به گزارش واحدمرکزی ، وزیر اقتصاد گفت: نظام مالیات بر ارزش افزوده در بیش از 140 کشور اجرا می شود و در 70 درصد این کشورها نیز نرخ مالیات بر ارزش افزوده بیش از 15 درصد است ، در حالی که در ایران خیلی کمتر است.
وی افزود: رئیس جمهور در مراحل بررسی و تصویب این قانون از مجلس شورای اسلامی خواست نرخ مالیات بر ارزش افزوده را از 7 درصد به 3 درصد برسانند که موافقت و تصویب شد. قانون مالیات بر ارزش افزوده دارای نرخ بسیار پایینی است که به نفع تولید و رونق اقتصادی کشور هم است.
حسینی گفت: مالیات بر ارزش افزوده در جهت حمایت از تولید است چون مصرف کننده آن را پرداخت می کند و جهت گیری آن هم عمدتا کالاهای لوکس است و شامل کالاهای اساسی نمی شود.
وزیر اقتصاد افزود: کالاهای اساسی ، پروتئینی ، نشریات و مطبوعات که فهرست بلندی دارند از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف هستند که 50 درصد اقلام عمومی را شامل می شود و محصولات کشاورزی هم معاف هستند. صادرات کالاها نیز از مالیات معاف است اما واردات مشمول پرداخت مالیات می شود که آن هم در جهت حمایت از تولید است.این قانون کسبه جز را شامل نمی شود و حتی مودیانی را که فروش یکساله آنها کمتر از 300 میلیون تومان است در برنمی گیرد و آنها معاف هستند.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه قانون مالیات بر ارزش افزوده ویژگی های قابل توجهی دارد گفت: این قانون در جهت حمایت از تولید وضع شده است و چون پایه های مالیاتی آن گسترده است فشار بر پایه های مالیاتی ، کاهش می دهد.
حسینی با بیان اینکه اطلاع رسانی خوبی در این زمینه صورت گرفته است، گفت: البته می پذیریم که ممکن است عده ای به این اطلاعات دسترسی نداشته یا زیرپوشش این اطلاع رسانی قرار نگرفته باشند که ما آماده ایم این مشکل راهم برطرف کنیم.
وی اظهار داشت: قانون مالیات بر ارزش افزوده در فرایندی چند ساله با تلاش های کارشناسی گسترده ، تهیه و تصویب شده است و ظرفیت ها ، انعطاف ها و قابلیت های بسیار بالایی دارد و گامی مهم در جهت اصلاح ساختار مالیاتی در کشور محسوب می شود.
پیش از این تولید کنندگان و سایر فعالان اقتصادی مجبور بودند عوارض مختلف و متعددی به دستگاههای مختلف دولتی بپردازند که با قانون تجمیع عوارض ، یکپارچه شد.
وزیر اقتصاد گفت: قانون تجمیع ، گامی برای اصلاح نظام مالیاتی کشور بود و گام بلند و اساسی در جهت اصلاح نظام مالیاتی با قانون مالیات بر ارزش افزوده برداشته شده است.
وی نرخ مالیات بر ارزش افزوده را 3 درصد اعلام کرد و گفت: 1.5 درصد این مالیات سهم دولت و 1.5 درصد نیز سهم شهرداری است که برای عمران و آبادانی همان منطقه هزینه خواهد شد. در این قانون ، مالیات را مصرف کننده نهایی پرداخت می کند و آن را گاهی مالیات برپایه مصرف می گویند.
حسینی تاکید کرد: همه فعالان اقتصادی بر اجرای این قانون اتفاق نظر دارند چون قانون مالیات بر ارزش افزوده در جهت اصلاح امور اقتصادی کشور است و ظرفیت اجرایی بالایی همراه با انعطاف ، دارد.
وی گفت: وزارت اقتصاد و سازمان امور مالیاتی آماده است هر جا که نیازباشد با هر گروه صنفی و اقتصادی که بخواهد گفتگو و ابهام را رفع کند تا این قانون در جهت اجرا به خوبی عملیاتی شود. قانون مالیات بر ارزش افزوده را می توانیم با همکاری و همدلی هموطنان و فعالان اقتصادی ونیز اطلاع رسانی ، خوب اجرایی کنیم و مشکلات جزئی هم در مرحله اجرا قابل رفع است.
حسینی اظهار داشت: وزارت اقتصاد اجرای این قانون را باتوجه به انعطاف هایی که در آن وجود دارد با آرامش عملیاتی خواهد کرد و هر جا که مشکلی باشد با گفتگو و نشست های مشترک و هماهنگی های لازم برطرف خواهیم کرد و در این زمینه آمادگی داریم.
وزیر اقتصاد گفت: در مجموع، قانون مالیات بر ارزش افزوده ظرفیت خوبی دارد و از پشتوانه کارشناسی خوبی برخوردار است و باید با تفاهم کارشناسی ، همدلی و در جهت منافع ملی به خوبی اجرایی و عملیاتی شود. نشست های خوبی با همکاران خود در وزارت بازرگانی و اتاق بازرگانی ایران و همچنین اتحادیه اصناف داشتیم و با هر گروهی نیاز به اطلاع رسانی دارد ، آماده ایم برای رفع ابهام آنها نشست هایی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه نرخ مالیات بر ارزش افزوده 3 درصد است گفت: اعمال بیش از 3 درصد، غیرقانونی و اجحاف در حق مصرف کنندگان است و با کسانی که در این زمینه تخلف کنند، برخورد می شود.
وزیر اقتصاد گفت: گزارشهای دریافتی نشان می دهد حجم اطلاع رسانی در این زمینه قابل توجه بوده است و بازهم آماده ایم در جمع اصناف و فعالان اقتصادی اطلاع رسانی کنیم تا مشکلات ناشی از عدم اطلاع رسانی ، برطرف شود اما با کسانی که عامدانه تخلف کنند برخورد قانونی می شود البته ممکن است در برگه فروش ، کالاهای معاف از مالیات ذکر شود که مالیات شامل آنها نمی شود و درج نشدن نرخ مالیات ، تخلف محسوب نمی شود و باید همه قانون را رعایت کنیم.
حسینی اظهار داشت : قانون خوب را باید خوب اجرا کنیم و فعالان اقتصادی و بازرگانی در هر موردی که سوال یا ابهامی دارند می توانند با مسئولان در میان بگذارند تا رفع شود. باید همه تلاش کنند این قانون به خوبی اجرا شود و مطمئن باشند وزارت اقتصاد از رفتارهای سالم حمایت می کند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با محسن بهرامی، گوینده کتاب «مسیح بازمصلوب»
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم: