به گزارش
جامجمآنلاین از ایرنا،سید رسول موسوینژادیان دوشنبه افزود: موسیقی یکی از هنرهایی است که به شدت مورد علاقه مردم است و تقریبا همه مردم به شکلهای مختلف و با تناسب سلیقه خود با این رشته هنری انس گرفتهاند؛ بخشی از موسیقی به دلیل جذابیتهای خاصی که دارد در قالب کنسرتها، رویدادها و جشنوارهها ارائه میشود و مورد توجه مخاطب قرار میگیرد.
آموزش مهمترین بخش موسیقی
معاون امور هنری و سینمایی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس ادامه داد: طی سالهای گذشته در چند بُعد به موسیقی پرداخته شده و معتقدیم همه این ابعاد باید به صورت ویژه مورد توجه قرار بگیرند تا موسیقی در مسیر واقعی خود حرکت کند.
او آموزش را از مهمترین بخشهای موسیقی دانست و اضافه کرد: آموزشها به سه شکل انجام میشود؛ یکی از این آموزشها، آموزشهای رایجی است که هنرجویان در آموزشگاههای آزاد هنری فرا میگیرند و خوشبختانه استان فارس جزو استانهایی است که تعداد قابل توجهی آموزشگاه دارد.
موسوینژادیان با بیان اینکه استان فارس از حدود ۲۰۰ آموزشگاه دارای مجوز بهره میبرد، گفت: این آموزشگاهها رونق بسیار خوبی دارند و مخاطبین آنها در رشتههای مختلف در حال آموزش هستند.
معاون امور هنری و سینمایی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس یادآور شد: بخشی از آموزشها نیز به صورت حرفهایتر و در قالب کارگاههای آموزشی توسط مؤسسات موسیقیایی دنبال میشوند؛ برخی از آموزشگاهها نیز این کارگاهها را با دریافت مجوز و با حضور اساتید مطرح برگزار میکنند.
او عنوان کرد: بخش دیگری از آموزشها هم در قالب برنامههای جنبی رویدادهایی مانند جشنوارههای موسیقی فجر، اقوام و رضوی که در طول سال برگزار میشوند ارائه خواهند شد؛ میتوان گفت طی سالهای گذشته کارگاههای بسیار خوبی در بخشها و رشتههای مختلف موسیقی برگزار شده که خروجی خوبی هم داشته است.
راهاندازی ارکستر سمفونیک فارس
موسوینژادیان راهاندازی ارکستر سمفونیک فارس را از اتفاقات خوب موسیقی در استان فارس دانست و گفت: این ارکستر در ایام مختلف منتسب به بزرگان ادبی کشور برنامههای مختلفی را در عناوین «حافظ»، «سعدی» و «فردوسی» اجرا کرده است؛ اخیراً هم سمفونی «سردار بیسر» مربوط به سردار عبدالله اسکندری ساخته و رونمایی شد.
معاون هنری ارشاد فارس اضافه کرد: این ارکستر سمفونیک که به رهبری ابراهیم بذرافکن و سرپرستی فرامرز فاطمی شکل گرفته و جای خود را در میان فعالان موسیقی حوزه کلاسیک پیدا کرده هم از نظر ظرفیت نیروی انسانی متخصص و هم از لحاظ امکانات و تجهیزات بسیار غنی است؛ این گروه حتی اجراهای مشترکی را با ارکستر سمفونیک تاجیکستان داشته است.
وی گفت: البته استان فارس در سایر بخشهای ارکستر زهی، ارکستر کوبهای و ارکستر فیلارمونیک هم فعال است و این استان دوره خوبی را در موسیقی میگذراند.
راهاندازی ۲ هنرستان در شیراز و لارستان
موسوینژادیان برگزاری رویدادهای موسیقی با بهرهگیری از همه ظرفیتهای موجود در کشور را از دیگر اتفاقات خوب موسیقی در استان دانست و افزود: جشنواره گروههای کر یکی از منحصربهفردترین رویدادهایی بود که در استان فارس برگزار شد؛ استان فارس امسال به عنوان تنها میزبان این رویداد بود.
وی اضافه کرد: جشنواره موسیقی فجر، جشنواره موسیقی اقوام و سوگواره آواها و نواهای عاشورایی هم از دیگر رویدادهایی است که هرساله در استان فارس برگزار میشود.
برگزاری مستمر کنسرتها در استان فارس
او درباره برگزاری مستمر کنسرتها در استان فارس گفت: رویکردهای مختلفی برای صدور مجوزها جهت برگزاری کنسرت مدنظر بود، اما ادارهکل فرهنگ و ارشاد فارس تمام تلاش خود را به کار گرفت تا مجوزها را با در نظر گرفتن رویکردهای خاصی صادر کند تا هم پاسخگوی شرکتها و مؤسسات کنسرتگذار استان باشد، هم نیازهای مخاطب را مورد متوجه قرار دهد، هم جنس موسیقیایی که در استان در اختیار مخاطب قرار میگیرد را مدنظر داشته باشد و هم در ذائقهسازی نقش خود را ایفا کند.
موسوینژادیان ادامه داد: باید لابه لای صدور مجوزهای کنسرت پاپ که بیشترین مخاطب را دارد فرصت اجرا برای موسیقی سنتی، کلاسیک، فولکلور و محلی هم ایجاد میشد؛ لذا ادارهکل فرهنگ و ارشاد برای بهرهگیری از همه سلایق در برگزاری کنسرتها توسعه سالنهایی که امکان برگزاری موسیقی را داشتند در کانون توجه قرار داد و تلاش کرد تا تعداد مراکز برگزاری کنسرت افزایش یابد.
معاون امور هنری ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس یادآور شد: برای برگزاری کنسرتها، شهرستانها را هم به عنوان یک ظرفیت مهم در نظر گرفتیم؛ شهرستانهایی که به ندرت اقدام به برگزاری کنسرت میکردند و یا کنسرت در آنها اصلا برگزار نمیشد لذا تلاش شد تا شرایط برگزاری کنسرت در اکثر شهرستانها فراهم شود؛ در حال حاضر حتی تورهای کنسرت در شهرستانها برگزار میشود و بعضی شرکتها در این حوزه فعالانه در حال تلاش هستند.
ذائقهسازی برای گرایش مردم به موسیقی فاخر
موسوینژادیان گفت: در مرکز استان هم سعی کردیم افزون بر توجه به ذائقهها، در ذائقهسازی که گرایش به موسیقی فاخر است نیز اقدامات ارزشمندی انجام دهیم که یکی از این اقدامات راهاندازی و فعالیت ارکستر سمفونیک و ارکسترهایی است که در حوزههای مختلف در حال فعالیت هستند.
او اجرای موسیقی سنتی توسط هنرمندان استان و هنرمندان شاخص کشور را نیز از دیگر اتفاقات خوب برای ذائقهسازی در استان فارس دانست و افزود: هنرمندان بسیار خوبی از طریق شرکتهای کنسرتگذار برای اجرا در استان فارس دعوت شدند؛ همچنین از پتانسیل هنرمندانی استفاده شد که در استان فعالیتهای قابلتوجهی در حوزه موسیقی داشتند، اما فرصت اجرای برنامه برای آنها فراهم نشده بود، اما با تدابیر اتخاذ شده شرایط هم در تالار حافظ و هم در سالنهای دیگر برای آنها فراهم شد تا بتوانند اجراهای خود را بدون دغدغه در این سالنها دنبال کنند؛ در حقیقت هم در بحث کاهش هزینههای سالن و هم در بحث صدور مجوز و حمایت از این گروهها حداکثر تلاش و مساعدت صورت گرفت.
توجه به کمیت در برگزاری کنسرتها
معاون امور هنری ارشاد فارس توجه به بحث کمیت در برگزاری کنسرتها را حائز اهمیت دانست و گفت: تلاش شد تا در طول ایام سال اکثر روزها به جز ایام عزاداری و روزهای ممنوعهای که اجرای کنسرت با محدودیت مواجه است امکان دسترسی مردم برای حضور در این رویدادها فراهم شود؛ بدون شک تعداد مجوزهای صادر شده برای اجرای کنسرتها در استان فارس در مقایسه با سایر استانها قابل توجه بوده و حتی میتوان گفت استان فارس پس از تهران رتبه اول را در اختیار دارد.
او توجه به آثار فاخر به ویژه در بخش تولید را از رویکردهای مهم ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس دانست و افزود: در بخش سرود دهها اثر ارزشمند تولید شد و بیش از ۶۰ تا ۷۰ اثر برای تولید از سوی این ادارهکل مورد حمایت قرار گرفت.