صدای پای مافیای بین‌المللی سیگار در ایران

با این‌که از ساخت شاهکار بی‌بدیل فرانسیس فورد کاپولا پدرخوانده بیش از 30 سال می‌گذرد و «دن کورلئونه» اصلی و قلابی (مارلون براندو)‌ هردو به دیار عدم شتافته‌اند و مایکل کورلئونه (آل پاچینو)‌ نیز در دوران پیری و سالخوردگی است، اما مافیا همچنان قبراق و شاداب )!( به فعالیت و گسترش فعالیت خود ادامه می‌دهد.
کد خبر: ۲۱۵۹۵۹

 ظاهرا در این راستا فرزندان خلف )!( دن کورلئونه چند وقتی است بدجوری روی ایران زوم کرده‌اند و درصدد نفوذ به بازار کشورمان هستند. ظاهرا این دغل دوستان، بازار سیگار را محل نفوذ مناسبی تشخیص داده‌اند و در حال سرمایه‌گذاری روی آن هستند.

این نفوذ تا بدانجا پیش رفته که صدای مدیرعامل شرکت دخانیات را هم درآورده است. براساس آماری که آقای ابطحی در اختیار نگارنده قرار داد برندهای آمریکایی  انگلیسی فعالیت عجیبی را برای نفوذ به بازار ایران آغاز کرده‌اند و برای این نفوذ حاضرند دست به هر کاری بزنند. به گفته وی هم‌اکنون 29 برند سیگار خارجی در ایران فعالند و جالب است بدانید وینستون آمریکایی با 8/47 درصد، بیشترین سهم را در بازار ایران دارد.

نحوه ورود آنها نیز جالب است. چون ایران با آمریکا رابطه سیاسی و تجاری ندارد و در دروازه روی آنها بسته است، از پنجره وارد شده‌اند. به این صورت که کمپانی‌های آمریکایی و انگلیسی اقدام به تاسیس شرکت‌های واسطه بی‌نام و نشان در کشورهایی ثالث مثل ژاپن کرده‌ و از آن طریق محصولاتشان را می‌فروشند. نمونه این شرکت‌ها، شرکت جی.تی.آی با ملیت ژاپنی است که وظیفه صادرات ظاهرا قانونی وینستون، مارلبرو، موند و مور را برعهده دارند.

انگلیسی‌ها نیز سیگاری مثل مونتانا را توسط کمپانی واسطه بی.ای.تی به ایران می‌فرستند. یکی دیگر از شگردهای جالب صاحبان برندهای معروف سیگار، وارد و رها کردن چند کانتینر از سیگارهایشان در نقاط مرزی و سپس مطلع کردن پلیس توسط عوامل خودشان از محل محموله است.

روشن است  محموله  کشف و نهایتا در بازار به فروش می‌رسد. آنگاه آقایان به دخانیات مراجعه و استدلال)!( می‌کنند که چون سیگارهای ما به طور غیرقانونی وارد ایران شده و فروش رفته باید سهم بازار مستقیم به ما بدهید...!

آقای ابطحی از این دست ماجراها زیاد نقل می‌کرد. به گفته وی تا اول امسال و تا آنجا که آمار گرفته اند 5/8میلیارد نخ سیگار قاچاق وارد کشور شده است و برندهای آمریکایی سعی دارند رقم صادرات قانونی یا غیرقانونی خود را همچنان افزایش دهند....

اما وقتی سخن به آنجا می‌رسد که در داخل چه کسانی احیانا در سوءاستفاده‌های مالی در دخانیات دست داشته یا طرف معامله یا احیانا عضو یا کمک‌کننده به مافیای بین‌المللی سیگار هستند و آیا گروه‌های سیاسی در این قضیه نقش دارند، آقای ابطحی ترجیح می‌دهد، آرام، شمرده و سیاستمدارانه سخن بگوید: نمی‌توانم صریح پاسخ بدهم. به هر حال کارهایی از این کانال صورت می‌گرفته و الان بنگاه‌هایی چون دخانیات برای برخی‌ها شیرین نیست....

البته آقای مدیرعامل در لابه‌لای حرف‌هایش از کار سنگین وزارت اطلاعات روی  پرونده قاچاق سیگار هم خبر می‌دهد اما از بیان جزئیاتش معذور است! با این حال باید گفت ظاهرا این رشته سر دراز دارد و صدای پای مافیای بین‌المللی سیگار و مزدوران داخلی‌اش بدجوری به گوش می‌رسد.

سید علی دوستی موسوی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها