تاکتیک انحرافی پوتین

تحلیلگران معتقدند ولادیمیر پوتین، نخست‌وزیر روسیه که به گمان خیلی‌ها قدرت واقعی را در مسکو بر عهده دارد فقط می‌تواند از چشم انداز یک دوره‌ رقابتی میان آمریکا ‌ روسیه با باراک اوباما، رئیس‌جمهور جدید آمریکا لذت ببرد.
کد خبر: ۲۱۶۹۱۱

در حالی که اکثر کشورها از انتخاب اوباما استقبال کردند واکنش‌ روس‌ها به این موضوع یادآور تنش‌های دوران جنگ سرد میان واشنگتن و مسکو بود. وبلاگ نویسان روسی در اینترنت پیروزی یک سیاهپوست در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا را تاییدی بر سقوط آمریکا توصیف کرده‌اند.

دمیتری مدودف، رئیس‌جمهور روسیه در روز پیروزی اوباما به جای تبریک اعلام کرد مسکو برای مقابله با سپر موشکی آمریکا در اروپا در کالنینگراد موشک‌های کوتاه‌برد مستقر می‌کند. اکثر تحلیلگران معتقدند این پاسخ مدودف به طور آشکار از سوی ولادیمیر پوتین طراحی شده بود. ایوگنی والک، رئیس دفتر بنیاد هریتج که مرکزی تحقیقاتی در مسکو، پایتخت روسیه است، می‌گوید: مطمئنا پوتین فرد شماره یک روسیه است. اعلام استقرار موشک‌های کوتاه برد روسیه در کالنینگراد در پاسخ به سپر موشکی آمریکا در اروپا با هدف آزمودن آزمودن اوباما مطرح شد.

اگرچه پوتین در حال حاضر در سمت نخست‌وزیری به فعالیت‌های سیاسی‌اش ادامه می‌دهد اما در پشت پرده رهبر روسیه محسوب می‌شود. وی پیشتر نوار ویدئویی از آموزش جودو منتشر کرد، گروهی از خبرنگاران را از حمله یک ببر نجات داد و با رهبران بزرگ جهان از جمله سیلویو برلوسکنی ومعمر قذافی، رهبر لیبی دیدار و گفتگو کرد.

پس از آن‌که مدودف اخیرا اعلام کرد خواهان افزایش دوره ریاست‌جمهوری به 6 سال است گمانه‌زنی‌های رسانه‌ها مبنی بر این‌که او ممکن است به نفع پوتین از این سمت استعفا کند، افزایش یافت. آرکادی دورکوویچ، مشاور ریاست‌جمهوری روسیه بر این موضوع تاکید کرده که مدودف به فعالیت در سمت ریاست‌جمهوری روسیه ادامه خواهد داد و در دور دوم هم دراین سمت نیز باقی خواهد ماند.

پیونتکوفسکی معتقد است قدرت اقتصادی جادویی پوتین به پایان رسیده است بنابراین وی خواهان ماندن در سمت نخست‌وزیری روسیه و تمرکز برای مقابله با امپریالیسم آمریکاست. والک تاکید دارد تصویر روسیه از اوباما سیاستمداری بی‌تجربه‌ در امور بین‌الملل است که ممکن است از اجرای طرح سپر دفاع موشکی واشنگتن در اروپا صرفنظر کند. رسانه‌های روسیه نیز از اوباما به عنوان یک سیاستمدار بی‌تجربه و ضعیف یاد کرده‌اند و در بعضی از این رسانه‌ها حتی اوباما را به تمسخر گرفته‌اند.

پوتین اخیرا ایگور سچین، معاون خود را برای فراهم کردن سفر مدودف به ونزوئلا و کوبا فرستاد. گفته می‌شود این مساله باعث نگرانی کاخ‌سفید خواهد شد. روسیه تلاش می‌کند تا با هم پیمانی هر چه قوی‌تر با کوبا و ونزوئلا به آمریکا نشان دهد این هم پیمانی می‌تواند به ضرر واشنگتن باشد؛ این در حالی است که آمریکا پیشتر از ارسال تجهیزات روسیه به ونزوئلا به شدت ابراز نگرانی کرده است.

به نظر دمیتری اورشکین، ستون‌نویس سیاسی روسیه تقابل با یک آمریکای جنگ‌طلب به تاکتیکی اساسی برای رهبری مستبد روسیه در راستای منحرف کردن نارضایتی‌ها در داخل روسیه تبدیل شده است.

منبع: خبرگزاری فرانسه/ ترجمه: ایسنا

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها