روایت له‌شدگی رژیم صهیونی

اطلاعات مربوط به خسارات ناشی از پاسخ موشکی و پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی درجنگ ۱۲روزه همچنان به‌صورت قطره‌چکانی منتشر می‌شود.این درحالی است که سانسور شدید خبری در رژیم صهیونیستی حاکم است. با این وجود، گزارش‌های محدود منتشرشده در منابع معتبر عبری، عربی، انگلیسی و روسی، همراه با داده‌های راداری و تحلیل‌های به‌روز، گوشه‌ای از خسارات عظیم وارده به رژیم صهیونیستی را آشکار می‌کند.
اطلاعات مربوط به خسارات ناشی از پاسخ موشکی و پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی درجنگ ۱۲روزه همچنان به‌صورت قطره‌چکانی منتشر می‌شود.این درحالی است که سانسور شدید خبری در رژیم صهیونیستی حاکم است. با این وجود، گزارش‌های محدود منتشرشده در منابع معتبر عبری، عربی، انگلیسی و روسی، همراه با داده‌های راداری و تحلیل‌های به‌روز، گوشه‌ای از خسارات عظیم وارده به رژیم صهیونیستی را آشکار می‌کند.
کد خبر: ۱۵۰۹۵۹۹
فروپاشی ستون‌های دفاعی رژیم صهیونیستی 
حملات موشکی ایران در چند موج پیاپی، زیرساخت‌های نظامی رژیم صهیونیستی را به شدت هدف قرار داد و ضربه‌ای بی‌سابقه به توان دفاعی آن وارد کرد. یکی از مراکز کلیدی هدف قرارگرفته، موسسه علمی وایزمن در رحووت بود که نقش محوری در توسعه فناوری‌های نظامی از جمله سامانه‌های پدافندی گنبد آهنین و فلاخن داوود ایفا می‌کند. گزارش‌های عبری‌زبان تأیید می‌کند که در این حمله، ۴۵ آزمایشگاه به‌طور کامل تخریب و ۲۰ آزمایشگاه دیگر دچار آسیب جدی شدند. برآوردهای اولیه، خسارات این مرکز را بیش از۵۷۰میلیون دلار ارزیابی کرده است.تخریب این موسسه، که به‌عنوان «مغز علمی-نظامی»رژیم شناخته می‌شود،توان تحقیقاتی وتوسعه تسلیحاتی رژیم را به شدت تضعیف کرد.علاوه بر این، پایگاه‌های نظامی کلیدی در مناطق شمالی، مرکزی و جنوبی سرزمین‌های اشغالی هدف حملات مستقیم قرار گرفتند.داده‌های ماهواره‌ای منتشرشده توسط یک دانشگاه آمریکایی نشان می‌دهد مجتمع نظامی کریا در تل‌آویو، یک پایگاه هوایی بزرگ و یک مرکز لجستیک ذخیره مهمات، دچار خسارات قابل‌توجهی شدند. گزارش‌های اخیر تأیید می‌کند که حداقل ۳۶ موشک ایرانی به این تأسیسات اصابت کردند که بخش‌هایی ازآنها به‌طور کامل از کار افتادند.ناکارآمدی سامانه‌های پدافندی رژیم، ازجمله پاتریوت و تاد، در برابر موشک‌های پیشرفته ایرانی، به‌ویژه موشک‌های هایپرسونیک، یکی دیگر از نقاط برجسته این جنگ بود. 
   
فلج شدن اقتصاد رژیم صهیونیستی 
حملات ایران، اقتصاد شکننده رژیم صهیونیستی را که پیش‌تر از ناآرامی‌های داخلی، جنگ غزه و حملات اکتبر ۲۰۲۳ آسیب دیده بود، در آستانه فروپاشی قرار داد. برآوردهای اقتصادی عبری نشان می‌دهد هزینه‌های مستقیم و غیرمستقیم این جنگ به بیش از ۲۰ میلیارد دلار رسیده است. این رقم شامل ۱۰میلیارد شکل (حدود ۲.۷میلیارد دلار) هزینه‌های نظامی مستقیم، نظیر مهمات و پرواز جنگنده‌ها، پنج میلیارد شکل (۱.۴میلیارد دلار) برای جبران خسارت مشاغل و کارگران و پنج میلیارد شکل برای بازسازی زیرساخت‌های تخریب‌شده است.همچنین روزنامه عبری یدیعوت آحارانوت گزارش داد که این جنگ علاوه‌بر سایر هزینه‌ها حدود هفت میلیارد دلار برای خزانه کابینه هزینه داشته است.براساس آمار منتشر شده، در این جنگ صنایع کلیدی مانند گردشگری، کشاورزی و ساخت‌وساز در اسرائیل آسیب جدی دیده‌است؛ گردشگری تا بیش از ۷۰ درصد سقوط کرد و ۵۰ درصد پروژه‌های ساخت‌وساز نیز متوقف شدند.
منطقه صنعتی بئرالسبع که میزبان پارک فناوری گاو-یام نقب و شرکت‌های سایبری وابسته به ارتش رژیم است، هدف حملات مستقیم قرار گرفت. دانشگاه بن‌گوریون در این منطقه نیز که از مراکز اصلی تحقیقات نظامی و سایبری محسوب می‌شود، دچار خسارات سنگین شد؛ ۳۰ ساختمان و ۱۵ آزمایشگاه آن به‌طور کامل یا جزئی تخریب شدند. پارک فناوری گاو-یام نقب نیز که قطب توسعه هوش مصنوعی و امنیت سایبری رژیم است، به دلیل تخریب گسترده، فعالیت بسیاری از شرکت‌های خود را متوقف کرد. هزینه بازسازی این پارک، صدها میلیون دلار تخمین زده شده است..پالایشگاه نفت بازان در بندر حیفا، یکی دیگر از اهداف استراتژیک در اثر اصابت موشک دچار خسارات جدی شد. این حمله که به کشته شدن سه نفر از کارکنان و توقف چندروزه فعالیت پالایشگاه منجر شد، زنجیره تأمین انرژی رژیم را مختل کرد و قیمت سوخت را تا ۱۵ درصد در سرزمین‌های اشغالی افزایش داد. بنا به گزارش فایننشال تایمز، روزانه سه میلیون دلار ضرر تخمینی تعطیلی و از دور خارج شدن پالایشگاه بازان برآورد شده است.
این وضعیت، فشار مضاعفی بر اقتصاد داخلی رژیم وارد کرده و اعتماد سرمایه‌گذاران خارجی را کاهش داده است. گزارش‌های عربی تأکید دارد که این حمله، زنجیره تأمین سوخت رژیم را به‌طور قابل‌توجهی تضعیف کرد.تخریب گسترده منازل مسکونی نیز به بحران اقتصادی دامن زد. بر اساس آمار ارتش رژیم، ۳۶ موشک ایرانی به ۲۳۰۷ آپارتمان و ۲۴۰ واحد مسکونی خسارت گسترده وارد کردند که منجر به بی‌خانمانی ۱۳ هزار نفر شد. گزارش‌های عبری نشان می‌دهد که ۱۳۵۳ مجموعه ساختمانی به‌طور کامل یا جزئی تخریب شد، و ۷۵ درصد آپارتمان‌های مناطق جنوبی فاقد استانداردهای لازم برای مقاومت در برابر حملات موشکی بود. هزینه بازسازی این منازل و اسکان موقت آوارگان، میلیاردها دلار دیگر به بودجه رژیم تحمیل کرده است. کاهش ۳۵ درصدی درآمد ماهانه کسب‌وکارها، توقف صادرات گاز به اردن و مصر و کاهش ۱۲ درصدی شاخص بورس تل‌آویو، اقتصاد رژیم را در تنگنای بی‌سابقه‌ای قرار داده است.
   
تلفات انسانی و بحران اجتماعی 
حملات موشکی ایران، علاوه بر خسارات مادی، تلفات انسانی قابل‌توجهی به رژیم صهیونیستی تحمیل کرد. گزارش‌های تأییدشده غربی مدعی شد اصابت موشک‌ها به مناطق مسکونی، به‌ویژه در جنوب و مرکز سرزمین‌های اشغالی، منجر به بی‌خانمانی ۱۳ هزار نفر شده است. کشته شدن چندین صهیونیست در جریان پاسخ موشکی ایران بازتاب‌های گسترده‌ای در رسانه‌های بین‌المللی به خصوص رسانه‌های عربی داشت و به‌عنوان نمادی از ناتوانی رژیم در حفاظت از شهروندان خود مطرح شد. این بحران، همراه با تخریب گسترده زیرساخت‌ها، ناآرامی‌های اجتماعی را تشدید کرد و اعتراضات علیه کابینه رژیم به دلیل ناکارآمدی در مدیریت بحران جنگ افزایش یافت. اسرائیل بعد از ۱۳ ژوئن ۲۰۲۵ (آغاز تجاوز به ایران) با تهدید بزرگی به نام فرار و مهاجرت معکوس صهیونیست‌ها مواجه شده است.روزنامه تایمز اسرائیل در گزارشی در این رابطه اعلام کرد، اسرائیلی‌ها دچار بحران روحی و روانی شدیدی هستند و این امر به یک اپیدمی داخلی تبدیل و باعث شده هزاران اسرائیلی به دلیل تبعات روحی، روانی و اقتصادی وارد شده به آنها بر اثرشدت و بی‌سابقه بودن حملات ایران، آماده فرار فوری (از فلسطین اشغالی) باشند. روزنامه اسرائیل هیوم هم در گزارشی در این رابطه اعلام کرد، در هفته اول جنگ بیش از ۵۰هزارصهیونیست موفق شدند (از فلسطین اشغالی) فرار کنند که بزرگ‌ترین مهاجرت معکوس از زمان جنگ دوم لبنان (جنگ ۳۳ روزه) محسوب می‌شود.در این گزارش آمده است، خانواده‌های ثروتمند اسرائیلی به یونان و ایتالیا‌ گریخته و بندر هرتزیلیا مملو از صهیونیست‌‌هایی شده که حاضرند با پرداخت هزاران دلار برای هر نفر به قاچاقچیان، خود را به آن سوی ساحل مدیترانه برسانند. به روایت روزنامه جروزالم پست، مسئولان قبرسی اعلام کردند فقط در سه روز ۳۰۰۰ صهیونیست وارد این کشور شدند و همین امر باعث شد فشار زیادی به بخش تامین موادغذایی وخدماتی این کشوروارد شود.
   
شکست استراتژیک رژیم صهیونیستی 
رژیم صهیونیستی با تجاوز به تأسیسات نظامی وهسته‌ای ایران در۲۳خرداد۱۴۰۴،قصد داشت با یک حمله پیش‌دستانه، توان موشکی ایران را فلج کند اما پاسخ سریع و هماهنگ ایران که شامل شلیک صدها موشک و پهپاد به اهداف استراتژیک بود، ناکامی کامل رژیم رانشان داد.رژیم پیش ازجنگ باعملیات اطلاعاتی و تلاش برای نفوذبه خاک ایران، سعی کرد سامانه‌های دفاعی ایران را تضعیف کند، اما در رسیدن به این هدف ناکام ماند.خسارات وارده به پایگاه‌های نظامی رژیم، از جمله مجتمع کریا و پایگاه‌های هوایی نواتیم،‌ هاتزریم، تل‌نوف، عوودا، رامات دیوید و فرودگاه بن‌گوریون، توان عملیاتی ارتش رژیم را کاهش داد. ناکارآمدی سامانه‌های پدافندی در برابر موشک‌های ایرانی، اعتماد رژیم به توان دفاعی خود را متزلزل کرد. گزارش‌های غربی تأیید می‌کنند که استفاده ایران از موشک‌های هایپرسونیک و تاکتیک‌های شلیک چندلایه، سامانه‌های پدافندی رژیم را ناکارآمد کرد. شکست استراتژیک رژیم به داخل سرزمین‌های اشغالی نیزسرایت کرد. ناآرامی‌های اجتماعی ناشی از بی‌خانمانی و فشار اقتصادی، شکاف‌های سیاسی را عمیق‌تر و رژیم را دربرابر تهدیدات داخلی شکننده‌تر قرار داد.
   
بازتاب جهانی اقتدار ایران 
با وجود سانسور خبری رژیم، رسانه‌های بین‌المللی به قدرت ودقت موشک‌های ایرانی اذعان کردند. منابع عربی این حملات را نشانه تغییر موازنه قدرت در منطقه دانستند، در حالی که تحلیل‌های غربی موفقیت ایران در نفوذ به سامانه‌های پدافندی رژیم را تأیید کردند. روزنامه عبری یدیعوت آحارونوت در شبکه‌های اجتماعی اظهار کرد که دقت حملات ایران، خسارات سنگینی به زیرساخت‌های رژیم وارد کرده که بسیاری از آنها گزارش نشده‌اند. این بازتاب‌ها، اقتدار ایران را در برابر ناتوانی رژیم صهیونیستی برجسته کرد.از سوی دیگر در روزهای گذشته نشریه آمریکایی نیویورک تایمز با اشاره به جنگ ۱۲ روزه میان ایران و رژیم صهیونیستی نوشت: «اسرائیل منزوی‌تر و منفورتر از قبل شده است.» 
بر اساس آخرین گزارش سالانه Brand Finance اسرائیل شدیدترین افت خود را در رتبه‌بندی جهانی قدرت نرم تجربه کرده و به پایین‌ترین سطح تاریخ خود یعنی رتبه ۳۳ شاخص جهانی قدرت نرم در سال ۲۰۲۵ سقوط کرده است.بیزاری و انزجار از رژیم صهیونیستی نشان‌دهنده شکست قابل توجه برای این رژیم است که ناشی از سقوط ۴۲ رتبه‌ای در امتیاز شهرت آن است که اکنون در رتبه ۱۲۱ جهان قرار دارد و این یکی از قابل توجه‌ترین افت‌های ثبت شده در تاریخ این شاخص است. روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت در روزهای گذشته اذعان کرد که این رژیم در حال حاضر مشروعیت بین‌المللی خود را از دست داده و به شدت منزوی شده است. 
 
هیمنه‌ای که فروریخت
پاسخ موشکی ایران درجنگ۱۴۰۴، با وجود سانسور شدید خبری رژیم صهیونیستی، خسارات بی‌سابقه‌ای به زیرساخت‌های نظامی، اقتصادی و مسکونی آن وارد کرد. تخریب ۲۳۰۷ آپارتمان، بی‌خانمانی ۱۳ هزار نفر، خسارات ۲۰ میلیارد دلاری و تخریب پایگاه‌های نظامی کلیدی و مراکز اقتصادی و امنیتی، تنها بخشی از ضربه‌ای است که ایران به رژیم اشغالگر وارد آورد. شکست استراتژیک رژیم در برابر توان نظامی و اطلاعاتی ایران، هیمنه نظامی و سیاسی آن را فرو ریخت و جایگاهش را در منطقه و جهان تضعیف کرد. جمهوری اسلامی ایران، با تکیه بر توان داخلی و فناوری پیشرفته، بار دیگر ثابت کرد هیچ دشمنی نمی‌تواند در برابر اراده پولادین این ملت مقاومت کند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها