نهتنها مساله فلسطین بار دیگر بهعنوان مساله اول جهان مطرح شد ووجدانهای پاک در دنیا را بیدار کرد و قدرت نرم نظم آمریکایی جهان را به چالش کشید، بلکه در نهایت اشغالگران حاکم بر تلآویو به توافقی رضایت دادند که یک طرح آن جنبش مقاومت فلسطین، یعنی حماس است.این توافق که از روز گذشته اجرایی شد علاوه بر آتش بس،به آزادی تعداد زیادی از اسرای فلسطینی در ازای آزادی صهیونیستهای اسیرشده در عملیات طوفانالاقصی منجر خواهد شد.درهمین زمینه با خالد قدومی، نماینده جنبش مقاومت اسلامی فلسطین(حماس) در ایران گفتوگو کردیم تا از آخرین وضعیت مقاومت فلسطین و تقابل تاریخی این جریان آزادیخواه با اشغالگران و مستکبران مطلع شویم. متن کامل این گفتوگو را در ادامه با هم میخوانیم:
توافق آتشبس بالاخره بین حماس و تلآویو به دست آمد. از این توافق و رودررویی صاحبان فلسطین با رژیمصهیونیستی بگویید.
پس از اتفاقاتی که بعد از ۷ اکتبر رخ داد، این مساله روشن شد که این یک جنگ نیست بلکه یک هژمونی و حمله مجرمانه از سوی بلوک غربی و نمایندهاش یعنی اسرائیل علیه ملت فلسطین و غزه است،چرا که ما در حال دفاع بودیم و ۷۶سال شاهد جرایم مستدام رژیمصهیونیستی علیه خودمان بوده و هستیم، بنابراین در۷اکتبر ما از یک نقطه زمانی مناسب و از لحاظ میدانی استفاده و برای دفاع از خود به اسرائیل حمله کردیم که به حمدا...در آن روزموفقیت سیاسی، امنیتی میدانی ودیپلماتیک بهدست آمد. ازجمله ویژگیهای عملیات بزرگ طوفانالاقصی این بود که شاهد بودیم حتی مردم جهان از جمله در اروپا و آمریکا علیه اسرائیل وحامی حقوق ملت فلسطین شدند. در مقابل اما دشمن مجرم که نه فقط اسرائیل بلکه کشورهای همراه اسرائیل که همان آمریکا، انگلیس و فرانسه بودند بهطور مشترک بیانیه جنگی امضا کردند وحملات جنگی مجرمانه و جنایتکارانه علیه مردم مظلوم فلسطین آغاز شد و امروز بعد از ۱۶ماه توانستیم به توافق برسیم. این توافق طبق صحبتهای شخصیتهای اسرائیل و تحلیلگران اسرائیلی، خلل بزرگ اسرائیل را کشف کرد، چراکه شرایط چهارگانه مقاومت که از چندماه پیش از آن کوتاه نیامده بود، همچنان برقرار شد که از جمله آنها تخلیه غزه از رژیم صهیونیستی، بازگشت آوارگان فلسطینی، بازکردن گذرگاههای مرزی و ورود امدادهای بشردوستانه است. این چهار شرط، همان شرایطی است که از بدو پروسه سیاسی، مقاومت تاامروز به آن پایبند بوده است وامروزدشمن مجبورشده که با آن موافقت کند.
توافق آتشبس چه تبعاتی برای رژیمصهیونیستی دارد؟
تبعاتش این است که اسرائیل چارهای جزعقبنشینی از مواضع خود واحترام به دیپلماسی و...نداشت. درحال حاضر نیز شخصیتهای سیاسی بهخصوص افراطی اسرائیل، صحبتهای متعددی علیه این تفاهم مطرح و تهدید به استعفا میکنند که این نشاندهنده گسترش اختلافات در کابینه نتانیاهو است.نتانیاهو یکفرد فرصتطلب است. بین او و ترامپ تفاهمات زیادی وجود دارد. با این حال دولت بایدن نیز حامی شدید جنایات رژیمصهیونیستی بود. ما هربار گفتیم نیاز به فشار بینالمللی علیه رژیمصهیونیستی است اما امروز نگاه کنید و ببینید که بایدن میگوید که به همان توافق قبلی هشتماه پیش رسیدیم. این فینفسه یک بیان پارادوکسیکال از سوی بایدن و دولت آمریکا است. چرا که هشت ماه پس از توافقی که صهیونیستها آن را رد کردهاند، جنایات آنها ادامه داشت. علت استمرار جنگ این بود که فشار خوبی از سوی آمریکا علیه نتانیاهو صورت نگرفت. ترامپ در حال حاضر به نتانیاهو فشار آورد که بهقول خودش، این فشار هم به نفع اسرائیل است.
نتانیاهو چه سرنوشتی خواهد داشت؟
امروز بهطور واضح چهره قبیح و زشت اسرائیل جنایتکارمقابل دنیا واضح شده است. نتانیاهو دچار مسائل و اختلافات بین گروههای متضاد داخل دولتش شده که این منجربه ضعف دولت وی شده است. مشکل اصلی امروز این است که باید از دنیا درخواست کنیم که آیا واقعا این اسرائیل مجرم به این تفاهم پایبند میماند یا خیر؟ این گارانتی را باید آمریکا، مصر و سازمان ملل بدهند که آیا میتوانند نتانیاهو را کنترل کنند که بعد از مرحله اول توافق که۴۲روزه است همچنان پایبند به تعهد خودبماند یا نه؟صحبتهای مقامات آمریکایی امروزخطرناک است وحرفهای خوبی نمیزنند، بهگونهای که میخواهند هر دفاعی از مردم فلسطین رابهمعنای آغاز جنگ ازسوی مقاومت معرفی کنند. اینحرف غیرمنطقی است که میگویند ماباردیگر ازاسرائیل درحمله احتمالی حمایتخواهیم کرد.
وضعیت مقاومت و محور حماس بعد از یکسال و سهماه جنایت اسرائیل را چگونه میبینید؟
مقاومت اگرچه خسارتهای بزرگی در سطح انسانی و نظامی داشته ولی به قول بلینکن توانست حتی در دوران طوفانالاقصی قدرت نظامی خود را دوباره جبران کند هرچند که از لحاظ تجهیزات انسانی و نظامی خسارات بسیاری دیدیم اما میتوانیم بگوییم که در دوران جنگ این موضوع منطقی است و توانستیم آن را جبران کنیم؛ بنابراین از این به بعد نیز خسارات نظامی و سیاسی و بازسازی را دوباره جبران میکنیم و قوی و متحد میشویم.
چرا متحدان اسرائیل بر برقراری آتشبس اصرار داشتند؟
بنده تصور برعکسی دارم، در حال حاضر منافع آمریکا به ویژه ترامپ حفظ وضعیت مستقر در منطقه و اجتناب از جنگ است. نمیتوانیم بگوییم که به نفع فلسطین این سیاست را دنبال میکنند، اینگونه نیست. حتی جمهوریخواهان، ترامپ و دولتش پیش از جنگ میگفتند به دنبال امنیت و صلح منطقه هستند اما بعد از چندماه، حامی بزرگ اسرائیل از لحاظ تجهیزات نظامی شدند. دولت جدید آمریکا سعی میکند مسائل منطقه حداقل بهصورت ظاهری حل شود، لذا متحدان رژیم خواستار ماندن وضعیت فعلی منطقه هستند تا به سراغ مسائل دیگر بروند.
وظیفه کشورهای اسلامی پس از آتشبس چیست؟
وظیفه کشورهای اسلامی همان بازسازی غزه است. امروز غزه میلیاردها دلار از لحاظ انسانی و زیربنایی دچار آسیب شده، ۶۰ درصد واحدهای مسکونی بهکلی خراب شده و ۹۰ درصد ساکنان غزه بیخانه شدهاند که باید این موضوع در نظر کشورهای اسلامی باشد تا غزه تنها نباشد و بازسازی به سرعت آغاز شود و به کمک خانواده شهدا برویم. این مساله برای امنیت کل جهان اسلام است، چرا که اسرائیل تهدید جدی علیه امنیت جهانی اسلام است. اسرائیل دشمن انسانیت است، بنابراین کشورهای اسلامی موظف هستند از راه تامین زندگی کریمانه به خانواده اهل غزه کمک کنند و در مقابل اقدامات صهیونیستها بایستند.
مقاومت در صورت عدم پایبندی اسرائیل به آتشبس چه اقدامی انجام خواهد داد؟
مقاومت جز مقاومت راه دیگری ندارد، مقاومت ما جامع است؛ سیاسی، دیپلماتیک و نظامی است. راهمان آشکار است، اسرائیل مجرم است و متاسفانه شاهد روش و طرز تعامل دشمن هستیم که به تعهداتش پایبند نیست. جهان اسلام و انسانیت باید آماده باشد تا به اسرائیل در جهت پایبندی به توافق فشار آورد. مسیرمان طولانی است. دشمن از ابتدا میگفت حماس را شکست میدهیم اما همه میبینند که چهکسی پیروز شد. برنامه ما همچنان حفظ حقوق مردم فلسطین و حمایت از آنها و مقدسات جهان اسلام است.