صندوق‌های صدقات دیجیتال‌

روز گذشته، مدیرکل دفتر مشارکت‌های مردمی سازمان بهزیستی اعلام کرد، براساس تفاهم‌نامه‌ای که بین این سازمان و شورای هماهنگی بانک‌ها به امضا رسیده، سازمان بهزیستی به تعداد خودپردازهای سراسر کشور صندوق صدقات خواهد داشت و نیکوکاران می‌توانند از این پس به صورت الکترونیکی صدقه بدهند.
کد خبر: ۲۱۴۲۳۳

ذکر چند نکته در این‌باره ضروری است:
1- تردیدی نیست که صدقه دفع صد بلا می‌کند و گسترش فرهنگ احسان و انفاق، به ترویج تعاون و همدلی در جامعه خواهد انجامید که مورد تاکید همگان است.

صرف‌نظر از این کارکرد، افراد جامعه با کمک به نیازمندان و دادن صدقه، سلامت خود و خانواده را بیمه می‌کنند که در نتیجه آن، سلامت روان جامعه نیز تضمین خواهد شد.

2- هم‌اکنون 7 میلیون صندوق صدقات از سوی کمیته امداد امام خمینی در سراسر کشور نصب شده و هموطنان نوعدوست ما سالانه 150 میلیارد تومان به این صندوق‌ها کمک می‌کند.

گرچه کمیته امداد، سازمانی است که بودجه دولتی دارد، اما به عنوان یک سازمان مردم‌نهاد برای حمایت از افراد نیازمند جامعه تاسیس شده و ماهیتی مردمی دارد، حال‌ آن که سازمان بهزیستی، نهادی کاملا دولتی است و اخذ کمک‌های مردمی از سوی آن، باید سازوکار قانونی داشته باشند.

3- نکته مهم دیگر این است که چرا همیشه باید راه‌های رفته را دوباره آزمود؟ آیا نظام پرداخت صدقه چاره پرکردن شکاف‌های عمیق طبقاتی در جامعه است. آیا به جای سیاست‌های فقرزدایی با استراتژی و برنامه‌های ریشه‌ای، تکیه بر کمک‌های مردمی و افزایش تعداد صندوق‌های صدقات می‌توان مشکل زنان سرپرست خانوار را  که درآمد ماهانه آنها به 50 هزار تومان هم نمی‌رسد  حل کرد؟

4- از سوی دیگر مشکلی که سال‌هاست گریبانگیر سازمان‌های حمایتی و امدادی شده، سیاست موازی‌کاری است. کمیته امداد تیرماه سال گذشته اعلام کرد از طریق بانک اقتصادنوین، 14 هزار دستگاه خودپرداز برای واریز صندوق صدقات نصب می‌کند و اکنون بهزیستی نیز از خودپردازهای بانکی پرداخت صدقه خبر می‌دهد.

البته اقدام کمیته امداد برای مبارزه با سارقان صندوق صدقات بود که اغلب برای تامین موادمخدر خود به سرقت از صندوق صدقات مبادرت می‌کردند، حال شاید الکترونیکی کردن پرداخت صدقه بتواند راه مبارزه با سارقان کمک‌های مردمی باشد، اما قطعا چاره اساسی برای فقرزادیی و پرکردن چاله‌های عمیق فقر در جامعه نخواهد بود.

آوید طالبیان

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها