در مراسم گشایش نمایشگاه کتاب تهران مطرح شد

حمایت رئیس‌جمهوری از تولید داستان‌های ویژه کودکان و نوجوانان

گروه فرهنگ و هنر: رئیس‌جمهور با ابراز رضایت از افزایش گرایش مردم به کتاب و کتابخوانی خواستار حمایت بیشتر از تولید آثار داستانی بویژه داستان‌های حوزه کودک و نوجوان برای گسترش کتابخوانی شد. به گزارش «جام‌جم» محمود احمدی‌نژاد در مراسم گشایش بیست و دومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با اشاره به این که همه کسانی که کتابخوان شده‌اند از آثار داستانی شروع کرده‌اند، گفت: مبنای کتابخوانی، مدارس است و با توجه به این که مطالعه شامل کتاب‌های غیردرسی می‌شود، لازم است حمایت بیشتری از تولید، عرضه و انتشار آثار حوزه داستان صورت گیرد. وی افزود: ‌ادبیات داستانی در حوزه کودک، نقش محوری بازی می‌کند و باید در اولویت‌ حمایت‌ها قرار گیرد.
کد خبر: ۲۵۱۱۷۲

به گفته وی، لازم است تولیدات فرهنگی در این عرصه به قدری گسترده و فراوان باشد که کتاب در دسترس همه کودکان قرار گیرد و براساس آن کتابخوانی گسترش یابد. احمدی‌نژاد با اشاره به این که این تاکید به معنای بی‌توجهی به حوزه‌های بزرگسال نیست، گفت: با توجه به جذابیت‌های داستان برای شروع کتابخوانی، حمایت بیشتر و رونق بخشیدن به آثار داستانی بویژه برای کودکان و نوجوانان ضرورت دارد.

رئیس‌جمهور با اشاره به سرعت روزافزون رشد حرکت‌های فرهنگی بویژه در سال‌های اخیر و حفظ جایگاه کتاب در کنار همه ابزارهای ارتباطی و تکنولوژیکی گفت: رسیدن تعداد کتاب‌های منتشر شده پیش از انقلاب از یکهزار عنوان به 55 هزار عنوان در سال گذشته و خدمات کتابخانه ملی از معرفی 200 عنوان کتاب در سال 84 به 2 میلیون عنوان در سال گذشته  و افزایش 5 میلیونی مراجعه‌کنندگان به این مرکز بزرگ فرهنگی، از جمله نشانه‌های این حرکت فزاینده است.

احمدی‌نژاد با حمایت دوباره از انتقال نمایشگاه کتاب به مصلای بزرگ امام خمینی (ره)، کاهش بار ترافیکی، حل مشکلات مردم و مراجعان و افزایش فروش کتاب و از همه مهم‌تر آرامش حاکم بر نمایشگاه را از مزایای نمایشگاه در دولت نهم اعلام کرد.

احمدی‌نژاد پیشنهاد کرد با همکاری ناشران، مسوولان و تشکل‌های نشر مشکلاتی چون افزایش بی‌رویه قیمت کتاب ناشی از حذف یارانه کاغذ رفع و نمایشگاه کتاب تهران کانون‌ هم‌اندیشی و محبت همه اهل فرهنگ دنیا شود.

در این مراسم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به سال اصلاح الگوی مصرف، اصلاح این الگو در حوزه فرهنگ را شامل اسراف و زیاده‌روی در مطالعه کتاب و کتابخوانی دانست و افزود: به دلیل کاهش مصرف اقلام فرهنگی در کشور، در این حوزه به تعادل نرسیده‌ایم و از این رو زیاده‌روی در تهیه کتاب و مطالعه و کتابخوانی ما را به نقطه تعادل می‌رساند. وی از خانواده‌ها خواست با اختصاص 2 صدم درصد از درآمد خود برای هزینه و استفاده از کالاها و محصولات فرهنگی و بویژه کتاب با این اقدام به اصلاح الگوی مصرف مورد نظر رهبر معظم انقلاب در حوزه فرهنگ کمک کنند.

صفارهرندی از اهالی فرهنگ و مردم خواست با مدنظر قرار دادن این پیشنهاد، سال آینده به نقطه مطلوب و واقعی اصلاح‌ الگوی مصرف رسیده باشیم.

دکتر محسن پرویز، رئیس نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران هم گزارشی از برگزاری نمایشگاه، برنامه‌ها و مقدمات اجرایی آن ارائه کرد.

حاشیه‌ها

- برای نخستین بار به دلیل گشایش رسمی نمایشگاه، 24 ساعت پیش از گشایش عمومی رئیس‌جمهور بازدیدی از غرفه‌ها نداشت.

- در بیشتر غرفه‌ها هنوز ناشران مشغول انتقال و چیدن کتاب‌ها هستند.

- در نمایشگاه امسال 11 شبکه رادیویی و 12 شبکه تلویزیونی پوشش اخبار و برنامه‌های نمایشگاه را به عهده دارند.

- بیشتر سخنان رئیس نمایشگاه و وزیر ارشاد و حتی بخشی از سخنان رئیس‌جمهور به دفاع از انتقال نمایشگاه از محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران به مصلای بزرگ امام خمینی(ره)‌ اختصاص داشت.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها