکنند.
بیشتر در این قدم چه هدفی را دنبال میکنید؟
خانه ایرانی را، خانهای که در آن براساس یک فرهنگ از ایران طراحی شود و همان طور که در بخشهای مختلف قدم خانه ایرانی دیدهاید این موضوع کار دشواری هم نیست، ایجاد نوعی فرهنگسازی برای خانه ایرانی، همان طور که در خانههای ساخته شده جدید در ایران میبینید رنگ و بوی خانه ایرانی کمرنگ شده است.
محمد صالح علا در استودیو داشت تکستها و نوشتههای مربوط به برنامه را ورق میزد. در فاصلهای که سعید بشیری وارد استودیو شد به سراغ محمد صالح علا گوینده برنامه رفتم.
در این برنامه اجزای متفاوتی دارید. آیا برای ایجاد سبکی نو در گویندگی است؟
قصدم ایجاد سبک نیست. قصد من احترام به مخاطبی است که با او در گفتگو هستیم البته من در زندگی عادی خودم سعی دارم متفاوت باشم پس در این برنامه بیشتر از این که سعی داشته باشم ایجاد سبک کنم سعی دارم خودم باشم، خوب در حال حاضر هم این نوع اجرا از سوی مخاطب استقبال زیادی شده است.
برخی از اهالی ادب میگویند گفتن عبارتی مثل شبکه محترم 4 اشتباه است و نباید در یک رسانه ملی استفاده شود. شما که خود از اهالی ادب هستید این عبارت را اشتباه نمیدانید؟
خیر، اول به دلیل آن که محترم به همکاران این شبکه بازمیگردد و مخاطبان آن نه خود شبکه و دوم این که اگر این عبارت اشتباه است چرا در دیگر اجراها تکرار میشود و انتقادی هم بر آن وارد نیست پس منتقدان ما باید ابتدا جواب این سوال را بدهند.
آیا گفتنی مانده برای حسن ختام؟
سپاسگزارم.
الهام نادری فرید
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در گفتوگوی اختصاصی با «جامجم» مطرح کرد
رضا بدرالسماء هنرمند پیشکسوت عرصه نگارگری در گفتوگو با «جامجم»:
وزیر صنعت، معدن و تجارت در گفتوگوی اختصاصی با «جامجم» مطرح کرد: