به گزارش خبرنگار جامجم، امیرحسین مقصودلو، ملقب به تتلو خوانندهای است که ۱۵ آذر ماه سال گذشته توسط پلیس ترکیه دستگیر و از طریق مرز زمینی به مراجع قضایی در ایران تحویل شد. تتلو چند روز قبل از انتقال به ایران و با ورود پلیس ترکیه به ماجرای خانه وحشت او، تلاش کرد شرایط را برای بازگشت به ایران فراهم کند وچندین بار هم درفرودگاه استانبول و مقابل کنسولگری ایران جنجال به پا کرد. جنجالهایی که سرانجام باعث دستگیری او شد. بازداشت تتلو احتمال استرداد او به کشور را قوت بخشید تا اینکه پلیس ترکیه او را اخراج کرد و در مرز بازرگان تحویل پلیس ایران داد.
او پیش ازاین چندین بار درسالهای۸۶، ۹۲ و ۹۵درداخل کشور دستگیر شده بود. متهم سال ۹۷ کشور را به مقصد کشور گرجستان ترک و سال ۹۸ به ترکیه مهاجرت کرد. او حتی دوبار هم در این کشور دستگیر شد که آخرین بار به اخراج او انجامید.
پس از انتقال تتلو به تهران رسیدگی به پروندهاش در دو بخش دادسرا و دادگاه کیفری یک تهران آغاز شد.
در شعبه نهم دادگاه کیفری یک استان تهران او با اتهام سبالنبی روبهرو شد. همچنین براساس اعلام خبرگزاریها، در دادسرا هم او با اتهام تشویق مردم به فساد و فحشا و فراهم کردن موجبات آن با تولید و انتشار آثار هنری مستهجن، دایر کردن سایت شرطبندی به منظور قمار و دعوت مردم به این کار روبهرو شد.
تتلو در جلسه محاکمه در دفاع از خود گفت:«قصد من ترویج مواد مخدر نبود و میخواستم برای کسانی که آلوده به مشروبات الکلی و مواد مخدر هستند «جایگزین گیاهی» معرفی کنم تا ضرر کمتری داشته باشد که این اشتباه بود و اشتباهم را میپذیرم.»
متهم درباره بستن صفحه اینستاگرامش هم گفت: «در یک استوری اینستاگرام از خانمهای ۱۵ تا ۲۰ سال برای ساخت ویدئوی یکی از آهنگها دعوت شد که طبق قانون اروپا این موضوع را کودکآزاری تلقی کردند و صفحه را بستند.»
تتلو در آخرین جلسه دادگاه اظهار داشت: «قطعا اشتباهاتی داشتم و خیلی از رفتارهای من اشتباه بوده است. به دلیل اشتباهاتی که داشتم معذرتخواهی میکنم.»
زمانی که قاضی دادگاه از تتلو درباره تضمین جلوگیری از تکرار این اشتباهات پرسید، او گفت که «آموزش مناسبی ندیده است.»
تتلو پس از محاکمه به خاطر عناوین اتهامی به زندان محکوم شد که سنگینترین مجازاتش که اجرا میشود، ۱۰ سال زندان است. این رای در دادگاه تجدیدنظر مهر تایید خورد تا تتلو و وکلایش منتظر نظر قضات دیوان عالی کشور درباره اتهام سب النبی
او باشند. این اتهام در شعبه نهم دادگاه کیفری یک استان تهران رسیدگی شد و قضات به تتلو پنج سال حبس دادند و عملش را سب النبی تشخیص ندادند. با اعتراض دادستانی به این حکم پرونده به دیوان عالی کشور ارسال و پس از بررسی موشکافانه پرونده از سوی قضات با تجربه دیوان عالی کشور، حکم نقض و پرونده به شعبه همعرض ارسال شد. قرار است تتلو در شعبه ششم دادگاه کیفری یک دوباره محاکمه شود که در صورت تشخیص و تایید این اتهام از سوی قضات شعبه جدید، او با حکم اعدام رو به رو خواهد شد. بر اساس ماده ۲۶۲ قانون مجازات اسلامی؛هر کس پیامبر اعظم صلی ا...علیه وآله و سلم یا هریک از انبیای عظام الهی را دشنام دهد یا قذف کند، ساب النّبی است و به اعدام محکوم میشود. بر اساس تبصره این ماده، قذف هر یک از ائمه معصومین علیهمالسلام یا حضرت فاطمه زهرا سلام ا... علیها یا دشنام به ایشان در حکم سب النبی است.
البته قانونگذار در ماده بعد تاکید کرده؛ هرگاه متهم به سب، ادعا کند که اظهارات وی از روی اکراه، غفلت، سهو یا در حالت مستی یا غضب یا سبق لسان یا بدون توجه به معانی کلمات یا نقل قول از دیگری بوده است سب النبی محسوب نمیشود.