مدیرکل صنعت،معدن و تجارت استان بوشهر خبرداد؛

صدور1577 فقره پروانه کسب صنفی

جام جم وضعیت اجرای طرح ملی توسعه مشاغل‌خانگی در استان‌ بوشهر را بررسی کرده‌است

مرهم مشاغل خانگی بر زخم بیکاری

22اردیبهشت ماه در گاهشمار جمهوری اسلامی ایران به نام روز مشاغل خانگی و تولید خانواده محور نامگذاری شده است. استان بوشهر در توسعه مشاغل خانگی و بهبود وضعیت کسب و کارهای خرد توانسته است با سیاست حمایتی و واگذاری تسهیلات اشتغالزایی در بین سایر استان ها رتبه خود را بهبود ببخشد.
22اردیبهشت ماه در گاهشمار جمهوری اسلامی ایران به نام روز مشاغل خانگی و تولید خانواده محور نامگذاری شده است. استان بوشهر در توسعه مشاغل خانگی و بهبود وضعیت کسب و کارهای خرد توانسته است با سیاست حمایتی و واگذاری تسهیلات اشتغالزایی در بین سایر استان ها رتبه خود را بهبود ببخشد.
کد خبر: ۱۵۰۳۰۴۴

محمدرضا برازجانی -روزنامه نگار 

استفاده از ظرفیت‌های اقتصادی موجود در کشور برای رونق اشتغال‌زایی از راهبردهایی محسوب می‌شود که در دهه‌های گذشته با شدت و ضعف متفاوت، مدنظر تصمیم‌سازان کشور قرار داشته و دولت‌های مختلف کوشیده‌اند با اتخاذ تدابیر مناسب دراین عرصه، برای کاهش نرخ بیکاری و تقویت معیشت خانوارها گام‌های موثری بردارند؛ موضوعی که یکی از ابزارهای نیل به چنین مقصودی، توسعه مشاغل خانگی بوده‌است. این‌گونه مشاغل به‌دلیل برخورداری از مطلوبیت‌های فراوان و بازدهی بالا، از توان بسیاری برای جامه‌عمل پوشاندن به برنامه‌های اشتغال‌زایی در کشور برخوردارند.

اهدافی ازجمله: فرهنگ‌سازی و ترویج مشاغل‌خانگی در سراسر کشور، استفاده از ظرفیت مشاغل‌خانگی برای ایجاد اشتغال پایدار و مولد، خوداشتغالی متقاضیان ورود به بازارکار، بهبود معیشت و افزایش رفاه خانوار، اتصال صاحبان کسب‌وکارهای خانگی به بازارهای هدف و بنگاه‌های پیشران، افزایش سهم مشاغل‌خانگی در اقتصاد مناطق و بهره‌گیری از فناوری‌های نو و جلب مشارکت واحدهای فناور و نوپا در ارتقای کمی و کیفی محصولات خانگی را دنبال می‌کند.با توجه به این موضوع، جام جم در پرونده ویژه‌ای، وضعیت اجرای طرح ملی توسعه مشاغل‌خانگی، فراگیرترین رشته‌های مشاغل‌خانگی، اقدام‌های انجام شده برای حمایت از توسعه این‌گونه مشاغل را در استان‌ بوشهر بررسی کرده‌است که در ادامه می‌خوانید.

این یک حقیقت د‌ر جامعه امروزی است که بسیاری از تحصیل‌کرد‌ه‏های د‌انشگاهی هنوز بعد‌ از اخذ مد‌رک نتوانسته‌اند‌ برای خود‌ شغلی پید‌ا کنند‌. بد‌ون ترد‌ید‌ توسعه زیرساخت‌های کارآفرینی و اشتغال‌زایی می‌تواند‌ د‌ر رفع معضل بیکاری به ویژه برای این قشر بسیار تأثیرگذار باشد‌.

22اردیبهشت ماه در گاهشمار جمهوری اسلامی ایران به نام روز مشاغل خانگی و تولید خانواده محور نامگذاری شده است. استان بوشهر در توسعه مشاغل خانگی و بهبود وضعیت کسب و کارهای خرد توانسته است با سیاست حمایتی و واگذاری تسهیلات اشتغالزایی در بین سایر استان ها رتبه خود را بهبود ببخشد.

 

 

تحقق 1216شغل خانگی در سال گذشته

مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان بوشهر با اشاره به برگزاری رویداد استانی مشاغل خانگی که با حضور فعالان تولیدات متنوع خانگی آغاز به کار کرده است و با تاکید بر حمایت همه جانبه دولت از کسب و کارهای خرد به عنوان پیشران اشتغالزایی و رونق بخشی اقتصاد به جام جم می گوید:از 154میلیارد تومان تسهیلات اعطایی استان در سال گذشته، معادل98میلیارد تومان تسهیلات کم بهره به مشاغل خانگی تخصیص پیدا کرد.

((مرتضی پروانه)) ادامه می دهد:با حمایت ها و پرداخت تسهیلاتی که در سال 1403 از متقاضیان و فعالان کسب و کارهای خرد در سطح استان بوشهر انجام شد تعداد 1216فرصت شغلی ایجاد شد که این مهم توانسته است در رونق اقتصادی خانوارهای استان بوشهر نقش داشته باشد.

وی اضافه می کند:پیش بینی می کنیم در سال جاری این میزان اعتبارات 40درصد افزایش پیدا کند که در صورت تحقق، جهش چشمگیری در توسعه اشتغال پایدار و بهبود معیشت خانوارها شاهد خواهیم بود.

بیشترین و کمترین تقاضای مشاغل خانگی

سرپرست مدیریت کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان بوشهر با بیان این که بیشترین تقاضای تسهیلات در بخش مشاغل خانگی استان بوشهر در سال گذشته در رشته های شغلی قالی بافی، خیاطی، تایپیست و گلیم بافی بود به جام جم می گوید:در سال 1403تعداد اشتغال ایجاد شده 1216نفر بود که از تسهیلات با نرخ 4درصد و باز پرداخت 7ساله با مجموع پرداخت به میزان154میلیارد و 594میلیون تومان برخوردار شدند.

((مجید پرویزی)) ادامه می دهد: در سال گذشته تعداد افراد معرفی شده و مبلغ تسهیلات واگذاری در بخش مشاغل خانگی به ترتیب1197 نفر به مبلغ 1337568 میلیون ریال بود این در حالی است که 785 نفر به مبلغ 983499میلیون ریال تسهیلات مورد نظر را دریافت کردند.

وی می افزاید: کمترین آمار متقاضیان در بخش مشاغل خانگی مربوط به پرورش بز، گوسفند، گاو شیری ، تولید کننده محصولات زراعی و باغی و تراش کار صدف ، ادیتور و حصیر بافی بود.

 

نحوه ثبت نام ودریافت  تسهیلات

علاقه مندان به فعالیت در مشاغل خانگی میتوانند با مراجعه به سایت وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی قسمت مشاغل خانگی،کلیه اطلاعات مورد نیاز ( قانون-دستورالعمل-رشته های مصوب و ... ) را مطالعه نمایند. ثبت نام متقاضیان و بررسی طرحها ، از طریق سامانه مشاغل خانگی و بدون نیاز به مراجعه حضوری ، به صورت زیر انجام می شود. در صورت صدور مجوز مشاغل خانگی جهت اخذ تسهیلات بعد از یک الی دو هفته پیامک با متن"متقاضی گرامی با کد ملی ..... موفق به اخذ مجوز مستقل مشاغل خانگی از درگاه ملی مجوزها شدید، به منظور ادامه روندبررسی طرحتان می توانید در قسمت پیگیری سایت مشاغل خانگی امکان ثبت تسهیلات مورد نیاز وجود خواهد داشت.

 مراحل ثبت نام متقاضیان

  • ورود به ((سایت وزارت تعاون، کار ورفاه اجتماعی))به آدرس زیر

http://www.mcls.gov.ir

  • ورود به قسمت دسترسی سریع(( مشاغل خانگی ))
  • ورود به قسمت ((ثبت نام ))
  • انتخاب نوع فعالیت :مستقل – تحت پوشش -پشتیبان (حقیقی -حقوقی )
  • ورود متقاضیان مستقل به سامانه G4B،ورود اطلاعات در سامانه G4B(درج عنوان شغلی خانگی دربخش مشاغل خانگی ،قسمت جستجو )سپس در پنجره واحد ،درج کد ملی متقاضی وشماره تلفن همراه (لازم است تلفن به نام شخص متقاضی باشد ).
  • تکمیل فرم ثبت نام ودریافت کد رهگیری
  • در رشته های ثبت محور متقاضیان از طریق ثبت نام در سامانه متعهد به رعایت شرایط کسب وکار میشوند ومتقاضیان آغاز فعالیت شان را به دستگاههای اجرایی اعلام می کنند ونظارت پسینی برآنها اعمال می شود

 

 

 

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها